reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszki i mamusie 1 kwartał 2009r po 40 tygodniach

reklama
No cudo Marza, ale mnie jakoś przeraża, wygląda tak jakoś.......zbyt ludzko:baffled::baffled:...może dziwna jestem.Cenę tez ma niezłą. Widzialm takie-ludzie je ubieraja i wystawiają ciuszki na nich na allegro, bo sa tez takie większe, wyglądaja jak np. dwulatek.

Byłam dzis w przedszkolu na spotkaniu z wychowawczynią Alicji(sama na sam) i mi powiedziała(wyobraźcie sobie moją dumę), że Alicja jest niesamowicie bystra, ma super pamięć, pisze bardzo ładnie. No i jest niesamowitą gadułą-cały czas gada z psiapsiółą, ale i tak zawsze wyrecytuje, o czym pani mówila przed chwilą(niezła podzilelnośc uwagi znaczy się :-D). ech, takie małe sukcesiki:tak:

no głównie o cenę mi chodzi.......szok........
no to faktycznie ALICJA bystrzacha:)))
a ja znów wysłałam meila z zapytaniem o ciuszki na allegro;/z szafy już wszystko wypada,to nic że ostatnio kupiłam julce trzy kurtki w jednym miesiącu.....była przeceniona,bo z poprzedniej kolekcji i taka ładna.......teraz poluję na lego duplo-wiekszy zestaw.
ANIU a dlaczego zrezygnowaliscie z egiptu?tzn ja mnie też tam nie ciągnie ale tam będzie w miarę ciepło zanim jula skończy 2 latka ,myśleliśmy o Kanarach ale już droższe są;/

Marza, nie masz najgorzej. Nati ma 3 kurtki po Alicji, a ja dokupiłam jej jeszcze dwie.....to sie nazywa przesada.
Jesli chodzi o wczasy, to stwierdzilismy, że marzec to jednak nie najlepszy pomysł, z róznych względów, np. z braku kasy, bo w lutym czy styczniu na narty wyskoczymy a poza tym chcemy kupic w przyszłym roku lokal na gabinet Małza, to szkoda wydawać 5 tysięcy na tydzień leżenia na leżaku. O termin nie chodzi, bo i tak Natalka by z nami nie pojechała, jedynie ewentualnie Alicja. My jestesmy przeciwnikianmi zabierania takich maluszków do ciepłych krajów, po piersze na pewno bysmy nie wypoczęli, bo maluch jest absorbujący, a po drugie zbyt duzo naoglądałam się powikłań po różnych sraczkach i odwodnień u takich maluszków. Zreszta ona jaką by miała z tego radochę? i tak nie kuma. No ale to nasze podejście do tematu, młoda zostałaby z babcią.

U mnie nieco lepiej, Natalka juz super a ja walczę z chrypką u Alicji(ale nie gorączkują w ogóel- to pozytyw).

Hej hej jestem i ja:-)
Już się usprawiedliwiam chrzciny trzydniowe od soboty do poniedziałku, potem sprzątanie Roboty masa a ile sprzątania mówiłam siostrze ze lepiej w domu nie robić ale teraz już wie. Poza tym byli znajomi z Łodzi i zostali do poniedziałku także czas uatrakcyjniałyśmy, byłyśmy na pysznej kawce w Szczyrku
A Ewa od poniedziałku na imprezach w pon u koleżanki z klasy w figlo, wczoraj u córki znajomych też w figlo. Jaś skorzystał przy tym poszalał.
A dziś nasze wielkie święto, także zmykam szybciutko cosik przygotować.
Marzenka no lalka niezła ale strach czy nie ożyje:szok::-D a cena może przyprawić o palpitacje... Co do ciuszków hmmm półki dzieciakom się uginają a ja dalej łażę i szukam po sklepach:rofl2:
Ania toś poszalała dobrze że kolega poratował walizką, widzę że Ty też taka maniaczka zakupowa a już dzieciom to się nie mogę oprzeć
KIEDY PIJEMY KAWĘ??!!
Dobrze że z dziewczynkami się nie rozhulało, taka pogoda:eek: Nie ma lepszego balsamu dla serca mamusinego niż jak chwalą jego dziecko:tak:

reklama
Dziękujemy bardzo za życzonka, moja córcia ma już 7 lat szok, a dopiero co ją z szpitala przywieźliśmy:szok: a tu już pierwsza klasa. Szkoła super, bardzo się jej podoba zaraz po powrocie siada do lekcji. Także można powiedzieć że przejście z przedszkola do szkoły bezbolesne.
Za to Jaś znów problem z buźką, byliśmy dziś u lekarza idą mu 3 i śluzówka podrażniona szczególnie w okolicach zębów. Co to w ogóle z tymi zębami u niego:szok: u Ewy to nawet nie wiedziałam że zęby idą a tu co chwila zonk
Marzenka
no właśnie jak włączyłam rano tvn 24 i zobaczyłam wiadomości to od razu pomyślałam że pewnie Twój na akcji. Mam nadzieję że wszystko ok.
Super że Justynka odpoczywa.Ja już szukam jakiejś fajnej oferty na maj/czerwiec cel Grecja najlepiej jakaś wyspa. Dzieciaki wyszaleją się w cieplutkim morzu
Zmykam obiadek dokończyć, jak młody wstanie jedziemy po buty na zimę. ponoć śnieg w przyszłym tygodniu ma sie pojawić. Mam nadzieję że to jakaś abstrakcja...

Do góry