reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszki i mamusie 1 kwartał 2009r po 40 tygodniach

Ja tak na sekundkę! Zaraz wpada do mnie koleżanka z dzieckiem...:happy2:
Ale się zaraz roczki posypią:szok::tak: Jak ten czas szybko zleciał!!!! Normalnie szok:)
Wczoraj kupiłam smerfetkom sukienusie bombki:) Na Allegro oczywiscie:tak: Juz nie moge sie doczekac jak przyjdą...
Babka w Krakowie robi cudowne torty.... szkoda, że nie da sie takiego ciorta u niej zamówić z transportem... Chciaż jeszcze mi nie odpisała na maila;-)

http://slodkiswiat.yolasite.com/kontakt.php

No to teraz popiszcie się:tak::
jakie menu na roczek??
jakie prezenty "zamawiacie" dla dzieci??

A... i co sie daje dzieciakom teraz na komunię?? W maju idziemy:(

reklama
Helo jestem w jednym kawałku przeżyłam i to nawet całkiem nieźle bez porównania z poprzednim rwaniem. Teraz to tylko problem z jedzeniem Co ja mam z tymi zębami ciągle łażę do dentysty :wściekła/y:
Moniczko z tego co się orientuje a trochę w księgowości siedzę i Twój M nie miał prawa się rozliczyć z małym ale to jego problem. Dlatego Ty możesz spokojnie się rozliczyć jako prawny opiekun młodego Tylko trzeba pamiętać i tu WAŻNE DLA WSZYSTKICH Nie można rozliczyć całości ulgi ponieważ dzieciaczki są urodzone w trakcie roku kalendarzowego. Trzeba zrobic to proporcjonalnie.
Justyś na pewno i u Ciebie robią takie torty u nas nie ma problemu dla Ewy miałam ten z Barbi dla Jasia samochód. Także popytaj a na pewno gdzieś znajdziesz. Dzięki za linka może się skuszę. Co do prezentów komunijnych to laptop albo samochód :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D Nie no a tak poważnie dla dziewczynki czy chłopca?
Ania co ten Twój małż wymyśla chyba musimy go postawić do pionu żeby zabraniać żonie kontaktu z rodziną:-D
Dotinka no nieźle Niki pokazuje pazurki, Ewa na szczęście tylko raz w swojej karierze sklepowej miała występ:tak:
Co do menu to u nas wyglądało to tak
o wiec menu
Msze mieliśmy na 15 także w domu o 16 nie robiłam klasycznego obiadu tylko
rolady +devolai z kluskami i surówkami
tort +ciasto
zimna płyta: szynka w galarecie z chrzanem, tymbaliki, sałatki( szopska, z tuńczykiem, z kurczakiem i gyrosem, z pierożkami tortellini) pasztet pieczony, no i standardowo wędlina, sery, ogóreczki, oliwki
barszcz z krokietem
kieszonki schabowe zapiekane z boczkiem i pieczarkami ( wkładasz pieczarki do schabu owijasz boczkiem polewasz sosem z knora posypujesz utartym serem i zapiekasz

Na pewno zrobiłam o jedno danie na ciepło za dużo i sałatki trzy tez by wystarczyły. Miałam 18 osób, dużo porozdawałam a i tak się zmarnowalo
Prezent kupiliśmy mu muzyczny warsztat Kiddieland Muzyczny Warsztat +GRATISY#bobas_otwock (894964285) - Aukcje internetowe Allegro, dodatkowo dostał motorek na akumulator !!SZOK! WYPRZEDAŻ MOTORKÓW_2_KOLORY-HIT CENOWY!! (893305572) - Aukcje internetowe Allegro fajna sprawa, klocki lego duplo i dwa traktory do jeżdżenia :baffled:

Załączniki

• tort ewy d..jpg
    tort ewy d..jpg
    62,2 KB · Wyświetleń: 30
  • tort ewy przedsz&#.jpg
    tort ewy przedsz&#.jpg
    59,5 KB · Wyświetleń: 37
  • t jas..jpg
    t jas..jpg
    61,8 KB · Wyświetleń: 27
  • j7..jpg
    j7..jpg
    35,3 KB · Wyświetleń: 31
Ostatnia edycja:
HEj Wam...
Temat roczek u mnie tez na tapecie. Dziś juz zamówiłam mszę..na 14.30 w przyszłą niedzielę, więc kilka dni przed prawdziwym roczkiem, ale nic nie poradzę...
U nas będzie tak:

Msza późno, więc mój Małż zrobi strogonowa lub bogracz z chlebkiem, potem dwie sałaki, zimna płyta, tort ( będzie zamówiony chyba z Nemo lub coś z innej bajki), ciasta.

Na prezent młoda dostanie złote kolczyki od chrzestnej, od nas rowerek o taki: NOWOŚĆ - Rowerek SMART TRIKE DELUXE -3w1 +GRATIS (943633341) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego. , tzn, dostanie go po roczku, bo z kasy na roczek...a reszte to nie wiem.
Dzis zakupiłam juz urodzinowe serwetki, świeczuszkę. Sukienka z bolerekiem juz wisi w szafie.

No i tyle.A u nas też ok. 18-19 osób, jak u Hanny....

Hanna, ja juz się rozliczyłam..hehe..dzieki gwiazdom prawie 3 tysiaki do zwrotu :) a Natalka miała tyle przyzwoitości, żeby urodzic sie jednak w marcu, więc jeden miesiąc kasy do przodu :))
A na komunię to słyszałam teraz, że laptop (!!!!), rower jak zwykle, rolki, aparat fotograficzny, (od mojego kuzyna córka chciała hulajnogę) albo standardowo kasę....nie ma lekko.
Monia, a mnie się wydaje też, że tylko Ty możesz rozliczyc małego....no ale to juz wyjaśni urzząd skarbowy....
a co do finiszu.....za pare dni będzie rocznica SMAŻENIA PLACKÓW ZIEMNIACZANYCH :-):-):-):-)i to tylko dzięki Tobie Monika hihihi

a Małż ujarzmiony :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:dzięki sistersy za wsparcie :-D:-D:-D

HANIA śliczne torty:))) dzięki za podpowiedź menu:) A co do komunii, to jest dziewucha. POMOCY:)))
ANIA widze, że wszystko zaplanowane:) O co chodzi z plackami ziemniaczanymi (jeśli to nie tajemnica)??

Musze poszukać we Wrocku tortów taaakich pięknych:) Mam w planie po jednym dla każdej! Wrrrr

hmm...co do placków..
Jak smęciłysmy z Monią w tamtym roku, że juz chciałybysmy urodzić i juz nie możemy w ogole wytrzymac z tym brzuchem, wymyslałaśmy rózne sposby na przyspieszenie porodu..no wiesz, mycie okien, przysiady itd. i pewnego dnia Monia mówi, że ktoś tam od pracy u mamy powiedział, że urodził na drugi dzień po zjedzeniu placków ziemniaczanych. No więc wzięłyśmy to za dobry żart i umówiłyśmy się na robienie placków na obiad, zjadłyśmy, a był 25 marzec...a ja rzeczywiście na drugi dzień urodziłam:-D:-D, i się śmieję, że to po tych plackach...
ot cała tajemnica.....

W końcu udało mi się obrobić zdjęcia i posłałam na maila;-):-D
Justyś co do tego prezentu to z tym laptopem to niektórzy dają:baffled: ale ja bym poszła bardziej skromniej bo to nie o to w tym chodzi kto bardziej wypaśniejszy prezent da Może złoty łańcuszek z literką imienia z brylancikiem, albo PSP na to teraz szał jest (PROMOCJA! PSP 3000 +8GB+ SOFT 5.03 GEN-C =PREZENT (949230447) - Aukcje internetowe Allegro) można nabyć w kolorze różowym;-)
Ania no można zarobić na dzieciaczkach:-D ja mam jeszcze miesiąc na plusie;-)
A jak wygląda roczkowa kolejka?

HANIA to PSP to fajny prezent ale nie dla tej dziewczynki! A po drugie ja w życiu nie wydam tyle kasy na nią... Niby to Benka bratanica ale nie jestesmy z nimi aż tak emocjonalnie związani... Teściowa podpowiedziała, że moze wspólnie kupimy jej ramkę cyfrową. Przecież to świeto duchowe a nie materialne:)) Masakra z tymi prezentami! A wg mnie laptop to megaprzegięcie. Złoty łańcuszek - fajny pomysł:)
Znalazłam torty we Wrocku:) 65 zł za 2kg torta z dostawą do domu:)
ANIA widzisz, Ty kombinowałaś jak juz urodzić a ja ściskałam nogi, żeby jeszcze nie urodzić:( A termin miałam na 3 czerwca!!! Szok, prawda?
Czemu aż 3 tys zwrotu?? Mi wychodzi u Ciebie lekko ponad 2 tys... (10 mies Natki i 12 Alicji po 93zł)... zreszta niewazne:)

A gdzie reszta?? Hellloołł:)

Justyś, to cząstka za dzieci, a reszta wychodzi ze zwrotu podatku...z zarobków..nie wypelniasz nigdy PITów?przecież zwrot to kombinacja mega wyliczeń a nie tylko tego, ile masz dzieci...

Ja tez uważam, że kolczyki, łańcuszek to fajny prezent, a ramka tez super fajny prezent, jeszcze mp3 ewentulanie, chociaż te dzieciaki teraz już wszystko mają niestety.

torty dziecięce - Szukaj w Google moze tu cos znajdziesz?

Hanna, fotki pooglądane...superaśne.

Aaaa..zapomniałam Wam powiedzieć, że mój Małż ma w tym tygodniu swój URLOP TACIERZYŃSKI :-D:-D, więc w domku posiedzi i cos przygotuje na ten roczek...

witajcie:-)
buuuuu co za pogoda?????????śnieg pada!!!!!!!!!!
ale miałam szalony tydzień :stres,bo nowa praca,wyrwanie zęba:szok:,a teraz mocne krwawienie(od kilku dni biorę azalię)ledwo żyję:-(moja dzidzia od wczoraj niedobra,pewnie idzie następny ząbek:tak:pije kawke i sie biore za robote ,choc mi sie nic nie chce.........

reklama
ANIA wiem, ze tak jest z rozliczeniem ale napisałaś, ze dzieki gwiazdom masz 3tys, a to w sumie masz tyle do zwrotu:happy2: Jakaś satrsznie zadżumiona jestem przez te zatoki...
A ja PITów nie wypełniam, zresztą nigdy tego nie robiłam - niech inni sie pomęczą...:szok: Dla mnie to jest czarna magia:tak:;-)
A torta juz znalazłam:))) Musze tylko wymyslic jakie chcemy. Moj Benek ma tacierzyński od 20 marca:-D:tak:
HANIA I MIKUSIA fotki sa sliczne. Tylko te od Ciebie Haniu sa takie malusie:baffled:

Ide robic jakis obiad i zaraz zbieram majdan i wywoze dzieci do dziadków bi szału z nimi dostaję juz! Od rana ciągle rycza!!!! Nie wiem o co kaman ale profilkatycznie dałam Panadol. Na dwor sie nie da wyjść bo leje deszcz; byłam tylko na szybkich zakupach. A do tego te moje zatoki...:-(chyba zaraz wytnę i usmaże!!!:wściekła/y:A B niedawno ostrzył noze:szok: spadam:)

Do góry