reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Małe ssaki - czyli wszystko o karmieniu piersią lub butelką:)

no wiec i ja dolaczam do czlonkow watku o laktacji...

u mnie sprawa wyglada nastepujaco... w pierwszej i drugiej dobie nie mialam prawie wcale pokarmu, wiec polozna dala mi laktator aby pobudzac i sciagac tyle ile sie da... czego bylo np. po 10 minutach 20ml.... na 3 dzien dostalam takiego nawalu pokarmu....
masakra...
dziewczyny piersi mam wielkosci nie wiem czego.... o matko... ogromne!!!!!
i nie wiem jak sobie poradzic.
piersi oczywiscia bola, pojawily sie juz grudki, sa cieple...
pisalyscie aby moczyc w cieplej wodzie i robic oklady cieple i rozmasowywac te grudki- no to dzis sprobujemy z mezem...
piszecie tez aby odciagac laktatorem... no ale ja sie boje ze wtedy znowu pojawi sie wiecej pokarmu i w ogole bede juz miala dwa arbuzy zamiast piersi.....
malej starcza spokojnie mleczko z jednej piersi.. nawet nie oproznia do konca!!!!
pomozcie prosze........
jestescie moja nadzieja...
jak to zrobic aby te zlikwidowac ten nawal a piersi nie rosly HELP HELP HELP

reklama
Ola - Kapusta faktycznie pomoze - zimniutka, rozbita tluczkiem troche i wio do stanika. Zimne hamuje piersi a cieple rozbudza.
Laktatorem to bym sie w tym przypadku faktycznie nie bawila - chociaz nawal przechodzi kazda kobieta, bo to hormony...nie wiem na ile zawinilo uzycie laktatora w szpitalu.
Mi bardzo pomoglo na guzki masowanie piersi pod prysznicem. Od guzkow prosta droga do zastojow miejscowych...a tak idziesz pod prysznic i delikatnie masujesz, pewno bedzie bolalo ale lepsze to niz 40 st. goraczki - oczywiscie nadmiar mleka leci wtedy, ale nie pobudza piesi tak mocno jak laktator. Mam nadzieje ze pomoglam.

Ola przed karmieniem ciepły okład,po karmieniu zimny(kompres,a jeszcze lepiej kapusta )i tak w kółko_Obowiązkowo schładzaj po każdym karmieniu,to hamuje produkcje mleka.a ściągasz laktatorem tylko troszke do uczucia ulgi.Poza tym łykaj Paracetamol,działa tez przeciwzapalnie.

Ola- Mi pomoglo moczenie piersi w misce z ciepla woda , po kilku minutach pomasuj sobie piersi i postaraj sie reka sciagnac pokarm.
Mi przynioslo niesamowita ulge;)

Mam pytanie dotyczace kropelek Colief?.Podobno hit w Anglii, az dzisiaj zamowilam, czekam na dostawe.

Olu to ja bym Ci radziła przystawiać dziecko jak najczęściej do piersi, nie tylko jak jest głodne ale również wtedy kiedy Ciebie bolą bardzo piersi.
Straraj się nie odciągać laktatorem chyba, że czujesz duży ból.
I moim zdaniem nie powinno się masować piersi, tak mi też mówił lekarz.
To powinno minąc po ok 2 dniach więc sie nie martw.

reklama
Do góry