reklama
andzia1987
Fanka BB :)
my chcieliśmy kupić takie specjalne wałeczki żeby mały spokojnie spał na brzuchu, ale równie dobrze sprawdza się zwinięty w wałek ręcznik Bez tego też by się przekręcił na plecy, albo zawędrował w drugą stronę łóżeczka
u nas ulewanie od kiedy karmię małego pod kątem zdecydowanie się zmniejszyło. dzisiaj strasznie marudził, wsadziłam go do bujaka i bełtnął troszkę Był po beknięciu, leżał już ponad półgodzinki a mimo to od bujania cofnęło się :/
u nas ulewanie od kiedy karmię małego pod kątem zdecydowanie się zmniejszyło. dzisiaj strasznie marudził, wsadziłam go do bujaka i bełtnął troszkę Był po beknięciu, leżał już ponad półgodzinki a mimo to od bujania cofnęło się :/
Black_Opal
U nas maluszek nie ulewa, ale na początku też kładliśmy go na boczku, bo tak bezpieczniej przy ulewaniu. Położna jednak powiedziała nam, żeby tego nie robić, bo to nie jest dobra pozycja dla kręgosłupa i bioderek (dziecko jest wtedy zwinięte w fasolkę, a plecki mają być proste). Powiedziała, że jeżeli będzie dzidzia ulewać, to można kłaść na boczek, ale za jakiś czas przewracać na plecki - tak jak robi Lilijanna
andzia1987
Właśnie się zorientowałam, że nasz maluch jest w trakcie pierwszego skoku rozwojowego. Symptomy są całkiem widoczne. Mały gorzej je (może przez to tak ulewał), jednego dnia potrafi cały czas spać, jest apatyczny, a następnego ryczy cały dzień :/ Nie wysysa cycka do końca, trochę possie, puszcza a za chwilę marudzi, że chce jeść. To chyba urok piątego tygodnia :/
reklama
riba_1
Mamusia Olivka :)
dzieki Wam dziewczyny zorientowalam sie, ze nasz Olivek jest rowniez w trakcie skoku rozwojowego - drugiego (8-9 tydz). a nie wiedzialam czemu nagle stal sie marudny, potrzebuje wiecej czulosci, gorzej spi w dzien. dziekuje Wam teraz lepiej rozumiem swoje malenstwo.
Podziel się: