reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mali odkrywcy ...

Kachasek oswiec mnie-co to jest wingbo? Jakas nowa fajna zabawka o ktorej ja jak zwykle nie wiem ? :-) Dobrze ze mam forum to przynajmniej jestem na biezaco z zabawkami :-)

reklama
Kachasek-wyglada fajnie tylko jaka pewnosc ze dzieciaczki akurat polubia taka pozycje, moja nie lubi na brzuchu. Choc z drugiej strony mozna sie odbijac nozkami (Ala to uwielbia). Cena troche spora-gdyby bylo 86 zlotych :-) to bym kupila ale 86 euro to sporo.

kupiłam używane na eBay'u. z wysyłką (do mamy) wyszło mi 44,40 euro już z długimi linami (nowe kosztują ok 18,50) więc jeszcze w miarę. jak się nie sprawdzi, to sprzedam;-)

Eee, to niezla cena i faktycznie jak cos nie wypali to mozna sprzedac :-) Myslalam wlasnie o jakiejs nowej zabawce bo z hustawki niunka wyrasta i juz sie tak wychyla ze czasem sie boje ze mi wypadnie (mimo zapietych pasow). ten wingbo to bylby fajny zamiennik :-)

Emmila gratuluję postępów Krzysia :-).

U nas z nowości jest pełzanie do tyłu podnosząc przy tym dupke w górę, śmiesznie to wygląda i próba siadania podciągając się za cokolwiek co się do tego nadaje. No i sprężynowanie jak tylko poczuje twarde podłoze pod stópkami. I ostatnio namiętnie przewraca się na brzuszek tyle że na leżaczku:szok: , a jak już chwilę polezy na plecakach to obowiązkowo nózki trzyma na pałąku i właściwie ciągle sie nimi odpycha od wszystkiego co twarde. Ja to własciwie ciągle kopana jestem:baffled:.

jejeku jak czytam te Wasze posty to mi się podkówka robi ze moje dziecie takie mało zdolne.....:-(
też już bym chciała zeby np. pełzał
ale ciesze się, ze u Was takie postępy ;-)

jejeku jak czytam te Wasze posty to mi się podkówka robi ze moje dziecie takie mało zdolne.....:-(
też już bym chciała zeby np. pełzał
ale ciesze się, ze u Was takie postępy ;-)

Nos do góry! Moja Ania ciągle siedzi (od dawna), i juz cieszyć bym się mogła że tak szybko jej ten rozwój idzie ;-), gdyby nie to że na kolejny etap wybrała sobie wspinanie się na ręce mamy/ taty, aby transportowali ją nieustannie. Z pełzania nici- no bo żeby pełzać to trzeba na brzuchu poleżeć, a tego nie znosi najbardziej na świecie :-) Tak więc nie wiem jak to biedne dziecko ma się nauczyć raczkować, skoro na brzuchu nie chce spędzić więcej niż 10 sekund :-)

Melasa-u mnie podobnie, nie wiem jak sie nauczyc raczkowac bo nie lubi lezec na brzuchu. Dzis ja podejrzalam jak probuje stawac na nozki tylko nie podnosi sie na raczkach i wyglada to tak jakby chciala zrobic fikolka :-) nozki z dupcia sie pchaja do gory a buzka z raczkami lezy i sie zlosci :-)

reklama
Krzysio podobnie podnosi dupkę i kopytka w górę, ale na razie w wanience cffaniaczek i również nie cierpi leżeć na brzuchu, nawet na rękach się dobrze nie podnosi
Melasa, Izka, nie martwcie się - ja podobno zaczęłam chodzić bez raczkowania!!! i to w 10 miesiącu (zdolniacha za mnie ;-)
więc może wasze dzieci też tak zaczną :-)

Do góry