reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maluszki i mamusie 1 kwartał 2009r po 40 tygodniach

marza a ten proszek to nie lovella czasem :-) nie wiem czy ci sie z makaronami nie pokickalo ;-) ja tez uzywan lovelli i mojej malej nic sie nie dzieje narazie.chociaz tez miala ostatnio policzki w krostkach ale wszyscy jednoglosnie stwierdzili ze to potowki no i walczylam z nimi przemywajac krochmalem, po kilku dniach buzka gladziutka :-)
co do otulaczka to tez probowalam:tak: ale moja mala malo sie nie wsciekla, bo uwielbia spac z raczkami rozlozonymi na boki albo do gory :-)

reklama
Sprawdzałam czy mi sie uda zatwierdzić odpowiedź:)
Dziewczyny, dzięki Wam bardzo za odpowiedzi na gnębiące mnie pytania;-) Ja też myslałam, że jak dziewczynki piją moje mleko i mieszankę, to mają wszystko co im trzeba. To co teraz? Mam im podawac tylko wit D??
Wczoraj nie dałam im witamin ale i tak miałam jazdę... Wiki wieczorem chlusnęła na odległość i zasnęła. A męczyła sie 2 godziny:-( Biedulka...
A Gabi zbudziła się po 24 i nie spała prawie do 4!! A ja z nią:szok: Za to rano spanie poszło nam idealnie... wszystkie 3 spałyśmy do 11:tak:
Ja już nie wiem o co chodzi... DLACZEGO NIE MA INSTRUKCJI OBSŁUGI DO DZIECI???!!!!
Myszor masz rację.. zabawki powinny kosztować przynajmniej 1/3 obecnej ceny albo i mniej:)

Justysia, ja też Nastce dzis witamin nie dawałam i chlusta tak jak chlustała do tej pory.
U nas wyraźna poprawa po zmianie proszku,m, jeśli chodzi o bużkę :) przynajmniej jeden postęp...

hejka dziewczyny:),wykradłam trochę czasu by zajrzeć tu do was.Roboty mam co niemiara:),dzisiaj urodziny Nikusia:)jak on pięknie się dziwił i podziwiał każdy prezent.Najbardziej ze wszystkiego zwyciężyła Straż pożarna Wadera(kupiona w Biedronce)-"Jestem strażacki!"W aucie można napełnić pojemniczek wodą i gasić pożar:)!
Ciasta popieczone,jutro jeszcze jedno pprzełożę masą i będzie gut:),tylko ogarnąć chatynę na niedzielę i spoko:).Dobrze,że jest szwagierka do pomocy a jutro przyjeżdżają moi rodzice i brat:).W niedzielę debiutuje Emilka w towarzystwie:).
Wiecie ,Emi też ma krosteczki na brodzie i podejrzewam że od proszku.
A bebiko jest super,ja wychowałam się na niebieskim w proszku;)i skromnie jestem mądra:).Justyś,myślę,że wit D wystarczy twoim maluszkom:).
Pozdrawiam serdecznie i do poniedziałku:)

Ja jestem nieźle zakręcona, wmawiam wszystkim, że kupiłam proszek Dzidzuś, a patrzę dziś rano, że to Bobas...no nieźle. W każdym razie juz drugi dzień i jest ok.po nim. Ja sie chyba jednak przerzucę na tańsze produkty..
Ale niestety po odstawieniu witamin mała dalej ulewa, i to tak samo, czyli raczej to nie jest powód, tylko nasz refluks, ech..szkoda
Pogoda dzisiaj "przepiekna", ani wyjść na spacer ani nic. Dobrze, że mąż w domku, bo troszkę się dziećmi zajmie. Ja już wysiadam. Postanowiłam wysłać Alicje do przedszkola w poniedziałek, choćby nie wiem co, bo juz mam dosyć. LAryngolożka zasugerowała, żeby zdobyć na zachodzie preparat uodparniający Buccaline i w wakcje będę ją tym szprycować. No i znowu badanie słuchu przed nami. Ech, ja to mam więcej problemów z nią niz z małą Niunią. Jednak powiedzenie"małe dzieci mały kłopot, duże dzieci -duży" jest u mnie uzasadnione.
W ogóle mam dziś doła przez ta paskudną aurę, a Wy? U Kasiulki pewnie ładne słoneczko :cool2:

DOTINKA WSZYTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA TWOJEGO NIKUSIA!!!
MYSZORKU ZGADZA SIE,ZGADZA :tak: U MNIE DZIS PIEKNE SLONECZKO :cool2: JAK WCZORAJ ZRESZTA I KOLEJNY TYDZIEN TEZ PIEKNY ZAPOWIADAJA:-) MYSLALM NAWET ZEBY SIE TROCHE POOPALAC...ALE TYLE TEGO DZIADOSTWA TERAZ PYLI ZE MAM BUZIE W CZERWONYCH PLAMACH :szok: I CHYBA LEPIEJ TEGO NA SLONCE NIE WYSTAWIAC...

reklama
No to Kasiulka witam w klubie..myślałam, że tylko ja taka niewydarzona, że jak piękna pogoda i idę do parku, to wracam cała spuchnięta, zapłakana i zasmarkana. A tu żadnego leku za bardzo nie można wziąć na alergię, jak na złość. Dlatego w sumie jak dziś leje, to odpocznę od tych pyłków (jedyny plus...)

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry