reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

maluch w podróży

reklama
enka noooo pozazdroscic:-) super ze wyjazd sie udal, ze dzieciatko spialo sie na medal!!!!jej teraz to nic tylko rezerwowac bilety, wszystko mamy czarno na bialy, co wziac czego nie!!!super:-):-):-)teraz czekamy na fotki;-):-)

Enka to super że wypad się udał i mała tak dzielnie to zniosła. A co robiliście z małą jak chcieliście nurkować???

Enka to super że wypad się udał i mała tak dzielnie to zniosła. A co robiliście z małą jak chcieliście nurkować???
mulatka- nurkowaliśmy na zmianę. jeden nurek ja jeden mój M albo cały dzień ja cały M, wzięliśmy też mleko w proszku i jak mała chciała jeść a ja byłam hmm poniżej poziomu dostepności to M w 3 sec mieszankę zrobił i nakarmił. :)

co do fotek to postaram sie jeszcze dziś kilka wkleic

no a mamusie i tatusiów zachęcam do podrózowania, teraz jest najleprzy czas na to, maluchy jeszcze mało mobilne więc łatwe do opanowania ;-) a i podróże za free (no w charterach 50 zł ) za to nocleg w hotelu darmo. Warto sprawdzić czy mają łóżeczka dla dzieci, często tak jest a jeśli nie to zazwyczaj bez problemu dają pokój z łóżkiem wielkim tak że wszytscy się pomieszczą :-D

Ostatnia edycja:
Enka a gdzie dokładnie byliście i w jakim hotelu?? Tak mi się marzy....... Czekałam na Twój powrót bo byłam ciekawa co napiszesz, spodziewałam się samych pozytywów....ale teraz jeszcze bardziej chciałabym...chociaż na tydzień....

Enka a gdzie dokładnie byliście i w jakim hotelu?? Tak mi się marzy....... Czekałam na Twój powrót bo byłam ciekawa co napiszesz, spodziewałam się samych pozytywów....ale teraz jeszcze bardziej chciałabym...chociaż na tydzień....
hotel Sea Sun w Dahab, wyjazd był z Alfa Star (firma oki sprawdzona wielokrotnie)
Jeśli chodzi o hhotel to jeśli planujesz np nurkowanie a hotel jedynie jako noclegownię to jest oki natomiast jeśli chcesz lepsze warunki to polecam Tropitel (w zeszłym roku byłam tam) , hotel czysty pokoje oki sprzatanie co dzień , ale jest tam "szalony ogrodnik" który podlwa roślinki hmmm guanem:baffled: więc fetorek jest. Co do jedzenia miałam HB , monotonnie ale do zniesienia, lepiej jest własnie w Tropitelu . Co ważne , przy opcji HB napoje za free tylko do sniadania , do obiadokolacji trzeba płacić i to sporo 12 funtów egipskich za ochydna kawę (około 6 złoty) Jeśli chcesz all inclusiv to chyba cena wzrasta na 2 tyg o 500 zł od osoby. AA w dahabie w hotelach jest cicho czyli nie ma dyskotek czy innych imprez (no chyba że jakas silna grupa pod wezwaniem - turyści zrobią sobie imprę co niestety często jest)

ale jest tam "szalony ogrodnik" który podlwa roślinki hmmm guanem:baffled: więc fetorek jest.
tak jest chyba w kazdym hotelu w Egipcie ze wzgledu na oszczednosc słodkiej wody, zarówno jak bylem w Hurgadzie i Sharm w obu hotelach było tak samo z podlewaniem, dziecka lepiej na taką trawe nie wypuszczac :)

reklama
aa potwierdzam, na trawę jakąkolwiek nie nalezy malucha wypuszczać bo choćby to podlewanie ale i koty, których jest maaaaasę (osobiście uwielbiam koty ale nie w takiej ilości i nie wszędzie) trzeba mieć ze soba mały kocyk pled czy cokolwiek co położy się na ziemi ect by maluchy wypuścić by poraczkował

Do góry