Dziękuję, że odpisała mnie!Tak obecnie jestem w 18 tyg na badaniach prenatalnych z USG dziecko zdrowe z testu papa wyszło wysokie ryzyko zespołu 21 zrobiliśmy Nifty mała zdrowa . Pije bardzo dużo wody dziennie do tego dużo odpoczywam żeby nie obciążać dodatkowo organizmu . Następne prenatalne 11 października . Wód wciąż nie mam tyle co powinnam ale z każdą wizytą jest coraz lepiej 2 lekarzy stwierdziło że taka moja natura ciąży że poprostu mogę mieć tych wód mniej i jeśli nie będzie to jakiś kryzys mocny to narazie nic z tym nie robimy ewentualnie można dopuścić wód na dzień dzisiejszy dziecko rozwija się dobrze i rośnie prawidłowo . Dostałam również informację że z takimi komplikacjami często wykonuje się wcześniejszą cesarkę . Dodatkowo mam łożysko przodujące . Musisz uzbroić się w cierpliwość do prenatalnych po 16 tyg dziecko już więcej susia więc jest też szansa że tych wód przybędzie ważne żebyś teraz piła min 3l wody dziennie i odpoczywała
Bardzo się cieszę, że dziecko jest zdrowe
Ze strachem czekam na prenatalne i test Papa.. Teraz mam 11 tc + 1 dzień. Z USG 10 tc + 5 dni. Gdzieś za tydzień pójdę na badania..
Dziękuję za porady!