reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

male slicznosci,czyli ciuszki i inne cudenka naszych maluszkow

Ewa-Krystyna ja bym tego wozka nie zamowila. Wogole nie jest praktyczny. Tak go wkleilam, bo fajnie wygladal. ALe nie zdecydowalabym sie n aniego. To tylko jako taka ciekawostka mialo byc. :happy:

reklama
aph, ja chce kupic kolyske,zeby w stawic do naszej sypialni ,bo czcemy miec dziecko przez pierwsze 6 miesiecy u nas a potem przeniesc do jej/jego pokoiku i lozeczka; i w salonie na dole tez chcialabym cos miec do polozenia malenstwa,wiec myslalam o takim wozeczku lub zwyklym koszu wiklinowym ( w odpowiednim rozmiarze) i bym do niego uszyla wysciolke jak w tym wozku z Allegro. sprobuje dolaczyc zdjecie kolyski jaka mi sie marzy,ale rozsadke mowi nie cenie,wiec mozliwe,ze moj tato zrobi mi stelaz a ta biala czesc uszyje sama lub moja mama... zalaczylam 3 rozne kolyski,ale w tym samym stylu. one mi sie niesamowicie podobaja. ta pierwsza widzialam na "zywe" oczy z 6 lat temu we Francji. moja przyjaciolka pracowala dla rodziny hrabiostwa Walewskich i mieli ta kolyske dla swojej corki.

Ewa-Krystyna faktycznie ta pierwsza jest fajniejsza, przede wszystkim dlatego, że ma kółeczka i przeturlasz ją sobie tam gdzie ci będzie wygodnie! Ja też muszę sobie sprawić jakieś cudo na kółkach, bo pamiętam , jak zostawiałam OLę samą w pokoju, żeby sobie poleżała, to co minutę latałam sprawdzać, czy wszystko ok. A przecież nie sposób trzymać dziecko cały dzień na rękach i nic nie robić....

aph, ten wózek to całkiem jak z "Piotrusia Pana"! Świetny, chociaż faktycznie- co z nim robić- chyba tylko oglądać.

Ewa-Krystyna no super ta kolyska. Niestety my maly male mieszkanie i nie moge sobie pozwalac na takie ekstrawagancje. Musze patrzec na to, ze dziecko musi w tym troche pospac i ze bedzie to stalo razem z naszymi meblami.
Xandii no ten Piotrus Pan to Ci wyszedl. :-) Ten wozek to tak chyba tylko naprawde na balkon, do ogrodu, albo jako lozeczko w domu. Ale na ulice to bym sie nie odwazyla tym wyjechac, pewnie pierwsza dziura i po nim. :-(

Wylicytowałam sobie na allegro ten nieszczęsny laktator Avent ISIS. Ciekawe, mam nadzieję, że naprawdę bedzie przydatny.

Wczoraj rozmawialam z koleżanką, ktora jak sie okazalo 3 m-ce temu urodziła Oliwke (a ja nic nie wiedziałam!!!!!). Zaszaleli i kupili jej taką huśtawke z Fisher Price jak ostatnio pokazywała Ela. Podobno Oliwka jest zachwycona i uwielbia tą hustawkę a ona ma wygodę i spokojnie moze wsio robic i ciągle miec na oku malutką. Przyjrzałam sie temu na allegro - fajne.. 3 funkcje, do 18 kg... tylko kurde kupe forsy 420 peelenów..

Zastanawiam się - moze zrobie jakąś publiczną zbiórkę wśród rodziny? :-D

Ewa-Krystyna generalnie to nie przepadam za kołyskami, bo sa niższe niż łóżeczko i nie wystarczaja na długo, a dzieciatka rosną bardzo szybko i kupowanie nowego mebla po 6 miesiacach to makabra.

Te kołyski które pokazujesz no.. ładne nie powiem, ale ta druga to cena po prostu mnie straszy

JoJo Maman B

Coś mi post pocięło:wściekła/y:

Dziewczyny poradźcie czy warto kupować laktator czy lepiej poczekać i kupić później tj, po urodzeniu maluszka.

Mam na myśli to, że kompletnie nie wiem czy latator sie przyda, bo zamierzam karmić piersia..

kasiulka0901, wiem,ze to lozeczko jest dosc drogie,ja je znalazlam na ebay.uk chyba i sobie tylko zachowalam zdjecia na komputerze. ta biala jest jeszcze drozsza chyba i dlatego raczej jej nie kupie tylko moj tato zrobi stelaz drewniany a ta biala czesc doszyjemy z mama ( mam to szczescie,ze wszyscy w rodzinie jestesmy dosyc "utalentowani" i mozemy sobie te rzeczy sami zrobic). ja jestem szalona i jak mi sie cos podoba to zwykle tak kombinuje,ze to mam... co do wysokosci kolyski to te biale sa wyzsze niz inne. wiem,ze one nie wystarczaja na dlugo,ale my planujemy conajmniej dwoje lub troje dzieci,po za tym mam siostre i moj partner tez,wiec pozniej cokolwiek kupimy bedzie przekazane dalej i jednak wykorzystane na maxa... my mieszkamy w domu , sypialnie sa na gorze a salon,kuchnia i pokoj rodzinny na dole,wiec sila rzeczy musze miec tez cos na dole,zeby dziecko miec na oku, a nie chce klasc niemowlaka na podlodze ( za zimno) lub kanapie ( niebezpiecznie,bo moze sie przturlac i spasc), wiec prawdopodobnie bedziemy mieli lozeczko w sypialni malenstwa na gorze, kolyske w naszej na te pierwsze kilka miesiecy i na dole kosz wiklinowy lub tzw. playpen - zalaczam zdjecia.
-1 jest firmy Graco Laura Ashley. mysle,ze w miare dobre rozwiazanie najpierw dla noworodka,a pozniej mozna przeksztalcic dla wiekszego niemowlaka.
- drugi jest Eddie Bauer'a,na takiej samej zasadzie.
- kolejny,tez Graco,ale tansza wersja.
-i jeszcze jeden, ale nie wiem jakiej firmy.
tez wozeczek wiklinowy firmy Waldin,ktory wczesniej pokazywala aph podoba mi sie ogromnie i chetnie bym go wstawila na dol do salonu z mozliwoscia wystawiania do ogrodu( jesli dziecko urodzi sie w sierpniu), wiem,ze jest malo praktyczny i relatywnie drogi,ale mi sie bardzo podoba i pozniej mozna fajnie go przeksztalcic ( wedlug mojej mamy) na kwietnik... jednak na razie to ja sobie tylko marze,wybieram i planuje,a jak dojdzie do kupowania,to bede musiala na pewno z czegos zrezygnowac na rzecz czegos innego,bo oczywiscie nie stac mnie na wszystko....

Abeja, te hustawki sa na prawde fajne i dzieci sie do nich szybko przyzwyczajaja i je lubia. jednak zajmuja one mase miejsca.

moz-screenshot.jpg

reklama
Kasiulka ja dostałam w prezencie reczny laktator aventa i jestem zadowlona. Mi sie przydał mialam mnóstwo pokarmu i moglam robic zapasy:-) . Poza tym Paweł mógł karmic mała z butelki i dzieki temu czuł wiekszą więź z Emilką a ja miałam troszke czasu dla siebie....mogłam pójść na zakupy czy załatwic swoje sprawy,a jak pojechalismy do Bydgoszczy to moja mama zajęła się Emilka my mielismy troszkę czasu na kolacje i wypad do miasta. Laktator równiez pozwala zwiększyc ilośc pokarmu ( tak czytałam) bo gdzieś ok. 4 miesiąca dziecku zwiększa sie apetyt i u niektórych kobiet jest potrzeba sztucznego pobudzania piersi.... Już teraz nie musisz sie decydować, bo laktator dostaniesz w każej aptece czy markecie więc będziesz mogła wysłać męża po zakupy. Koleżanka miała laktator chicco na pompke i nie była zadowolona bo jej kiepsko odciągał pokarm. Także polecam te z rączką.

Do góry