reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluch płacze - kłopoty z naszymi pociechami

Witajcie
czy wam też się coś takiego przytrafiło...........

wczorają kąpałam synka teraz ma równe 3 tygodnie i zauwazyłam ze ma powiększone gruczoły piersiowe jeden mocno a drugi tylko troszke
wyczówam tak jakby guzek, takie twarde zgrubienie i przeraziło mnie to zaczełam czytac na necie ze to ponoc przez moje hormony ze moge mu przekazywac wraz z mlekiem bo cały czas karmie wizyte u lekarza mam dopiero we wtorek i bardzo sie martwie czy to cos naturalnego czy jednak nie.......... czy któraś z was spotkała się z czymś takiem

i kolejna rzecz małemu jedno oczko ropieje od samego początku i też nie przechodzi wpierw przemywałam mu solą fizjologiczna w ampułkach ale nic nie pomaga i teraz rumiankiem robie i tez nic , macie jakies sposoby na ropiejące oczka

Nabrzmiałe gruczoły piersiowe to faktycznie od hormonów, moja Hania też tak ma. A jak się je dotyka, to nawet może polecieć z nich coś - to też normalne. Tylko broń boże wciskać!:no:Samo przejdzie.
Co do oczek, to słyszałąm, że rumianek nie jest zalecany, bo może uczulać. Podobno pomaga przemywanie oczka mlekiem matki :tak:Spróbuj!

reklama
Moja miała nabrzmiałe wargi sromowe, teraz jej już trochę zeszło :tak: podobno to normalne. Nie pamiętam, czy Mikuś miał coś "nabrzmiałego" jak się urodził :-D

BYLIŚ MY WCZORAJ U PEDJATRY I NIUNIEK WAŻY JUŻ 3300 :tak:I MA 53 CM , ROŚNIE TA MOJA KRUSZYNKA , POZATYM WSZYSTKO WPORZĄDKU A PŁUCKA CZYSTE . GDYBY NIE TEN KATAREK TO BYŁOBY IDEALNIE , NO ALE PORADZIMY SOBIE Z NIM BO NAUCZYŁAM SIE WKOŃCU WSPÓŁPRACOWAĆ Z ASPIRATORKIEM I WYCIĄGAMY WSZYSTKO Z NOSKA:tak: A MUSZE PRZYZNAĆ ŻE WCALE TO ŁATWE NIEBYŁO:baffled:

dziękuje dziewczyny za odpowiedzi, pocieszyłyście mnie że nie jestem sama bo naprawdę zaczełam się martwić

Dziewczynki czy macie jakies sposoby na kupke? Mala meczy sie od kilku godzin i nie moze zasnac probowalam masazu Ale bezskutecznie. Termomrntru absolutnie nie uzyje czy sa jakies inne metody?

Moze sprobuj ja przepoic przegotowana woda, albo herbatka koperkowa, to zazwyczaj pomoga, przynajmniej u nas:tak:

Ad kiedy mozna podawac herbatke koperkowa czy wode i w jakich ilosciach. Ta herbatka to ma byc specjalna dla dzieci czy moze byc normalna koperkowa?

Takie herbatki mozna podawac juz od pierwszego tygodnia zycia, sa specjalne dla niemowlakow, np. my mamy z Hippa:tak:. Jak nie masz takiej dzieciecej to sprobuj np. podac jej ok. 30ml wody przegotowanej:tak:, powinno pomoc:tak:

Widzialam dzisaij jakies herbatki dla dzieci w polskim sklepie ale wlasnie od 1 miesiaca. Sprobuje moze z woda chociaz jak na razie usnela wiec moze uda sie jej cos wyprodukowac do tego czasu. Aga powiedz mi jeszcze jak czesto i w jakich ilosciach te herbatki sie daje.

reklama
Mozesz podawac tak czesto jak uwazasz, evtl zastosowac sie do zalecen na opakowaniu. Ja podawalam w miare potrzeby, raz lub dwa razy w ciagu dnia.

Do góry