reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

male slicznosci,czyli ciuszki i inne cudenka naszych maluszkow

no .... więc to mnie jeszcze mocniej przekonuje w tym, by już ciuszków nie kupować ... mam 3 wielkie reklamówki przeróżnych kaftaników, bodziaków, śpioszków, pajacyków, sweterków, bluz, spodni i skarpetek, że pewnie i ttak we wszystkim sobie maluszek nie "pochodzi" :-D

reklama
Z tym wyrastaniem co miałam na myśli,że nie szybko;-)to tak właśnie miesiąc na 56,zależy jaka duża dzidzia się urodzi, 62 też zależy jakie duże bo rozmiar rozmiarowi nierówny ale to jest rozmiar 3miesiące a 68 to jest rozmiar 6 miesięcy, z tego co pamiętam. Teraz Natalka nosi niektóre rzeczy 74 a niektóre 80, a wzrostu ma 72cm no ale najszybciej dziecko rośnie na samym poczatku: jak się urodziła miała 53 cm, jak miała 3 msce 59cm, 4msce-62cm, 7 mscy 65cm.W ciągu roku piszą,że 25cm "ma" dziecko urosnąć.

Najbardziej polecam pajacyki, najwygodniejsze do ubierania, zobaczycie jakie to ważne;-)a przez główkę coś założyć to masakra zwłaszcza na początku no i body jest fajne bo nic się nie obsuwa, jak się włoży kaftanik do śpioszków to trzeba poprawiać..

Teraz jak widzę to dziwnie z tym mierzeniem, bo mierzyli ją w przychodni 3 razy zawsze na siedząco to nie wiem czy to dobry sposób a teraz ją zmierzyliśmy w domu na leżąco i wyszło,że przez 3miesiące urosła 7cm a wcześniej że przez 3msce urosła tylko 3 cm.

Pajacyk to taki bawełniany albo welurowy kombinezonik takie całe ubranko zapianen na zatrzaski albo rzadziej na zamek(ale jestem fachowiec;-)), body to taka bluzeczka z długim albo krótkim rękawkiem zapinana w kroku tak jakby bluzka razem z majtkami:-) a śpioszki to takie rajtuzki na ramiączkach z zapinaniem na guziczki dobrze jak mają też rozpinanie w kroku wygodne przy zmianie pieluszki...

dzieki Skakanka teraz juz kumam :-)

wlasnie do moich drzwi zapukal listonosz i przyniosl mi takie cudo w zwiazku z tym nie bede dokupywala jeszcze jednego kombinezonu, tylko ten co kupilam rano, napewno starczy aha ten sweterek jest bardzo cieply, welenka a w srodku polar, rozmiar 56 nie moglam sie oprzec, kupilam go na allegro za grsze (okolo 20 zl z przesylką)

dscn3903wt6.jpg

dscn3904we1.jpg

Ja mam pewne wątpliwości co do prania ciuszków dziecięcych. Ten temat pojawił się na wątku o wózkach, ale chciałabym go jednak przenieść tutaj. Oczywiście będę wszystkie rzeczy prać, ale nie wiem czy trzeba je płukać w jakimś płynie do płukania tkanin czy też nie. Spotkałam się już z wieloma wersjami: jedni mówią, że wystarczy tylko proszek do prania (taki dla dzieci), a inni że oprócz proszku trzeba użyć też płynu do płukania tkanin. Możecie mi powiedzieć jak to w końcu jest z tym praniem. Jeśli trzeba płukać to w jakim płynie? Są jakieś specjalne dla dzieci? Za moment każda z nas zacznie robić wielkie pranie i możliwe, że też będzie miała tego typu wątpliwości. :eek:

ja czytalam tylko o proszkach dla dzieci, mozliwe ze maja one takie wlasciwosci ze juz plyn do plukania nie jest potrzebny, mozna tez wyprac wszystko w platkach mydlanych :-)

no i poszłam dziś do centrum handlowego niby do rossmana...
moja wina ze na piętrze otworzyli smyka:zawstydzona/y: :baffled:
ale tym razem kupoiłam tylko 2 pary ciepłych frotkowych skarpetek.
no i sobie buty, takei wiosenno-jesienne do spodni. sznurowane, wiec mąz będzie miał zajecie:-D
i w taki oto sposób moje konto znacznie się skurczyło. chyba trzeba mu jakąś nospe zapodac na te kurczenie się:laugh2: :szok: :-D

reklama
Do góry