reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Małe ssaki - czyli wszystko o karmieniu piersią lub butelką:)

dzieczynki, ale smoczki 1 Aventu (jedna dziurka) to nie sa do 3 miesiecy, bo od 2 miesiaca jest juz inny smoczek - 2 (2 dziurki) i potem od 3 miesiaca - 3 dziurki.

reklama
navijka dzięki wielkie, normalnie jak czytam tego posta to jakby Twoja Matyldzia moim dzieckiem była, to samo wypisz wymaluj. U nas kolek nie ma więc i kropelek na kolki nie podaję i nie będę, a ten probiotyk zakupię po niedzieli. Dzięki wielkie! Buziak dla Ciebie i Matyldzi za wsparcie.

koralowa to jakbym siebie widziała, mały na ramie i dawaj po chałupie. Czy Twój Karolek też nie lubi jak siedzisz przy odbiciu, bo mój jest tylko zadowolony jak z nim chodzimy, wisi na plecach taka żaba. No i u nas też odbija się drugi raz, czasem nawet potrafi się zbudzić ze snu, biorę go pionowo na ręce a tu znowu beeeeeeek i idzie spac znowu. Masakra z tym odbijaniem, ulewaniem i brzuszkiem. Niech on już zacznie jeść jak człowiek.
Mojemu nie przeszkadza jak siedze, ale sama zauwazylam, ze efektywniej odbija jak chodze, ew. podskakuje siedzac. ;)
No a reszta z twego posta identycznie jak u mnie...

A Ja mam pytanko:-) Kiedy macie zamiar zacząć wprowadzać coś innego niż mleczko?? Czy dawałyście już coś dzieciaczkom chociaż by do polizania??

Ja jeszcze nic nie dawałam i tak myślę czy by teraz nie zacząć dawać bo polizania, a jak skończy 4 mc, zacząć podawać gotowana marchewkę:-)

A Ja mam pytanko:-) Kiedy macie zamiar zacząć wprowadzać coś innego niż mleczko?? Czy dawałyście już coś dzieciaczkom chociaż by do polizania??

Ja jeszcze nic nie dawałam i tak myślę czy by teraz nie zacząć dawać bo polizania, a jak skończy 4 mc, zacząć podawać gotowana marchewkę:-)
Ja zamierzam karmic wyłącznie piersia do 6 miesiąca.Tak było z synkiem.
http://www.nutricia.pl/klub_pierwsze_miesiace_zycia_niemowlecia.php

zbyt szybkie wprowadzanie pokarmów stałych jest niewskazane,bo dziecko ma za mało enzymów potrzebnych do ich trawienia.wiem,powiecie,ze kiedys podawano szybciej zupki,marchewki,ale nie wiemy ilu z nas dorosłych ma lub będzie mialo rózne problemy jelitowo-zołądkowe.

Ostatnia edycja:
urszulka po części jedno i drugie. Ma dni, że nie ulewa wcale, a czasami jak chluśnie, to na pół pokoju. ze spaniem roznie bywa w ciagu dnia, bo w nocy to mam aniołka od urodzenia, co śpi 6-8h

reklama

Planuję karmić piersią do 6 m-ca o ile wszystko będzie ok. Na inne pokarmy przyjdzie jeszcze czas :-)

Do góry