reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

male slicznosci,czyli ciuszki i inne cudenka naszych maluszkow

no to wygląda na to, że problem much masz z głowy;-) , ja niestety takich siatek nie mam, a mieszkam praktycznie w lesie i blisko takiego małego jeziorka i u nas zawsze jest pełno muszek- szczególnie jesienia jak chowają się przed chlodem. Wlatują do klatki i tylko czekają kiedy sie otworzy drzwi:wściekła/y: brrr.

reklama
wspolczuje ci,bo one mnie kochaj z taka sama intesywnoscia jak ja je nienawidze,LOL..... moi rodzice mieszkaja w Polsce tez na wsi i tez nie maja takich siatek... szkoda,bo to fajna sprawa. my tutaj musimy je miec ze wzgledu na pewien wirus,ktory komary przenosza, co roku rzad na wiosne daje wytyczne jak sie przed nim chronic, bo ten wirus paralizuje i chyba jest nawet smiertelny... musze wiecej na jego temat poczytac,bo nie wiem tak dokladnie...

nie to jest wirus zachodniego nilu ( w doslownym przetlumaczeniu) i nie sadze,zeby on byl w Europie w ogole. on jest chyba bardzo typowy dla Kanady, ale nie wiem dokladnie. wiem tylko,ze robia wokol niego duzo szumu latem. trzeba byc po prostu ostroznym, a malutkich dzieci to nie powinno sie w ogole wystawiac "na komary"- oczywiscie ich sie nie uniknie,ale mozna zmniejszyc ryzyko,gdyz one sa najbardziej aktywne wieczorem i noca...

w zeszlym tygodniu dostalam dwie zamowione pieluszki ( te materialowe pampersy); sa takie slodziutkie,ze az przykro,ze kupka w nich bedzie ladowac..... kupilam je na wzor,bo w zeszlym roku kupilam od nich wykroj i chcialam zobaczyc jak one wygladaja "w reku". i jestem milo zaskoczona,bo sa ciut inaczej szyte niz wykroj, a co za tym idzie duzo latwiejsze w suszeniu... pisze wam o tym tylko dlatego,ze jestem tek bardzo z nich zadowolona... teraz musze dokupic material i bede sama szyc.... tylko nie wiem kiedy... postanowilam,ze zrobie zapas tylko dla noworodka i do pirwszych trzech miesiecy, idac za waszym doswiadczeniem... lepiej jak najpierw zobacze jak bedzie uzytkowanie tych pieluch wygladalo w praktyce,zanim wydam sporo pieniedzy na material...bo moze sie okazac,ze bede tez wolala pampersy,chociaz ich cena jest lekko wysoka i jak sobie pomysle ile zbednych smieci one zostawiaja...... ale zobaczymy jak to wyjdzie w tzw. praniu....

no i wlasnie dostalam paczke z rozkiem z froty, pieluchami tetrowaymi i przescieradlem, zostalo mi do kupienia tylko: jeszcze jeden komplet poscieli i ta moskitiera :) kosmetyki dla maluszka mam nadzieje dostac w paczce od ciotki :)
no i jeszcze nic nie mam dla siebie, no ale to drugorzedna sprawa :-) najpierw wszystko dla maluszka:-)

Ewa - Krystyna tak tak przeslij mi te wzory :-) martychak@o2.pl

asiorek- identyczne łóżeczko miałam przy Oli- niestety je oddałam- sprawdziło się jak najbardziej, szczególnie szuflada

Karlam, wysle je dopiero wieczore,a raczej w nocy jak przyjede z pracy. wysle Ci najpierw zdjecia i mi powiesz,ktore Ci sie podobaja to dosle ci opisy tych po polsku, a te po niemiecku czy angielsku przetlumacze pozniej. Karlam, jak bardzo jestes zaawansowana w robieniu na drutach?

reklama
Do góry