reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Małe ssaki - czyli wszystko o karmieniu piersią lub butelką:)

dzieczynki, ale smoczki 1 Aventu (jedna dziurka) to nie sa do 3 miesiecy, bo od 2 miesiaca jest juz inny smoczek - 2 (2 dziurki) i potem od 3 miesiaca - 3 dziurki.

reklama
navijka dzięki wielkie, normalnie jak czytam tego posta to jakby Twoja Matyldzia moim dzieckiem była, to samo wypisz wymaluj. U nas kolek nie ma więc i kropelek na kolki nie podaję i nie będę, a ten probiotyk zakupię po niedzieli. Dzięki wielkie! Buziak dla Ciebie i Matyldzi za wsparcie.

koralowa to jakbym siebie widziała, mały na ramie i dawaj po chałupie. Czy Twój Karolek też nie lubi jak siedzisz przy odbiciu, bo mój jest tylko zadowolony jak z nim chodzimy, wisi na plecach taka żaba. No i u nas też odbija się drugi raz, czasem nawet potrafi się zbudzić ze snu, biorę go pionowo na ręce a tu znowu beeeeeeek i idzie spac znowu. Masakra z tym odbijaniem, ulewaniem i brzuszkiem. Niech on już zacznie jeść jak człowiek.
Mojemu nie przeszkadza jak siedze, ale sama zauwazylam, ze efektywniej odbija jak chodze, ew. podskakuje siedzac. ;)
No a reszta z twego posta identycznie jak u mnie...

A Ja mam pytanko:-) Kiedy macie zamiar zacząć wprowadzać coś innego niż mleczko?? Czy dawałyście już coś dzieciaczkom chociaż by do polizania??

Ja jeszcze nic nie dawałam i tak myślę czy by teraz nie zacząć dawać bo polizania, a jak skończy 4 mc, zacząć podawać gotowana marchewkę:-)

A Ja mam pytanko:-) Kiedy macie zamiar zacząć wprowadzać coś innego niż mleczko?? Czy dawałyście już coś dzieciaczkom chociaż by do polizania??

Ja jeszcze nic nie dawałam i tak myślę czy by teraz nie zacząć dawać bo polizania, a jak skończy 4 mc, zacząć podawać gotowana marchewkę:-)
Ja zamierzam karmic wyłącznie piersia do 6 miesiąca.Tak było z synkiem.
http://www.nutricia.pl/klub_pierwsze_miesiace_zycia_niemowlecia.php

zbyt szybkie wprowadzanie pokarmów stałych jest niewskazane,bo dziecko ma za mało enzymów potrzebnych do ich trawienia.wiem,powiecie,ze kiedys podawano szybciej zupki,marchewki,ale nie wiemy ilu z nas dorosłych ma lub będzie mialo rózne problemy jelitowo-zołądkowe.

Ostatnia edycja:
urszulka po części jedno i drugie. Ma dni, że nie ulewa wcale, a czasami jak chluśnie, to na pół pokoju. ze spaniem roznie bywa w ciagu dnia, bo w nocy to mam aniołka od urodzenia, co śpi 6-8h

reklama

Planuję karmić piersią do 6 m-ca o ile wszystko będzie ok. Na inne pokarmy przyjdzie jeszcze czas :-)

Do góry