reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mali odkrywcy ...

Już od 6msc uczyć dziecko pić z niekapka?? Hmmm to trzeba będzie pokombinować...ale jeszcze trochę narazie mama za leniwa :) A może nie bedzie potrzebny...
Efilo to prawda...u nas przewijak jest na łóżeczku...Ja pomału zaczynam ubierać Jakuba na łóżku, a przewijak do zmiany pieluszki...
A co do butli... Pamietam jak Jakub zaczynał jeść łyżeczką i uparł się, że butli nie chce...Wtedy zaczynałam go karmić chodząć i jak złapal smoczka to siadałam... A teraz mały urwis pozycję startową uważa siad prosty hihihi Ale to i dobrze bo ja siadam i mały opiera się o mnie a nie zwisa mi z ręki :)
Martitka brawo 80 ml to jest wyczyn!!

reklama
Melasa chodziło mi właśnie o to, o czym piszą Martitka i oleola :tak:
Nie napisałaś, o co chodzi z tym zaleceniem, by od 6-go miesiąca uczyć picia z niekapka (tzn jakie jest uzasadnienie). Jestem na nie ale może coś sensownego w tym jest? Napisz pliz :tak:

Z okazji półroczku pozwoliliśmy Zosi stanąć (strasznie sie do tego rwie od kilku dni). I co Zosia na to? Stanęła i powiedziała: ALE CZAD! ;-):-D

2fcbf3decb5481b6med.jpg

Melasa chodziło mi właśnie o to, o czym piszą Martitka i oleola :tak:
Nie napisałaś, o co chodzi z tym zaleceniem, by od 6-go miesiąca uczyć picia z niekapka (tzn jakie jest uzasadnienie). Jestem na nie ale może coś sensownego w tym jest? Napisz pliz :tak:

Może źle się wyraziłam. Nie chodziło mi koniecznie o nikapka- miało byc bardziej ogólnie- od 6 miecha uczyć używac jakiegoś kubka, jako alternatywę dla butelki ze smoczkiem- który to ponoć jest be bo odruch ssania ma już zanikać.

My dzisiaj potrenowaliśmy o poranku na soczku z marchewki za pomocą kubeczka Medela. No i tutaj radziła sobie Ania super, ale to oczywiście tylko taki test był, bo to jest kubeczek dla noworodków (tzn. malutki, więc ani dziecko nie może go sobie potrzymać, ani mama nie da rady wlać 180ml mleka takim sposobem- no chyba że ma straaaasznie dużo czasu :-p i nerwy ze stali ;-)
Tak więc będziemy szukac dalej jakiejś alternatywy :)

reklama
Do góry