reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maluszki i mamusie 1 kwartał 2009r po 40 tygodniach

A tak z innej beczki...jecie truskawki? Dziś zobaczyłam w sklepie takie smakowite..mmmm...ale bym zjadła, myslicie że można?

reklama
Kurczę, ja to nigdy nie doczytam do końca...no więc mireny nie czuję, jakby nic nie było, ale jeszcze nie "próbowałam", bo dostałam 3 globulki z witaminą C na zakwaszenie środowiska, profilaktycznie po tym założeniu, żeby infekcji nie bylo. Ale tak ogólnie to jakby mam opory kurczę, więc znalałam takie forum i tam się troche uspokoiłam, bo mówią, że nikt na tym nie wpadł i w ogóle rewelka, bo nawet miesiączki zanikają, a ta wkładka nie działa na jajniki, więc hormonalnie nie rozregulowuje. Bedę sie musiała przelamać...
Asia, ja nie wiem, bo nie jadam truskawek...mam uczulenie..

Justys jak wygladaja?poprostu zmierzc przechodzi bezposrednio w swit! Poprostu jest widno coraz dluzej ;0) az wkoncy w polowie czerwca jest kulminacja i jest widno cala dobe co prawda slonce nie swieci, ale jest taki polmrok :0) fajna sprawa jak jest jakas imprezka na powietrzu, mozna siedziec i siedziec, na nie jednym grilu sie siedzialo do rana az wkoncu ktos zerknal na zegarek ze jest 4 rano i wypadalo by sie polozyc hihi...

Myszor, ja robiłam obserwację dzieci... podawałam witaminy i ulewały, dwa dni nie dałam i był spokój. Chyba zrezygnujemy z witamin albo będę dawała jedną jedziennie. Wiem, że Vita K i D są w fajnych kapsułkach twist-off:-) Chociaż jedno się producentowi udało:tak:
A jak podgrzewasz to mleko, to ono nie zmienia smaku? Ja się przełamałam i skosztowałam kiedyś moje mleko, bleee ohydne i czułam sie jak kanibal!
Można wyjąc mirenę wcześniej? ja chciałabym miec jeszcze dziecko ale tak za 3-4lata maksymalnie...

Asia ja karmię piersią i jadłam truskawki, tzn zjadłam po 10 truskawek przez 4 kolejne dni. Dzieciom nic nie było. Ale pamiętaj, że każdy maluch reaguje na wszystko inaczej. Spróbuj może po 5 sztuk na początek i zwiększaj codziennie dawkę. Smacznego!

No fajnie, fajnie tylko teraz jak jest dzidzia to szkoda czasu na nocne balowanie bo jak tylko mala zasypia to ja tez odrazu zmykam do wyrka :0)

Justyś..ja nigdy tego mleka nie próbowałam, dla mnie to tez jakby rodzaj kannibalizmu..brrr, jakos bym się nie przełamała.
Kurdę, może to po tych witaminach rzeczywiście?? Cholerka, to jest mysl, nie dam jej ze dwa trzy dni i zobaczę.
A co do mireny, to mozna wyjąć w każdej chwili, ona nie wpływa na późniejsza płodność, bo nie wplywa na jajniki, ale chyba szkoda kasy, jak na krócej niż np. na dwa lata, ale 3-4 to już chyba ok.
Kasiulka, to się mozna zmęczyć takim balowaniem ;-), ale rzeczywiście jak maluch ma spać, to sytuacja inaczej wygląda. No to przyjeżdżaj się wyspać po ciemku hihi do nas :)

KOCHANE DZIEWCZYNY:)))nie gniewam się i jestem za by znowu być dla was Dotinką:)
1.Justyś:mój Nikodem ulewał po vigantolu na odległość,więc przeszliśmy na tabletki vigantolette i było ok.
Sarze nie mogłam podawać Cebionu bo chlustało z niej(to jest jedna wielka chemia jeśli chodzi o cebion!)A poza tym musisz podawać inne wit poza D i K?
2. Swoje dzieci szczepiłam i szczepię po staremu,wiem,wiem te dodatkowe ukłucia..przeżyli i mała też da radę.Nie miałam z nimi problemów po szczepieniach.
3.Pokarm podgrzewałam wstawiając butelkę do gorącej wody i podawałam lekko ciepły wtedy nie zmienia jeszcze smaku,dopiero jak mocniej pogrzejesz to robi się okropny:)brr
4.Kasiula:inwestuj w rolety,rewelacja.A jeśli chodzi o białe noce,to mój mąż mówi ,że są piękne,ale tylko jak się jest w gościach,no chyba że są okna zasłonięte:)

O, jestes Dotinka ;-)
No kuchnia czemu nikt wcześniej nie powiedział z tymi witaminami? Muszę sprobować, bo jest niewesoło, moje dziecko potrafi chlusnąć na odległość. Ale pogoda brr..

reklama
Dotinka, muszę im dawac jeszcze witaminę B1, która jest w tabletkach i im tez nie podchodzi... Porażka. Jak piszesz, że ten Cebion to tablica Mendelejeva, to nie bede go podawała dzieciom. Trudno. Zostanę przy wita K i D:)
Dzięki za podpowiedż o tym mleku... nie wiedziałam, że jak jest za ciepłe to tak smakuje, tzn nie smakuje:zawstydzona/y:

Do góry