reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszki i mamusie 1 kwartał 2009r po 40 tygodniach

znam to dziewczyny:)nie raz sie rozpisalam,jak mala zasnela a tu!!!zniknelo jak cos niechcaco nacisnelam!!trafilalo mnie a wene do pisania stracilam!!moja Julcia w dzien uwielbia spac w hustawce dla maluszkow.dzis bylam na kontroli u lekarza,wszystko ok:)przepisal mi azalie:)

reklama
Spróbuję odtworzyć moje bazgranie:wściekła/y:
A więc... pisałam, że muszę regularnie nadrabiac czytanie jakiś dwóch stron wstecz bo nie mam czasu, żeby tu regularnie zerkać:-(Same wiecie.. dwa maluszki, które chcą być tulone, isc na spacer, dostac jeść, mieć zmienione pieluchy i do tego moj kochany dawca nasienia i obrączki, który wraca zmeczony z pracy i też chce jeść. Ta trójka liczy na mnie, a ja nie mogę ich zawieść:sorry: a po południu zamiast siedzeć przy kompie wolę przespac kilka sekund swojego życia... ehhh!
10 czerwca ide do lekarza na kontrolę i muszę coś wymyślić, żeby chwilowo u nas nie pojawiły się kolejne brzdące... Myszor, jak sprawdza sie mirena?? choc na 5 lat to dla mnie troche chyba za długo... A znowu tabletki?? Pewnie bedę o nich zapominać i będzie zonk bo ciągle karmię piersią:rofl2:
Mam kilka małych problemików i nie ukrywam, liczę na waszą bezcenną pomoc:tak:
1. Witaminy dla dzieci:) Pediatra zaleciła nam podawanie vitaD, vitaK, wit B1 i Cebion (wiatmina C). Po DiK nic smerfom nie dolega ale B1 i C... porazka, mleczko sie w brzuszku ścina, Wiki zaczęła robić wielorybka A Gabi ulewa na odległość. One wcześniej nie ulewały. Czy to możliwe że przez witaminy?? I czy można podawać wszystkie witaminki na raz? czy trzeba robić przerwy? A może powinnam odstąpić od podawania tego świństwa dzieciom??
2. Podgrzewanie maminego mleka:) Ściągam mleko jak dzieci nie zjedzą wszystkiego i trzymam je w lodówce. Jak je później odgrzewam to smakuje - dosłownie - jak rzygi i wlewam je do zlewu!:wściekła/y:Nie podam takiego paskudztwa maluchom. Jak odgrzewac mleko, żeby było ok? Moje dziewczyny nie chcą pić mleka o temp. pokojowej, muszą mieć cieplutkie.
3. Szczepionki 5lub6 w1:) Jak wasze maluchy znosiły szczepienie i dobę po nich? Jak często się wykonuje takie szczepienia?
Muszę chyba sie doedukować w ww tematach! Pomocy!! Jakie to wszystko zaczyna być trudne:baffled::zawstydzona/y::-(

To ja byłam przebiegła w temacie roletek:) Przy urządzaniu mieszkania wymysliłam ciemno niebieskie roletki w księżyce i gwiazki:tak:Sprawdzają sie rewelacyjnie! Bo od 6 rano świeci słonko do łożeczek, a ja wtedy reletki w dół i smery kimają.
Dzisiaj brzydko i zimno na dworze... chyba nie wyjdziemy na spacer:-(
A Dotinka napewno sie na nas nie pogniewa... Dla mnie Dotmar też jakoś obco brzmi...

3. Szczepionki 5lub6 w1:) Jak wasze maluchy znosiły szczepienie i dobę po nich? Jak często się wykonuje takie szczepienia?
Muszę chyba sie doedukować w ww tematach! Pomocy!! Jakie to wszystko zaczyna być trudne:baffled::zawstydzona/y::-(

Szczepię Kubę 6w1 Pierwsza dawkę mieliśmy po 6 tygodniach a potem kolejne co 6 tyg. razem jest 3 dawki Oczywiście szczepionka jest płatna U nas to koszt 160 zł za dawkę W 5w1 chyba nie ma WZW B i trzeba szczepić osobno Oczywiście są jeszcze szczepienia dodatkowe rotawirusy pneumokoki i kilka innych w starszym wieku

ja mam wlasnie rolety ale takie cienkie dziadostwo ze i tak swiatlo przepuszczaja :0\ wiem, wiem w polsce tez widno ale troszke krocej a tu w czerwcu jest widno cala dobe...

Kasiullla, chyba potrzebne wam będąalbo nowe, ciemne, grubsz roletki albo poważne zasłonki:-) Inwestycja napewno sie opłaci i wróci w postaci przespanych nocy;-) Powodzenia ;-)i ciekawa jestem jak wyglądają te białe noce...

Moja Lala zniosla dobrze szczepienie, ja wzięłam 6w1(155zł), bo mam traumę - Alicja dostawała 3 razy - makabra. No i rotawirus (280zł).
a wiesz, mnie nie przyszlo do głowy, żę malucha ulewa po witaminach, może to jest myśl ! Ja daję VitaK i VitaD, takie fajne kapsułki, dobrze sie to podaje.
A te rolety - koniecznie muszę pomysleć :)

reklama
Aha Justyś, a co do mleka, to ja wyjmuję z lodówki i wkładam do ciepłej wody i tylko lekko podgrzewam, bo jak odciągam, to widzę, że ono ma w sumie pierwotnie letnią temperaturę, więc robię podobną..hmm. mojej smakuje..

Do góry