reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Małe ssaki - czyli wszystko o karmieniu piersią lub butelką:)

może przeziębiłaś cycka :/ tzn któryś z kanalików :/ nie mam pojęcia co w takiej syt. zrobić. masz może kontakt do położnej ? moja kazała mi dzwonić gdyby z karmieniem coś było nie teges.

reklama
Cosya, to jednak było przeziębienie cycka. Przeszło po trzech dniach na szczęście ale ból był nie do wytrzymania. A co robiłam- ogrzewałam ciepłym prysznicem albo suszarką i zrezygnowałam z dekoltów.
UWAŻAJCIE DZIEWUCHY NA CYCKI !!!

hej,
moja Lila też ledwie zacznie pić ( tylko cycek) a już ją muszę odbekiwać, bo się zaczyna kręcić i spinać. jak mi leci mocno z cycka i jak pije łapczywie to nawet 3 razy ja odbekuję w czasie jednego karmienia.
a ostatnio najładniej je na leżąco i ja sobie też wtedy odpocznę chwilkę.
no i zaczeła ślicznie gaworzyć przy cycku śmieje się i gada: "ału.. ału" Super

No to wołam o HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1) Szlag trafił moje karmienie naturalne, przeszliśmy całkowicie na NAN 1 Pro. Ktoś też tym karmii? Jakie opinie na temat tego mleka?
2) Odkąd daję tylko modyfikowane mały budzi sie około 23 i 2, potem o 5 na jedzenie, a wcześniej mieliśmy jedną pobudkę w nocy. Próbowałam więcej karmić w dzień ale zjada góra 120, zazwyczaj 90-100 co 2,5-3 godziny. Co sądzicie?
3) Dziewczyny, które karmią modyfikowanym, czy dopajacie czymś (np. koperkiem)?
4) Dzisiaj była jakaś zielonkawa kupka, czyzby jakaś nietolerancja? Od dawana dokarmiałam NANem wiec nie wiem niby czemu teraz miało go cos uczulać. A może jest jakaś inna przyczyna zielonkawej kupki?

Odpiszcie coś, bo zwariuje z tym karmieniem, najpierw takie cyrki z naturalnym, a teraz ze sztucznym. W łeb sobie strzelę, jak tego nie ogarnę.

Weroneczka ja karmię modyfikowanym tylko że Hipp Bio 1 i u mnie wygląda to tak że mały zjada 5 czasami 6 butelek (ta szósta jeśli obudzi się w nocy) i robie mu 190 ml wody i 5 miarek mleka, wychodzi jakieś 210 ml i mój zjada od 100 do 180 ml, zależy, ostatnia butelkę je o 19:30 po kąpieli i albo przesypia cała noc albo obudzi się koło 2 na karmienie. Oczywiscie je co 3-4 godziny, i w między czasie dziennie wypija herbatkę koperkową 120 ml. Czasami zdarza się jakaś niestrawność, więc dzieciaczki mogą robić zielonkawe kupki.
Może twój szkrab się tak budzi bo to mleko jest dla niego za żadkie?
I pogadaj o tym z pediatrą może zaleci Ci zmianę mieszanki na inną.

agusia26_26 a czemu rozwadniasz mleczko? na 5 miareczek przypada 150ml wody czy z Hippem jest inaczej?

weroneczka ja karmiłam mojego synka Nanem pro tyle ze HA i nie bardzo tlerował to mleczko, bardzo ulewał i miał brzydkie kupki- wodniste strzelajace, słabo go trawił. Moj mały je teraz zwykłe Bebiko i na razie jest ok. A zjada 150ml 6-7 razy na dobe ale oduczamy go jesc w nocy zeby brzusio odpoczywał. A zliczałas ile ml w sumie Twoje dziecko zjada na dobe? Moze faktycznie w dzien przyjmuje ze mało kalorii i nadrabia noca. Trzymiesieczne niemowle wg schematu zywienia sztucznego powinno zjadac ok 900ml. Ja dopajam Alka na razie woda- odstawilismy herbatki bo chyba od nich miał zielonkawe stolce, na razie obserwujemy. Po za tym nietolerancja mleczka moze sie ujawnic nawet po kilku miesiacach. Nia załamuj sie my sie borykamy z problemami dotyczacymi karmienia w zasadzie od urodzenia malucha- najpierw walka o cyca a potem z tym sztucznym tez były cyrki i do tej pory jakos nie jest za rewelacyjnie wiec terzeba sie uzbroic w cierpliwosc:) ja mam nadzieje ze moje dziecko wreszcie sie bedzie najadac jak mu wprowadze kaszki:) ale to dopiero za miesiac......

Różyczka nie rozwadniam, w hippie tak przypada i mój pije też herbatkę hipp i powiem szczerze, że nie mam problemów z karmieniem. Mały ładnie je 5-6 burtelek, nic nie ulewa, kupki tez ma w porządku choć czasami pojawi sie zielonkawy odcień, kolek też nie ma.

Moj Antek zjada 5 razy dziennie po 180 ENFAMIL 1. Daje do picia koperek, czasami taka herbatke na brzuszek, albo wode. Kiedys Antek pil wiecej tera bierze tylko pare łykow. Lekarka powiedziala ze dobrze jak dziecko pije przy sztucznym karmieniu ale poki jest na samym mleku na razie nie zmuszac na sile. Czasami zdarzaja mu sie kupki w zielonym odcieniu, ale kolek raczej nie ma.

reklama
Różyczka nie rozwadniam, w hippie tak przypada i mój pije też herbatkę hipp i powiem szczerze, że nie mam problemów z karmieniem. Mały ładnie je 5-6 burtelek, nic nie ulewa, kupki tez ma w porządku choć czasami pojawi sie zielonkawy odcień, kolek też nie ma.

A jak to w Hippie wychodzi kalorycznie? te 5 miarek na 180ml? Ile Twój maluszek waży? I czy pediatra Ci nie mówi ze przekarmiasz malenstwo?
Bo u nas to jest koszmar z tym karmieniem :( Aleksander wciaz głodny jak nie zje 7-8 butli po 150ml to jest maruda nie do opanowania a pediatra nam kaze zejsc do 6 posiłkow po 150ml bo wg niej przekarmiam syna (waga 7260 w 12 tyg zycia) i stad problemy brzuszkowe- obfite ulewania nawet po 2h od posiłku niestrwaionym mlekiem, stolce luzne zielone o kwsnym zapachu i duzo gazów, kolki na szczescie sporaycznie sie trafiały. A wg mnie poprostu mleczko było zle dobrane- na razie zmienilismy na Bebiko i ulewania sie skonczyły, sa sporadycznie i juz mleczkiem strawionym a kupki duzo lepsze zołte:) Tyle ze te 150ml go juz nie zadowala:(
I jak tu zrobic zeby w nocy nie jadł? Zazwyczaj je ok godz 20 po kapieli, potem dostaje picie jak sie obudzi ok 22 nastepnie znowu sie budzi ok 2 i juz musi byc butla piciem nie da sie oszukac, i potem ok5-6 rano co daje 7 posiłkow na dobe. Moze jak bymu zagescic mleczko kleikiem to na 20 albo dac wiecej zeby spał w nocy i jadł dopiero o 5 rano.... nie wiem co robic.... bo na kleik to jest chyba za mały....

Ostatnia edycja:
Do góry