Dziewczyny ja mam takie pytanie-czy któraś z Was jechała z maluszkiem autobusem lub busem za granice??Na samolot mnie nie stać a najprawdopodobniej do Belgi pojedziemy na wakacje.pewnie będe musiała wykupić miejsce dla Oliwiera żeby w foteliku jechał no a tyle godzin jazdy to ja nie wiem jak on w foteliku przetrwa.Może wiecie coś na ten temat??Pomóżcie
reklama
DOODA
wrześniowa mama :)
Ja dalej zastanawiam sie nad wyborem fotelika samochodowego,chce cos naprawde dobrego,bezpiecznego i wygodnego.Chcialabym rowniez ,zeby maluszkl jezdzil w nim juz do konca,w zwiazku z tym mam pytanie,do jakiego wieku (wagi) dzieci musza jezdzic w fotelikach,od kiedy moga juz na zwyklych siedziskach?
Zastanawiam sie nad czyms takim FOTELIK RECARO YOUNG SPORT 9-36KG+MEGA GRATISY ! (1023056369) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy ,wiem ze to napewno dobra firma lub cos takiego,tylko nie wiem czy wiekszy dzieciaczek mi pozniej do tego wejdzie... NOWE CONECO ZENITH 9-25 KG + KONIK lub 50PLN BONUS (1020641161) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy .
Doradzcie cos,wlk dzieki.
Zastanawiam sie nad czyms takim FOTELIK RECARO YOUNG SPORT 9-36KG+MEGA GRATISY ! (1023056369) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy ,wiem ze to napewno dobra firma lub cos takiego,tylko nie wiem czy wiekszy dzieciaczek mi pozniej do tego wejdzie... NOWE CONECO ZENITH 9-25 KG + KONIK lub 50PLN BONUS (1020641161) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy .
Doradzcie cos,wlk dzieki.
drodka
Fanka BB :)
Mili-a może jednak samolot? Może warto popatrzeć i pilnować lotów promocyjnych?Ja latałam już 4 razy z Zuzią i nie wyobrażam sobie dzieciaczka w tym wieku zapiętego w pasy na tyle godzin w autobusie.Co innego w aucie-zatrzymujesz się kiedy trzeba. My te 2.5 godz. lotu to spędziliśmy w większości na ręku, żeby Zuza aż tak nie dokuczała pasażerom swoim marudzeniem itp. Masz naprawdę ciężki orzech do zgryzienia.niestety, nie znam nikogo kto jechałby autobusem z dzieckiem poniżej roczku.
DOODA- tu są testy fotelików i od razu nazwy i wagi dzieci
Foteliki - testy ADAC
Ja mam dla Zuzi MAXI COSI PRIORI XP, ale jeszcze jeździmy w tym od 0-13kg
Foteliki - testy ADAC
DOODA
wrześniowa mama :)
Mili-a może jednak samolot? Może warto popatrzeć i pilnować lotów promocyjnych?Ja latałam już 4 razy z Zuzią i nie wyobrażam sobie dzieciaczka w tym wieku zapiętego w pasy na tyle godzin w autobusie.Co innego w aucie-zatrzymujesz się kiedy trzeba. My te 2.5 godz. lotu to spędziliśmy w większości na ręku, żeby Zuza aż tak nie dokuczała pasażerom swoim marudzeniem itp. Masz naprawdę ciężki orzech do zgryzienia.niestety, nie znam nikogo kto jechałby autobusem z dzieckiem poniżej roczku.
Foteliki - testy ADAC
Mało tam tych fotelików i jakies dziwne nazwy .Zakupimy chyba recaro jung od 9-36kg,ogladalam w sklepie i wyglada pozadnie,no i przeszedl testy.
drodka
Fanka BB :)
Może i mało nazw, ale wagi są podane, więc myślałam, że chociaż wagowo zobaczysz. Fakt w Pl. pewnie inne nazwy królują na rynku, bo tu Maxi cosi, Primo Viaggio, Britax,Jane, Bebe Confort to takie bardziej znane i dobre marki. I z tego co tu wyczytałam to po tych początkowych fotelikach mozna poszukać takiego od 9-36 kg, a marki na pewno w necie są różne-czyli od roku do ok. 12 lat.
Ja mieszkam w Belgii :-)Wlasnie dzisiaj rano wrocilam z Polski!!Nie ma problemu z siedzieniem w foteliku, ale pod warunkiem ze jedziemy w nocy;-) ;-) Tak tez proponuje i Wam;-) My wyjechalismy o tej tej godzinie, o ktorej Adis codziennie idzie spac tj 19;-) W aucie od razu dalam butle i synus spal do 6 rano:-) Nie stekal bo zmeczenie bylo silniejsze;-) Potem jak sie obudzil to jeszcze poltorej godzinki sie pobawil w foteliku i juz bylismy na miejscu!!! :-) Natomiast wczesniej jechali pol dnia, no nie ma mocnych zeby dziecko w dzien siedzialo spokojnie tyle godzin w foteliku!!! juz nigdy wiecej nie pojade w dzien!!dla mnie idealna pora to noc! Mam nadzieje ze pomoglam;-) Oczywiscie kazde dziecko jest inne ale pora spania to pora spania i juz;-) Na wakacje wybieramy sie do Hiszpanii i rowniez autem;-)Dziewczyny ja mam takie pytanie-czy któraś z Was jechała z maluszkiem autobusem lub busem za granice??Na samolot mnie nie stać a najprawdopodobniej do Belgi pojedziemy na wakacje.pewnie będe musiała wykupić miejsce dla Oliwiera żeby w foteliku jechał no a tyle godzin jazdy to ja nie wiem jak on w foteliku przetrwa.Może wiecie coś na ten temat??Pomóżcie
enka75
mamuśka :)
podbijam temat, ciepełko jest może warto wpisywać fajne miejsca gdzie można z maluchami się wybrać.
miejsca nie tylko na dłuuugi czas ale i na szybkie wypady jedno dniowe czy wręcz kilku godzinne
miejsca nie tylko na dłuuugi czas ale i na szybkie wypady jedno dniowe czy wręcz kilku godzinne
reklama
Podziel się: