reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Małe ssaki - czyli wszystko o karmieniu piersią lub butelką:)

reklama
Mam pytanie do mam które karmią butelką, jakiej wody używacie i jakie mleko? ja używam żywiec zdrój i bebiko. mój maluszek ma dużo gazów, stosujemy już drugie krople bo po tamtych to byly smierdzące bąki, teraz juz troche lepiej. Dodatkowo dajemy tez diclofor. No i zrobilismy posiew moczu ale wynik dopiero za tydzień. W dodatku ma wysypke na buźce, dla mnie to potówki ale teściowa panikara mówi że skaza bialkowa no i jutro idziemy do lekarza.

też mamy trądzik, charakterystyczne : robią się czerwone w cieple i podczas placzu, jak dziecko śpi prawie ich nie widać.

mleko mała pije hipp plus, bardzo sobie chwalimy, po enfamilu miała zielone kupy, teraz żółciutkie.

woda żywiec przegotowana.
herbatki: uspokajająca hipp i ułatwiająca trawienie hipp, ale pije ich malutko czasem z 30 ml.

ogólnie boję się, że mało je, możliwe żeby już miała skok rozwojowy? bo dzisiaj jest masakra z jedzeniem i płaczem...

Mam pytanie do mam które karmią butelką, jakiej wody używacie i jakie mleko? ja używam żywiec zdrój i bebiko. mój maluszek ma dużo gazów, stosujemy już drugie krople bo po tamtych to byly smierdzące bąki, teraz juz troche lepiej. Dodatkowo dajemy tez diclofor. No i zrobilismy posiew moczu ale wynik dopiero za tydzień. W dodatku ma wysypke na buźce, dla mnie to potówki ale teściowa panikara mówi że skaza bialkowa no i jutro idziemy do lekarza.

my mamy mleczko . Milupa HA 1, a wode z kranu, przefiltrowana i przegotowana. Hamburg ma dobra wode w kranie, ale jak bedziemy w Pl to tez bede filtrowac wode kranowa. Urszulko - zywiec jest woda mineralna, a maluchy chyba nie powinny pic mineralow?? ale moze sie myle.

Żywiec to woda źródlana idealna dla dzieciaczków :) My właśnie taką podaliśmy, ale tylko raz, bo nie było więcej potrzeby :)

Raz spróbowaliśmy pomieszać wody, Żywiec z Piwniczanką bo ta druga jest mineralna, ile sensacji było, mały nie spał pół dnia, teraz wiem żedla dzieci jest źródlana bo w końcu ma przecież pozytywa opinię Instytutu Matki i Dziecka.

Dzieci nie powinny pić wody mineralnej tylko źródlaną!!!

A jeśli chodzi o pozytywną opinię np. instytutu matki i dziecka, to powiem Wam jak to wygląda - mąż pracuje w tej branży - Każdy kto jest sponsorem tej instytucji może korzystać z jego loga...

Więc wpłaca się miesięcznie jakąś ustaloną kwotę - niby charytatywnie - i jest niepisana umowa, że możesz korzystać z czegoś takiego jak właśnie Poleca Instytut...więc tym się nie sugerować, tylko czytać skład... bo np. Znana woda w galonach chyba Dar Natury - nie wiem dokłądnie to woda destylowana i sztucznie mineralizowana...

ehhh szkoda gadać i z wszystkim tak jest... mięso, masło - wszędzie oszustwa:wściekła/y:

reklama
Dzieci nie powinny pić wody mineralnej tylko źródlaną!!!

A jeśli chodzi o pozytywną opinię np. instytutu matki i dziecka, to powiem Wam jak to wygląda - mąż pracuje w tej branży - Każdy kto jest sponsorem tej instytucji może korzystać z jego loga...

Więc wpłaca się miesięcznie jakąś ustaloną kwotę - niby charytatywnie - i jest niepisana umowa, że możesz korzystać z czegoś takiego jak właśnie Poleca Instytut...więc tym się nie sugerować, tylko czytać skład... bo np. Znana woda w galonach chyba Dar Natury - nie wiem dokłądnie to woda destylowana i sztucznie mineralizowana...

ehhh szkoda gadać i z wszystkim tak jest... mięso, masło - wszędzie oszustwa:wściekła/y:

potwierdzam, u mnie szwagier z tej branży.... unikam wód butelkowanych bo niewiele z nich się nadaje dla dzieci. Najzdrowsza chyba kranówa przefiltrowana i przegotowana...

Do góry