reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszki i mamusie 1 kwartał 2009r po 40 tygodniach

Hanna, derm. niech nie przesadza, jak trzeba, to można brac właściwe wszystko. Weź sobie jakiś lek p/histaminowy: Zyrtec, Allertec, Claritine...a jak masz w domu jakąś maść sterydową, spróbuj cieniutka warstewką posmarować. JA całą ciążę i przez całe karmienie brałam Zyrtec, bo musiałam i wszystko ok..

Mała całe wakacja była zdrowa, pobyt w górach, pobyt nad morzem....i nic....dałam jej w nocy Bactrim, ech...już mam dość. Jak wyzdrowieje, to dopiero jej cos dam.

A z tym słoiczkiem, przegiecie pały....chyba zacznę sprawdzać daty..powinni takie rzeczy z półek zabierać, niezly ochrzan by sie im przydał..

reklama
HANIA ty kobieto masz szczęście:szok: Najpierw ten Gerber, teraz data ważności (to akurat zawsze sprawdzam w sklepie), ktoś wjechał Ci w d.. tzn zderzak:) i do tego te ręce jakby było mało emocji... ech! 3maj sie i nie daj sie!!! Posłuchaj naszej Pani dr i może rzeczywiscie Zyrtec pomoże (tez miałam kiedyś COŚ na dłoniach po grzebaniu w ziemi i rzeczywiscie mi pomógł) POWODZENIA kochana!

ANIU mówią, że jak nie urok, to... wiesz co! Biedna Alicja! Czy Ty masz choć chwilę wytchnienia od chorowania?? Jak nie jedna to druga:no:

JAGODA najlepszego dla półroczniaka:tak:Ale czas szybko leci...:szok: Wiesz, jak mje smerfetki sa marudne, to bez zastanowienia je zbieram na spacer, wtedy sie uspokajają:) na szczeście. Ewentualnie na wściekłość dziecięcą można zastosować Viburcol... tez pomaga złośnikom:happy:

JOLU jak mineła nocka?

Wiecie co, jest 10.30, a ja juz tyle misji wykonałam... Pokonałam himalaje, zrobiłąm dwa prania, przygotowałam obiad, ogarnęłam chate, pobawiłam sie z dziewuchami, nakarmiłam je , poprzewijałam, no i wypiłam kawe i zjałam śniadanie. Ale mam dzisiaj torpede w pupie:) Niech moc będzie ze mną!!! I z Wami! A moje kochanie ŚPI:szok:, rozumiecie to, on spi!!! Jak można o 10.30 spac? Wrrrr:wściekła/y:
Zaraz ide karmić smerfy betonikiem (kaszką)!
I MAM DLA WAS INFO: W ROSSMANNIE JEST PROMOCJA NA SŁOICZKI (DESERKI 2,19ZŁ I DWA SŁOICZKI GERBER OBIADKI 190ML PO 6,59ZŁ)
A DRUGA PROMOCJA JEST W SUPERPHARM - KASZKI PO 5,49zł
Wydaje mi się, że ceny sa niski. Informujmy sie gdzie i keidy sa jakieś promo:tak: Zawsze można zaoszczędzic... A przy mojej dwójce każda złotóweczka sie liczy:zawstydzona/y:

Zarypiście, to się dziś wybieram....
ALE JEST PROMOCJA NA KASZKI W KAUFLANDZIE : OPAKOWANIE Z DODATKOWĄ ILOŚCIĄ 36 GRAM BEZMLECZNE 3,99 ZA OPAKOWANIE I CHYBA 4,5O ZA MLECZNE....LUB COŚ KOLO TEGO

Alicja mnie przed chwilą dobiła: tuz za drzwiami wejściowymi na płytkach na podłodze napisała flamastrem ( zielonym) wielki napis ALICJA...i sie pyta czy ślicznie.....

Dziewczyny mam ciężkie dni:-(,jestem taka jakoś rozbita i do tego głowa mnie non stop ćmi.Muszę wreszcie wybrać się do lekarza z rtg kręgosłupa,z przed ciąży z Emilką.Przez to wszystko nie mogę nawet skoncentrować na tym,by zrozumieć to co czytam:szok::zawstydzona/y:.
Wczoraj przyrysowała mnie babeczka swoim autkiem:sorry2:,ja skręcałam w lewo w drogę z której ona wyjeżdżała a ona zamiast trzymać się prawej strony to stanęła na samiuśkim środku:angry:.Miałam do wyboru pozwolić się przyrysować,albo wjechać w rów,wybrałam to pierwsze:crazy:.
Dorka nie pleć bzdur tu ze starością,40 lat to nie koniec świata,samo życie i do tego młoda mama:-).Wszystkiego naj naj lepszego:-).Trzymam kciuki za twoją Paulinką.Czasami naprawdę nie wiadomo na jakiego szwacza(chirurga) trafisz...
Aniu!:szok:dziewczyno,ty naprawdę nie masz wytchnienia:no: od chorób.Biedna Alunia,oby szybko i łatwo zdrowiała.A jeśli chodzi o pisanie:-D:-D,na pewno ślicznie napisała.Skąd ja to znam:rofl2:?
Jagoda ja już sie zaopatrzyłam w Viburkol,nie mam zamiaru pozwolić małej dłuzej by dwie godziny zasypiałą z rykiem:angry:.Ona jest wycieńczona i ja też rozbita,bo nie mam pojęcia jak jej pomóc.
Hanna brak słów do tych zupek:angry:,należy im się naprawdę konkretna zrypka.A swoją drogą,to na półki,w marketach,towar dla dzieci(kaszki,zupki,soczki...)to wystawiają osoby nie sklepowe tylko zatrudnione właśnie przez te konkretne firmy i to one są za to odpowiedzialne.Moja siostra jak jeszcze uczyła sie w technikum to dorabiała sobie kilka godzin tygodniowo rozkładając Bobo Vita,Gerbera i Hippa w Inter Marche i w Carrefour.Do niej należało dopilnować daty ważności.

Moja Emi dziś sama przekręciła sie na brzuszek:-D,jest to dla nas wielka radość,bo wreszcie widać,ze rehabilitacja pomaga:-).
Kupiłam jej kaszkę ryżowo-bananową bobo vita.Mała jest zadowolona,wytrąbi zawsze wszystko do ostatniej kropelki.Muszę znowu spróbować podać jej z łyżeczki,może się uda:confused:.
Dzisiaj zawiozłam mojego małża do Castoramy w Głowie,zamówiliśmy farbę na dach(300mkw do pomalowania),teściowie nas uraczyli nie malowanym dachem z blachy falowanej ocynk i trzeba za samą farbę wybulić tyle samo co ten dach kosztował 10lat temu:angry:.Gdyby wtedy poczekali na kolorową blachę dwa tygodnie,juz kasa dziś została by na coś innego przeznaczona,a tak...Dobrze,że Marek zdecydował sie sam malować(z bratankiem) bo wynajęcie pracowników to koszt ok 2,5 tys:szok::szok:.
Miłego popołudnia wam życzę.Jeżeli kogoś pominęłam to przepraszam:zawstydzona/y::sorry2:

witajcie!!
ale sie tutaj dzieje...
Aniu jak Alicja?
Dotinko jak nastroj juz lepiej?
Dorka wszystkgo co najlepsze!!
Mikusia moja mala tez uwielbia marchewkowa z ryzem:)
Hanna ale jaja z tymi zupkami:(
dzis kupilam julce piurre jarzynkowe z indykiem-nie bardzo:(
w ogole dzis malo zjadla:(
aaa i auto zamowione,bedzie 20 grudnia,moj m wywiercil mi dziure w brzuchu,,,,,,,,,ach jak sobie pomysle wywalic tyle kasy..........
milego wieczorka

Marzenka,ale przynajmniej M szczęśliwy jest:-D:-D.Autko upragnione to duża zabawka dla dużego chłopca;-).
Moja Emi też nie chce jeść teraz zupek:no:,nie wiem czemu?
A nastrój...wzięłam kolejną tabletkę na ból głowy i zaraz się położę,bo nie mam na nic siły ani ochoty.

DOTINKO współczuje Ty nasza Matko Polko! Zawsze na VI biegu a dzisiaj kryzys Cię dopadł:szok: Za to Emi daje Ci powody do radości i dumy! Brawo Mała!!!:happy:
Ty walczysz, żeby dać Emi jedzonko z łyżeczki, a ja juz sie poddałam i nawet nie probuje dawać moim smerfetkom kaszki z butelki... Trudno, sama je tak nauczyłam!
Uśmiechnij sie kochana, proszę...

MARZA fajnie, bedziecie mieli nowe autko. Twój M bedzie miał zabawkę:) Ale kasa... lepiej nie mówic:(:no:

Moje smerfetki od 19 śpią:szok: Ale były padniete... Ja teraz pije piwko i zaraz zmykam luli bo co tu robic??:wściekła/y: Nawet w tv nic nie dają ciekawego! trudno:shocked2:
A ja wystawiłam na Allegro butelki:) Komu, komu bo ide do domu... (pamietacie to z dzieciństwa??)

BUTELKA ANTYKOLKOWA CANPOL LOVI 250ML 0+ (746959863) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Aniu dzięki za poradę co do leków mam jakąś maść robioną na razie jest ok zobaczymy co będzie dalej, trochę mnie to niepokoi, nie wiem czy jest to efekt przesuszenia skóry czy coś się przypętało. Co do Ali pomysłowość dzieci nie zna granic, moja Ewcia tez ostatnio coś naskrobała na ścianie jak miała 1-2 latka nic jej takiego do głowy nie przyszło teraz w wieku 6 lat takie odskoki:no:
Dotinka brawa dla Emi, no to miałaś tez niezłą akcję z autkiem mąż nie kręcił nosem?
Marzenka zdecydowaliście się na megankę, będzie fajny prezencik pod choinkę
Justyś przejęłam trochę mocy od Ciebie i poprasowałam mój himalaj do połowy a był prze ogromniasty:tak:
Kurcze na razie mam fajnie bo wszyscy stęsknieni dzieci przez ten wyjazd i gdzie się nie pojawimy dzieci a szczególnie Jaś są porywani. Wczoraj moja siostra wzięła ich na spacerek - tyle ze Ewe w sandałach z gołymi nogami:szok: i dziś już katar gotowy. ja za to mam trochę czasu na ogarnięcie domu czytaj pranie i prasowania ciąg dalszy Z sprzątaniem to czekał mnie mały szok jak wróciliśmy moja mama która miała podlewać kwiatki i od czasu do czasu światełko zapalić wysprzątała mi cały dom łącznie z myciem okien i praniem firan
A ja właśnie przed chwila wymyśliłam malowanie salonu bo już trochę brudne ściany a przy okazji zmienię karnisz. Dobra a teraz o tym pomyśle powiadomię mężusia, który niczego nieświadomy leży sobie błogo na kanapie:-D Zdam Wam relacje jutro z jego reakcji

Do góry