reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszki i mamusie 1 kwartał 2009r po 40 tygodniach

No i z tego wszystkiego zapomniałam napisąć, że moja gwiazda - wiek 3 miesiące 1 tydzień waży 5700g, długość 63 cm :))

reklama
MYSZORKU, niezła panienka ta Twoja Natalcia:) Nie chce byc niemiła i licytować się ale moja Wiki ma 2 mies i 2 tyg i waży 5200 i ma 63cm!!! A Gabi 5kg i 61cm!!! Małe słoniki:)
Pewnie fajnie masz u rodziców:)
My jedziemy do moich rodziców we wtorek na 2 lub 3 tygodnie. Niech się pomęczą z wnusiami! A co?! Ja bede sie byczyc:tak::blink:
W poniedziałek czeka nas wizyta kontrolna u neurologa:szok::angry: Boję się:zawstydzona/y:!!!
A z tymi smokami to bywa róznie:baffled: Moje Smerfetki czasami sie zadowola przez chwilkę smoczkiem ale zaraz i tak go odpluwają:szok:
Dzisiaj na obiadek mamy młode ziemniaczki, kalafiorka i jajo sadzone:blink: Mniam, już jestem głodna!
Jeszcze jedno: 15 sierpnia jedziemy na 3 tygodnie na wakacje nad jeziorko koło Sławy:tak: I w związku z wyjazdem na urlop i do rodziców zakupiliśmy naszym brzdącom kojce! Sa super, właśnie je poskładałam;-) Chyba drewniane łóżeczka pojadą do babci, tak mi sie podobają te kojce:szok:
ŁÓŻECZKO TURYSTYCZNE-KOJEC FULL WYPAS od e-Kids (671801265) - Aukcje internetowe Allegro

Ja mam takie, jeszcze Alicja pół roku temu w nim spała. My często gdzieś jeżdzimy i takie łóżeczko jest jak zalazł :) U nas bardzo ale to bardzo się przydaje i myślę, że zrobiłaś super zakup,ale ja drewnianego bym nie wywalała, bo jak podrosną, to takie jest bardziej stabilne, zresztą sama zobaczysz :))
Co z Dotinką i jej egzaminem?
Co do wagi to jestem zadowolona, bo młoda rośnie idealnie w 50 centylu. Piszą w mądrych księgach, że maluch powienien podwoić wagę urodzeniową po pół roku a potroić po roku..to się wyrobimy chyba hihi...
A tak w ogóle dr powiedział,że jak młoda nie tknie mleka z butli, to mogę jej ponadprogramowo wprowadzić wcześniej, czyli w 5.miesiącu juz jakiś kleik czy marchewkę, chociaż przy karmieniu piersią normalnie po 6.dopiero, ale co tam, grunt żeby zdrowa była i zadowolona z życia :-), chociaz już widzę, że alergik mi rośnie ( po mamusi niestety...musiało mi się jedno takie trafić:-()

A my wlasnie po szczepieniu, uff. To klamstwo, ze chlopaki nie placza, Filip zaczal juz na widok pielegniarek!:wściekła/y: Trzy klucia - nie dziwie sie!
Wazy 6.44kg i ma 61 cm, zwazywszy na poczatkowe problemy z waga, przybiera bardzo ladnie. Teraz mala drzemka, a ja powinnam zaczac sie pakowac, ale tak mi sie nie chce...
Ja malemu dawalam smoka po 2 tyg i podobalo mu sie moze przez 3 tyg, ale potem odkryl, ze z tego przeciez nic nie leci i teraz nie chce sie nim nawet bawic. Za to slini sie jak buldog i chyba nie potrafi jeszcze wszystkiego polknac bo od czasu do czasu odkaszluje. Zakupilam wlasnie kaszke i jabluszko, bedziemy probowac w przyszlym tygodniu.
Moze znacie kogos kto lubi prasowac, bo niezla kopa mi sie zebrala...:wściekła/y:
Uciekam, pozdrawiam, zajrze pozniej:-)

Ja znam kogoś takiego - siebie z poprzedniego życia, czytaj " sprzed dzieci":-):-Dhehe, ale wtedy to miałam nawalone, bo wycierałam kurze nawet coedziennie, ech..gdzie się podział mój nadmiar czasu?

Ja tez potrzebuje kogos do prasowania, mam caly kosz :baffled:
ale w sobote przylatuje moja kochana mamusia to mi wszystko wyprasuje :tak::tak:

Wlasnie skonczylam piec ciasto, ciekawe czy dobre chociaz wyjdzie bo z wygladem to nie bardzo :dry:
Przesalo wreszcie padac wiec chyba wybierzemy sie na spacer jak moj maz wroci bo chodzenia z wozkiem i psem u boku jeszcze nie opanowalam :zawstydzona/y:

dzis byłysmy na szczepieniu.Julia wazy 6500,65 cm!!dzis skonczyła 12 tygodni:)ide spac,jutro moze znajde chwilke i napisze wiecej.pozdrawiam:)

Dzięki za informację DOTMAR3 byłam u neurologa z malutkim jak miał 2 miesiace, wtedy babka powiedziała, że ma jeszcze prawo tak sie zachowywać bo jest malutki i powinien z tego wyrosnąć. Ale teraz juz się martwię.Muszę to sprawdzić!Ide spać, jestem padnieta , pozdrawiam

reklama
Hej!
Ja lubię prasować ale jak jest chłodno na dworze, czyli np dzisiaj:zawstydzona/y: Kurde co za pogoda!! Wczoraj żar z nieba leciał a dzisiaj leje:wściekła/y: Kiedy te Smerfy mają się wietrzyć?? Wrrrr:angry::baffled:
U mnie nocka spokojna, teraz też maluszki same zasnęły. Wieczorem usypianie zajmuje nam ok 20 min;-) I ok 20 obie niunie już spią... tak powinno być:-)!
Jakaś senna jestem... chyba sie walnę do wyrka:tak:
Miłego dzionka!

Do góry