reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

maluch w podróży

Dziewczyny ja mam takie pytanie-czy któraś z Was jechała z maluszkiem autobusem lub busem za granice??Na samolot mnie nie stać a najprawdopodobniej do Belgi pojedziemy na wakacje.pewnie będe musiała wykupić miejsce dla Oliwiera żeby w foteliku jechał no a tyle godzin jazdy to ja nie wiem jak on w foteliku przetrwa.Może wiecie coś na ten temat??Pomóżcie

reklama
Ja dalej zastanawiam sie nad wyborem fotelika samochodowego,chce cos naprawde dobrego,bezpiecznego i wygodnego.Chcialabym rowniez ,zeby maluszkl jezdzil w nim juz do konca,w zwiazku z tym mam pytanie,do jakiego wieku (wagi) dzieci musza jezdzic w fotelikach,od kiedy moga juz na zwyklych siedziskach?
Zastanawiam sie nad czyms takim FOTELIK RECARO YOUNG SPORT 9-36KG+MEGA GRATISY ! (1023056369) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy ,wiem ze to napewno dobra firma lub cos takiego,tylko nie wiem czy wiekszy dzieciaczek mi pozniej do tego wejdzie... NOWE CONECO ZENITH 9-25 KG + KONIK lub 50PLN BONUS (1020641161) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy .
Doradzcie cos,wlk dzieki.

Mili-a może jednak samolot? Może warto popatrzeć i pilnować lotów promocyjnych?Ja latałam już 4 razy z Zuzią i nie wyobrażam sobie dzieciaczka w tym wieku zapiętego w pasy na tyle godzin w autobusie.Co innego w aucie-zatrzymujesz się kiedy trzeba. My te 2.5 godz. lotu to spędziliśmy w większości na ręku, żeby Zuza aż tak nie dokuczała pasażerom swoim marudzeniem itp. Masz naprawdę ciężki orzech do zgryzienia.niestety, nie znam nikogo kto jechałby autobusem z dzieckiem poniżej roczku.
DOODA- tu są testy fotelików i od razu nazwy i wagi dzieci
Foteliki - testy ADAC
Ja mam dla Zuzi MAXI COSI PRIORI XP, ale jeszcze jeździmy w tym od 0-13kg

Mili-a może jednak samolot? Może warto popatrzeć i pilnować lotów promocyjnych?Ja latałam już 4 razy z Zuzią i nie wyobrażam sobie dzieciaczka w tym wieku zapiętego w pasy na tyle godzin w autobusie.Co innego w aucie-zatrzymujesz się kiedy trzeba. My te 2.5 godz. lotu to spędziliśmy w większości na ręku, żeby Zuza aż tak nie dokuczała pasażerom swoim marudzeniem itp. Masz naprawdę ciężki orzech do zgryzienia.niestety, nie znam nikogo kto jechałby autobusem z dzieckiem poniżej roczku.
DOODA- tu są testy fotelików i od razu nazwy i wagi dzieci
Foteliki - testy ADAC
Ja mam dla Zuzi MAXI COSI PRIORI XP, ale jeszcze jeździmy w tym od 0-13kg

Mało tam tych fotelików i jakies dziwne nazwy :(.Zakupimy chyba recaro jung od 9-36kg,ogladalam w sklepie i wyglada pozadnie,no i przeszedl testy.

Może i mało nazw, ale wagi są podane, więc myślałam, że chociaż wagowo zobaczysz. Fakt w Pl. pewnie inne nazwy królują na rynku, bo tu Maxi cosi, Primo Viaggio, Britax,Jane, Bebe Confort to takie bardziej znane i dobre marki. I z tego co tu wyczytałam to po tych początkowych fotelikach mozna poszukać takiego od 9-36 kg, a marki na pewno w necie są różne-czyli od roku do ok. 12 lat.

Dziewczyny ja mam takie pytanie-czy któraś z Was jechała z maluszkiem autobusem lub busem za granice??Na samolot mnie nie stać a najprawdopodobniej do Belgi pojedziemy na wakacje.pewnie będe musiała wykupić miejsce dla Oliwiera żeby w foteliku jechał no a tyle godzin jazdy to ja nie wiem jak on w foteliku przetrwa.Może wiecie coś na ten temat??Pomóżcie
Ja mieszkam w Belgii:biggrin2: :-)Wlasnie dzisiaj rano wrocilam z Polski!!Nie ma problemu z siedzieniem w foteliku, ale pod warunkiem ze jedziemy w nocy;-) ;-) Tak tez proponuje i Wam;-) My wyjechalismy o tej tej godzinie, o ktorej Adis codziennie idzie spac tj 19;-) W aucie od razu dalam butle i synus spal do 6 rano:-) Nie stekal bo zmeczenie bylo silniejsze;-) Potem jak sie obudzil to jeszcze poltorej godzinki sie pobawil w foteliku i juz bylismy na miejscu!!! :-) Natomiast wczesniej jechali pol dnia, no nie ma mocnych zeby dziecko w dzien siedzialo spokojnie tyle godzin w foteliku!!! juz nigdy wiecej nie pojade w dzien!!dla mnie idealna pora to noc! Mam nadzieje ze pomoglam;-) Oczywiscie kazde dziecko jest inne ale pora spania to pora spania i juz;-) Na wakacje wybieramy sie do Hiszpanii i rowniez autem;-)

My będziemy busem raczej jechać bo nasze auto jest nie wygodne na takie długie podróże-toyota celica,a na samolot niestety nas nie stac.po za tym ja się strasznie boje lotów!!

podbijam temat, ciepełko jest może warto wpisywać fajne miejsca gdzie można z maluchami się wybrać.
miejsca nie tylko na dłuuugi czas ale i na szybkie wypady jedno dniowe czy wręcz kilku godzinne :)

reklama
Do góry