Kluseczko jak mój niuniek miał problemy z kupką i bolącym brzuszkiem podawałam herbatkke PLANTEX ( od 2 tyg. zycia) - dostępna w aptece , a tak na codzień to pije tą koperkową 1 lub 2 razy na dzień - jak ma ochote
reklama
sylwiaa28
Czerwcowa mama 2009
Dziewczynki mam do was pytanie pewnie ten temat był już poruszany ale nie mam czasu szukać czy któraś z was był by wstanie coś poradzić chodzi o to że mój synek z cycka zrobił sobie smoczek potrafi wisieć na piersi nawet 6,7 godzin a każda próba odłożenia go do łóżeczka kończy się wielkim płaczem uspakaja się dopiero gdy go przystawię do piersi dodam że prawie po każdym kolejnym przystawieniu mały prawie od razu zasypia ale cycka z buzi wyciągnąć se nie da próbowałam ze smoczkiem ale on nie chce . I jeszcze jedno synkowi strasznie schodzi skóra z rączek stópek z szyi i okolicach pieluszkowych smaruje to oliwką ale nie wiem czemu tak się dzieje co robię nie tak dodam że nie ubieram mu za ciasnych ubranek.
Dziewczynki mam do was pytanie pewnie ten temat był już poruszany ale nie mam czasu szukać czy któraś z was był by wstanie coś poradzić chodzi o to że mój synek z cycka zrobił sobie smoczek potrafi wisieć na piersi nawet 6,7 godzin a każda próba odłożenia go do łóżeczka kończy się wielkim płaczem uspakaja się dopiero gdy go przystawię do piersi dodam że prawie po każdym kolejnym przystawieniu mały prawie od razu zasypia ale cycka z buzi wyciągnąć se nie da próbowałam ze smoczkiem ale on nie chce . I jeszcze jedno synkowi strasznie schodzi skóra z rączek stópek z szyi i okolicach pieluszkowych smaruje to oliwką ale nie wiem czemu tak się dzieje co robię nie tak dodam że nie ubieram mu za ciasnych ubranek.
Co do schodzącej skorki to już o tym było - rzecz normalna, przejdzie samo i nie ma się czym martwić. Nie musisz jakoś specjalnie pielęgnować.
Co do piersi - musisz przeczekać niestety.
sylwiaa28
Czerwcowa mama 2009
Meva dzięki
martusia_78
Mama Wrzesien05Czerwiec09
Co do wiszenia na piersi to moja cora tak robila i syncio teraz tez tak robi z tym, ze jak zasnie i wyjme cyca to nieraz spi dalej, a nie raz oszukuje smokiem i tez spi. Czasami jak to nie pomaga to zabieram cyca i poprostu dalej go przytulam, troszke pokolysze i zaspiewam niuniek dalej spi i nie domaga sie cycucha. Nie wiem co Ci wiecej doradzic.
Co do skorki to u nas tez schodzi. Oliwki jednak nie uzywam bo mial uczulenie. Smaruje raczki i nozki oilatum w kremie.
Sylwia nie robisz nic zle. Takie uroki niemowlectwa. Wyrosnie z tego i potem juz bedize tylko dobrze :-)
sylwiaa28
Czerwcowa mama 2009
Martusia dzięki za rade wypróbuje ten to z podmienieniem smoczka za cycka zobaczymy może i mojej niuni pomorze
KluseczkaS
Czerwcowa mama 2009
Ariada- pewnie wysypka.
Sylwiaa28- u nas to samo z cycuchem niestety smoczek jej sie nie bardzo widzi.
Dziewczyny czy wasze kruszynki placza przez sen? Mati czasem robi tak minke do placzu i wydaje piski bidulka- zastanwiam sie czy cos ja boli czy cos sie jej sni?
Sylwiaa28- u nas to samo z cycuchem niestety smoczek jej sie nie bardzo widzi.
Dziewczyny czy wasze kruszynki placza przez sen? Mati czasem robi tak minke do placzu i wydaje piski bidulka- zastanwiam sie czy cos ja boli czy cos sie jej sni?
martusia_78
Mama Wrzesien05Czerwiec09
Ariada moja Sandra miala 2 razy wysypke raz po pomidorach, a drugi po gruszce. W obu przypadkach pojawila sie wysypka (czerwone chrosteczki) na brzuszku i na nozkach. Zeszlo do 24h.Tak straszliwie "chodza" za mna truskawki....
Powiedzcie w jaki sposób objawiać się mogą alergie na owoce. Bo niby one alergie mogą wywolywać a nie gazy? Czyli bolu brzuszka nie powinno byc? tylko jak by co wysypka
reklama
aga29
Fanka BB :)
Moj tez cos ostatnio niegrzeczny sie zrobil;-) Nie chce spac po jedzeniu szczegolnie w nocy, tylko oczy "w palak" i "hasac" mu sie chce Dzisiaj bylam na nogach po nocnym karmieniu 2h, bo panicz wielmoznie nie zechcial zasnac, a samo wlozenie do kolyski konczylo sie wielkim rykiem. Od tego placzu nabawil sie (chyba) przepukliny pepkowej, poniewaz pepuszek odstaje na jakies pol centymetra. Jutro w kazdym razie ide to skonsultowac z lekarzem. Jestem ciekawa, czy potwierdzi diagnoze
Podziel się: