reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszki i mamusie 1 kwartał 2009r po 40 tygodniach

Alez sie rozpisalyscie! Naskrobie cos jutro,bo wlasnie wyszla kolezanka i obalilysmy cale winko! Nie moglam sie nagadac - w koncu ktos dorosly mnie odwiedzil!:-):-):-)
Dobranoc wszystkim!

reklama
ale dzis piekny dzien:))sloneczko od samego rana:)
i tym samym pobudka po 6:)
dzis deserek jabluszka z marchewka-tak sobie...
moja julcia nie umie pic z butelki-jak cos jaj podaje-to lyzeczka
u nas w tesco promocja huggiets-ow 88 szt-49,99
my juz uzywamy rozm 4.
nawetv kubek niekapek dzis wygotowalam-tez narazie nie chce z niego pic-ach...wybredna ta moja corcia
pozdrawiam

Witam niedzielnie,choć wytrącona z równowagi przez dzieci i małża:rofl2:.Dzień piękny,słoneczny a moje towarzystwo siedzi w domu:angry:,na podwórku wytrzymali zaledwie pół godziny.Co za ludziska...
Emilka co raz ładniej zabawia się na macie,przekręca sie na boki ciągnąc główkę do przodu:-):-),tylko się cieszyć z jej postępów.Jeszcze jakby tak zechciała jeść zupki i deserki...ach,muszę jednak dać jej na wszystko czas.Może sie uda;-),bo ostatnio coś z mają cierpliwością mam na bakier.

Aniu!jak twoja Alicja????Mam nadzieję,że lepiej?Biedulki jesteście obie.
Hanna :rofl2:o dziwo małż nie kręcił nosem i nie krzyczał,tylko wytłumaczył,że akurat w tamtym miejscu mam nie patrzeć na moje pierwszeństwo tylko zawsze przepuścić wyjeżdżający samochód,bo na prawdę jest bardzo wąsko.
Dobrze,że rączki twoje zdrowieją.
Dorka co u twojej Paulinki?
Justyś użycz mi swojej siły i mocy;-),tak bardzo by mi się przydało...A tak siedzę przykryta kocem i z wielką opryszczką na wardze:-(.
Miłego dnia dziewuszki:-)

hej Wam!
no u mnie lepiej, Alicja juz lata jak skowronek..
byliśmy na zakupach dzisiaj i tez zakupiłam jak Marza Huggisy w tesco taki dwupak(jedna pielucha wychodzi za 57 groszy) i też rozmiar 4. Nakupiłam tez zupek po 6.miesiącu rosołki i takie tam) duże słoiczki z bobovity są za 3,99 ( a z hippa czy gerbera 1 zl więcej), deserków nie kupkuje bo i tak nie je.
A Alicji zakupiłam superowy kombinezon na zimę i na narty w Tchibo - byl z zeszego sezonu i tylko 149 zeta a jest super bo jest dwuczęściowy a można spiąć zamkiem szczelnie górę z dołem i robi się jednoczęściowy.

Ja tez wczoraj wyprasowałam spiętrzone himalaje z 4 pralek...uff, ale na szczęscie mi małż pomaga i prassuje jeansy, ręczniki i koszule, bo ja nie cierpię..

Autko wystawiliśmy wczoraj, juz kilka osób oglądało, ale jeszcze nic...
Aha, no i wreszcie wystawilam rzeczy ciązowe na allegro - bija się o nie jak szaleni...

Co weny nie mam...choć dużo skrobnęłąm...
Pozdrowienia!!!!

Super,że Alicja ma się już lepiej,na pewno i ty Aniu humor odzyskujesz i chęci do życia:-).

Ja kupiłam wczoraj pampersy,też Hugiss,ale u nas w Górze "U Kubusia" maga pack 3-41,90zł za 86 pampersów,a kaszki bobo vita 2ryżowo bananowe za 7 zł(wychodzi 3,50 za jedną).A zupek na razie nie kupuję,bo mam mały zapas...

MARZA masz urwanie głowy z tym jedzonkiem... oby Julce sie poprawiło;-)

JAGODA ale poszalałyście z koleżanką:) Pozazdrościć:szok:

DOTINKO użyczam Ci swojej mocy:) Juz! :cool2:No i pokonaj opryszczkę:wściekła/y: wygoń ją bidulko!
Rzeczywiście masz conajmniej dziwne towarzystwo w domu! W taką pogodę siedzieć w chacie??!!

MYSZOR zakupy udane, super. Teraz niech się sprzedają szaty ciążowe na allegro, no i autko tez:) Powodzenia! Dobrze, że Alicji juz lepiej:)

U nas dzisiaj tez boska pogoda... oby tak do wiosny było:) My dzisiaj wyszliśmy o 10.30 a wróciliśmy do domu prawie o 18:szok: Caaaały dzien na dworze:laugh2:Najpier spacer w parku południowym, a potem skok na Rynek na obiadek i spacerek:) Aha i Pizza Hut ma u nas plusa (mogłam sobie spokojnie poprzewijać dzieci - siedzieliśmy w fajnym boksie - i dostałam wrzątek, żeby zrobić dzieciom mleczko).
Odnośnie Huggiesów to kiedys kupiłam na Allegro we Wrocku 2 wielkie paki (3x86 sztuk za 120zł) i jedną zyżyłam a drugi karton został... Będe musiała go ożenic bo tróki są już za małe na smerfetki:( ech!
Dzieci już od godziny spią a my popijamy drinka:)
Miłego wieczoru!

aha, rany julek!!!! zapomniałam powiedziec najważniejszego - przezylismy dziś po prostu koszmar..ALICJA ZGUBIŁA MI SIĘ W TESCO...wybieralismy pieluszki i stała koło nas, nagle się obracamy..i jej nie ma :no::szok:..nigdzie, latamy po całym sklepie i nic! :szok::szok: Przed oczami stanęły mi wszystkie historie uprowadzen dzieci.....i nagle przez megafon słyszę : " mama 4-letniej Alicji K. proszona jest o podejście do punktu osbsługi klienta"...poleciałam jak na skrzydałch....stała zaplakana.....i mówi, że patrzyła na balona i się zgubiła. Jezusie, co ja przeżyłam, normalnie czuje się nieodpowiedzialną matką..koszmar, wsadziłam ją do wózka i tyle...

Hej mamuski!!!!
Ola już trochę spokojniejsza i nie taka marudna, a co do nocek t jeszcze się budzi ze dwa razy i nie może zasnąć, ale jakoś to trzeba przejść :tak:
My też cały dzionek na dworze trzeba korzystać z pogody :-)
Aniu- dobrze że wszystko szczęśliwie się skonczyło, aj te dzieciaki nie można ich nawet na chwile spuscic z oczu. Fajnie ze zakupki udane, a co do pampersów to ja kupuję z Pampersa bo najlepiej mi odpowiadają i jest często fajna promocja roz 4 za 75 zł 146 sztuk.
Dotinko- fajnie że Emilka robi postępy :-), co do cierpliwości to moja też szwankuje :-( .

Miłej nocy ;-)
Pozdrawiam .

hej mamuski
jejku znowu naskrobalyscie jak szalone:)
nie bede sie rozpisywala bo jestem zmeczona i obolala - ale o tym za chwilke
nareszcie mam wgranego na laptopa Xp-ka a nie Viste<jupi> moj M poprosil kolege i troche sie przy tym dzisiaj nagimnastykowali ale dali rade:p
Mateuszek ma nadal katarek,ale juz lepiej...jak lezy na brzuszku to mu wszystko "wyplywa" i jest spokoj przez jakis czas- odciagnac sobie nie pozwala- glowe chowa jak tylko widzi gruszke i kropelki do noska:)
a jesli chodzi o samopoczucie to :wczoraj jechalismy pociagiem do tesciow, wysiadajac zahaczylam obcasem o schody(kratki) i poleciala dobre dwa merty w powietrzu i przejechalam sie po peronie...mam skore zdarta na lewej nodze,pelno siniakow(zwlaszcza kolano) i boli mnie cala prawa reka,na szczescie na tym sie skonczylo...jak sobie pomysle ze moglam wtedy miec wozek w rece bo chcialam go wyciagnac z pociagu...na szczescie sama wychodzilam:/ ludzie sie rzucili z pomoca...jednak sygnaly o udzielaniu pierwszej pomocy sa cos warte:)
oki jutro nadrobie zaleglosci i napisze cos wiecej chociaz i tak duzo naskrobalam:)
dobranoc

Ps.Jagoda studiuje na Univerku - Historie :p z zawodu nauczycielka :)

reklama
Witam mamuśki z samego rana w poniedzialek;-),tak bym jeszcze przyłożyła głowę do poduchy a tu zaraz trzeba ruszać do Leszna z Sarą na wizytę u reumatologa.Jedziemy tylko my dwie i mam mega stresa.Mam nadzieję,że podróż nam minie spokojnie.Za oknem mgła...:szok::-(.
Zamelduję się około południa;-).

Do góry