reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

maluch w podróży

a ja uwielbiam ustkę i rowy, tyle ze nie wiem nic na temat kwater, bo z reguły jeździło się z rana i na wieczór do domku. Ustka to małe miasteczko ale świetnie przygotowane pod turystów, dla mnie nie ma piekniejszej mieściny na wybrzeżu niż Ustka, ale minus taki że jest masa ludzi, ale to problem niestety kazdego miasteczka nadmorskiego (jak piekna pogoda dopisze). generalnie nie polecam w tym roku żadnego jeziora, zalewów i zatok, tylko otwarte może. Jesli chodzi o podróże z maluszkiem, to moja dzidzia już 4 razy w swoim życiu była nad morzem, nie licząc oczywiśćie ciązy. Jedna zimowa podróz trwała 16 godzin tak drogi były zasypane (trasa: górny śląsk- gdynia z grubsza) i w ogóle nie mogę powiedziec że były trudności jakiekolwiek, do 3 postojów max mieliśmy na jedzonko i przewijanie... luzik. Pozdrawiam.

reklama
ja polecam Gąski-cisza, spokój, nie ma tłoku, wsi spokojna, wsi wesoła:) niedaleko do Mielna, Sianożętów..... do plaży bliziuteńko.... byłam 2 lata temu- jak dla rodziny z dziećmi rewelka!

Gaski hehe blisko Mielna blisko, ogolnie kolo Mielna znajduja sie takie "wioski" nadmorskie jak Uniescie, Gaski, Sarbinowo, , Lazy, dalej Chlopy, Ustronie Morskie (bardzo polecam) i Ustka ..

To teraz ja nadmorska dziewczyna sie wypowiem ha ha... Ogolnie uwazam,ze Mielno jest the best,zwlaszcza latem , swietne miejsce dla mlodziezy, dyskoteki i te sprawy :) Tak samo Ustronie Morskie,bardzo fajna miescinka,tetniaca zyciem..oczywiscie latem. Gaski, Sarbinowo, Chlopy, Łazy to spokojniutkie wioski, dla rodzin z dziecmi malymi wlasnie, babc i smetasow :)) Haha bez urazy. Takie letnie oazy spokoju czyli dla tych co przeszkadza im mlodziez, halas i mnostwo ludzi. Uniescie jest jakby polaczone z Mielnem,aczkolwiek ludzi jest mniej i wieczorem cichnie..wszyscy uderzaja do Mielna :)

O Ustce sie nie wypowiem bo akurat nie bylam jeszcze :)

No i Kolobrzego oczywiscie, najwieksza konkurencja Mielna , miasto duze.. duzo atrakcji,ale tez raczej dla mlodziezy :)

Ja już w końcu zarezerwowałam pokój w Ustce i nie przy porcie, bo w sumie tam na bank jest głośno z rana, a nie chce wstawać w wakacje o 5:sorry2: Teraz zaczynam się martwić samą podróżą, bo to ok12h a moja jakoś nie specjalnie śpi w aucie jak inne dzieci.... Jechałam w góry 5h i mimo, że był to czas drzemki ona nie spała nic. Może jakieś rady?! Środki usypiające??? ha ha żartuje oczywiście......

Ja też uwielbiam morze-a z miejscowości nadmorskich Łebę, mam tam sporą rodzinę,więc odpoczywam tam od lat i niestety, ale nie znam innych miejscowości.
Wróciliśmy wczoraj z wczasów, było suuuper! Hiszpania to piękny kraj. Tym razem byliśmy na Costa Dourada, a ja jednak wolę Costa Brava, jakoś klimat tamtych miejscowości bardziej mi odpowiada.Tydzień zleciał nie wiem kiedy. Teraz planujemy kolejne wczasy-albo Malaga, albo pólnocne Włochy.Muszę poczytać,albo któraś z Was może polecić tam jakąś miejscowość nadmorską???

moje Panie :) Pytanko, czym zająć malucha w trakcie podróży ? Co Wy robicie na dłuższych trasach - spanie odpada
moja corcia dlugo w samochodzie nie ujedzie raz bo ma chorobe lokomocyjna dwa szybko jej sie nudzi w foteliku tak wiec mam specjalna zabawke mocowana do szyby samochodu sa tez takie do siedzenia i sie tym bawi cos tam sobie zwisa jakies malpki cos gra szelesci, dodatkowo zawsze zabieram kilka zabawek wyjmuje je po kolei, daje jej flipsy, Wiki uwielbia zabawe w chowanego sama nieraz sie przykrywa pieluszka i wystawia smiejaca buzke wiec "a kuku" u nas tez sie niezle sprawdza

zabawki no to oczyywiste :) ale jak to mocowane do szyby ustrojstwo wygląda ?? bo chyba to by się sprawdziło, takie "do rączki" to zabieram ale by starczylo na 2 h jazdę to tak hmmm cały bagaznik bym musiała zapchac heheh

reklama
Do góry