reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mali odkrywcy ...

Blanes Maks jest genialny!! Najbardziej podoba mi się to podskakiwanie pupą do góry :-D:-D:-D

A kąpiel dziecka we wiaderku trochę mnie przeraziła na początku, ale uspokoiłam się kiedy akcja się rozwinęła i mały po robieniu wielkich oczu, zamkął je i się najwyraźniej bardzo zrelaksował. Ech czego to nie wymyślą dla wygody i przyjemności naszych szkrabów..:-)

reklama
halo kobitki co do kompania to oskar kompie sie w duze dorosłej wannie bo nie miesci sie za bardzo do swojej wanienki bo, jakis taki skrepowany w niej lezy i raczkami nie umie za bardzo poszalec

Blanes filmiki super - oba ;-).

U nas dziś mały postęp. Niunia obróciła się na brzuszek i sięgała rączką po leżący przed nią smoczek i po wielu trudach i stękaniach udało jej się włożyć go do buźki. Ależ jestem z niej dumna:-D:-D.

wanienka co któryś raz szczerze mówiąc wydaje mi się rozsądniejsza niż rondo, bo maluch może się popluskać i nie trzeba cudować z tą główką;-)
Dokładnie też tak uważam :-)

Blanes Maksiu jest niesamowity! Pięknie się przekręca - i też mnie rozczuliła "gąsienica" :-D

Kotek brawo! :-)

Blanes, Maksio to sprycior. Zazdroszczę tego przekładania na brzuszek, tym bardziej, że Magda nawet na bok się nie przekręca.:-(Jak ją kładę na boczku to wraca nogą z powrotem na plecy. A przewracanie na brzuch jest właśnie jak ją przytrzymam trochę ręką. Hmmm, pod tym względem to nie prześcignie swoich rówieśników.

A co do filmików to obejrzałam i trochę mnie to przeraziło. Esia, powiedz, Ty sadzasz po prostu Piotrusia w tym wiaderku???? Nie trzymasz go, tylko tak sobie sam siedzi? A gdzie takie ustrojstwo można kupić? Bo ja już mam trochę dość tachania wanienki i chętnie bym cosik takiego zastosowała, skoro to takie fajowe.

Na razie jeszcze go tak całkowicie nie sadzam - nalewam wody tyle, żeby po włożeniu i "posadzeniu" na dnie (z nogami po turecku) dochodziła do szyi. I podtrzymuję za ramionka, a czasem (gdy już podejdzie do góry nóżkami i pupa nie dotyka dna) tylko podtrzymuję za szczękę (od dołu).
Ja kupiłam używane na allegro ale nowe jest np. tu
(źle napisałam nazwę poprzednio :zawstydzona/y:)

Kotek grtulacje!!!!

Nuna wygodnie jest Ci go trzymać w dorosłej wannie. Ja też się zastanawiałam , ale pomyślałam, że to strasznie niewygodne klęczeć przez kilka minut i jeszcze trzymać małego klocka.

Dziagud nie przejmuj się, Mój Kajetanek też nie jest chętny do przewrotów. Przyjdzie na nich czas.

reklama
Maksio też (oprócz obrotu z brzuszka na plecy, który już umiał jak wrócił ze szpitala) nie jest zbyt ruchliwy, ale w nocy jak go kładę u nas w łóżku do karmienia, to w dwie sekundy obraca się na bok i jest gotowy do konsumpcji :-D

Do góry