reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

male slicznosci,czyli ciuszki i inne cudenka naszych maluszkow

MariaOla ja dostałam leżaczek od koleżanki za free, bo ona nie zamierza mieć już dzieci ;-) A widziała nie jeden raz, że to urządzenie przydaje się. Jak dziecko jeszcze nie siedzi to świetnie leżaczek sprawdza się przy karmieniu go jakimiś "papkami", można go uśpić lub uspokoić huśtając, no i przede wszystkim mama zawsze go ma na oku jak robi coś w mieszkaniu (czy gotuje, czy sprząta) :tak:

reklama
leżaczek może wyglądc np tak:
fpc5859.jpg

chicco_lezaczek_look_lx_57.jpg

a huśtawka
pc.php

J6978_01cft.jpg

wydaje mi się ze leżak stabilniejszy i sa takie z regulowanym oparciem.
ja bym nie kupowała, ale kolezanka zaproponowala ze pożyczy mi ta huśtawke. wezme zobacze jak to bedzie. ona mówila ze świetnie się sprawdziła.
jak ma sie troche kasy, to można nakupic róznych rzeczy. np. łózeczko-wózek-na kółkach i w tym dziecko wozić po domu (tzn jak coś to do kuchni czy drugiego pokoju)

Ja bym taki leżaczek baaaaaardzo chciała :dry: Znajoma miała i jak zostawałam z jej synkiem, był jak dla mnie nie zastapiony. Świetnie się też sprawdzał do karmienia "papkami", jak to napisała Monika.
Chwilowo się powstrzymam, chyba że nadarzy się jakaś wyjątkowa okazja ;-) Z początku faktycznie mogę używać nosidło lub fotelik samochodowy, ale chiaaaaałaaaaaabym takowy :cool2: Choć huśtawka też fajna rzecz, ale nie tak poręczna jak właśnie leżaczek.

W mieszkaniu po porzednich właścicielach, a w zasadzie ich synku, zostały haki po huśtawce, więc jak nasz alien podrośnie to też mu huśtaweczkę zamontujemy :-p

My lezaczek odziedziczylismy po 2 dzieci znajomej.
MariaOla jak Ci bardzo zalezy, to pochodz sobie po komisach. Ta znajoma wlasnie w komisie kupila za 40 zl i jest w dobrym stanie, ale co najwazniejsze ma sciagany material, wic nie ma problemu, bo wrzycisz do pralki i jest czysciutki. Widzialam u nas na dworcu w komisie lazaczek za 20 zl, tez byl fajny, no ale ja juz mam.

reklama
postanowilam, ze w czwartek albo piatek wezme sie za ciuszki, bo kurcze mam karton i dwie reklamowki i wszystko w nich totalnie wymieszane. Od rozmiaru 56 do 80, musze to jakos poukladac i zobaczyc czy nie trzeba czegos dokupic.

Do góry