reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

male slicznosci,czyli ciuszki i inne cudenka naszych maluszkow

Aph, całkiem znośne te buty, ale ja mam juz dla Antosia dwie pary butów w rozmiarze 23, te co w Reserved kupowałyśmy i trzecich już mu chyba nie kupię:-D

reklama
Abeja, do 2 lat dzici są infanty, chyba ze rodzice chcą dokupić, przysługuje tylko wózek na takiego infanta:sorry2:
a dzieciom powyzsj 2 lat też chyba nie przysługuje pełny limit bagażu:confused:
a apropo zakupów, ja ciągle mam w planach wycieczke zakupową do mediolanu albo rzymu, tylko czekam nawalute europejską od małża :-D

Aaga nie ma problemu, będę robiła paczkę do Abejki więc jak się z nią dogadasz to mogę coś dla ciebie też tam dorzucić. A tym bardziej będzie mi łatwo że za dwa tygodnie otwierają u nas TESCO więc ciuszki z Cherokee będę miała pod ręką.
Jak masz kartę i możesz w necie zapłacić to podam ci mój adres i wysyłka może przyjść do mnie :tak::tak:
Z tych zakupow to chetnie bym skorzystała tylko najpierw musiałabym zobaczyc jakis katalog bo nieiiwm w czym wybierac:-). A dla Abejki ta kurtke czy cos innego z jakiegos innego katalogu? Poza tym nie chciałabym cie zbytnio fatygowwac wiec dlatego pytam czy dla Abejki bedziesz za czyms innym rowniez chodzic
Abejka do Ciebie pyatanie tutaj choc moze nie ten watek. 20 kg bagaz na osobe to standart czy uzależnione od linii i czy jak nam z M. przysługuje 40 kg to moge to zapakowac np. do jednej walizki 30 kg a do drugiej10, czy 2 x 20 kg? i jak z bagazem podrecznym 10 kg na osobe jest czy tez mniej? Miałam dzwonic do biura, ale przeciez ty jestes tutaj naszym specjalistą:tak:

Nikusiowi tez nigdy nie przyslugiwal bagaz ale tez pamietam ze jak kumpela jechala z corka dwu letnia to tez nie miala prawa do poderecznego:confused:moze faktycznie to zalezy od linii ale dowiedzcie sie wszystko dokladnie bo te doplaty naprawde sa niezle:baffled:
no i podreczny jest przeswietlany wiec tez lepiej nie pakowac mega duzo bo pozniej sie stoi godzine aZ SPRAWDZA CO I JAK...:angry::angry::wściekła/y::wściekła/y:
a jakimi liniami lecicie?

Nikusiowi tez nigdy nie przyslugiwal bagaz ale tez pamietam ze jak kumpela jechala z corka dwu letnia to tez nie miala prawa do poderecznego:confused:moze faktycznie to zalezy od linii ale dowiedzcie sie wszystko dokladnie bo te doplaty naprawde sa niezle:baffled:
no i podreczny jest przeswietlany wiec tez lepiej nie pakowac mega duzo bo pozniej sie stoi godzine aZ SPRAWDZA CO I JAK...:angry::angry::wściekła/y::wściekła/y:
a jakimi liniami lecicie?

Martucha lecimi liniami Wizzair:tak: niewiem co to za linie,ale znajomi mowili ze tez nimi lecieli i bylo ok, w tej kwesti to chyba najlepiej sie wypowie Moja Kochana Abejka:tak::-)
A jeśli chodzi o bagaż to kopia z ich strony
Dzieci w Wizz Air

Niemowlęta - niemowlęta podróżują na kolanach opiekunów. Niemowlętom nie przysługuje bagaż. Nie można zabierać ze sobą fotelików samochodowych. Jeden dorosły opiekun może podróżować z jednym niemowlęciem.

Dzieci od 2 do 14 lat - płacą za bilet jak dorośli, maja własne miejsce w samolocie, przysługuje im bagaż tak jak pozostałym dorosłym pasażerom.

Podczas lotu dzieci powinny przyjmować dużo płynów, pomaga to unikać zatykania uszu podczas lotu a także nawilża organizm od środka. Powietrze w samolocie jest bardzo suche. Starszym dzieciom można dać do ssania cukierka lub gumę do żucia, połykanie śliny skutecznie zapobiega zatykaniu uszu.

Niemowlęta mające do tygodnia czasu nie powinny podróżowac samolotem.

Dzieci należy ubrać w wygodne ubrania a przed lotem poazdawać lekkie potrawy.

Więc prosze mnie tu niestraszyc, i tak mam zawał jak tylko pomyśle o samolocie,boje sie jak cholera :-( to moj pierwszy raz,nas wszystkich

xmama dont panic:-)
lecialam tymi liniami nie jest zle-dacie rade:-)
jeszcze masz duzo czasu na stresowanie sie a jezeli chodzi o ten bagaz dla Sandruni skoro tak napisali to napewno przysluguje:tak:
a drogo was bilety wyniosly?bo ja pamietam jak ta kumpela co leciala z ta corka-dwulatka mowila ze bilet na ta mala i tak wyszedl taniej niz na doroslego i niewiele drozej niz na infanta(bo mimo ze infant jest za free zawsze tam cos doliczaja:dry:)niby za cos innego ale sie placi-bezsensu!!

reklama
Xmama ja latam bardzo czesto tymi liniami do Polski,do Katowic dokladnie i jak Laura jeszcze byla malutka zawsze mialam ze soba fotelik samochodowy,oddawalam dopiero w samolocie,nikt nic nie gadal,ostatnío tez widzialam babke z dzieckiem w foteliku jak lecielismy do Polski,chyba ze teraz cos zmienili:confused:,ogolnie jestem zadowolona,leci sie szybko,jest mila obsluga,w katowicach robia problem z bagazami,trzeba nawet buty rozebrac,co mnie wkurza na maksa:wściekła/y:,z tego co wiem za niemowle do 2 lat placi sie 25 euro w jedna strone,nie przysluguje bagaz podreczny ,dziecko siedzi na kolanach u rodzica zapiete pasami,dorosly moze zabrac bagaz rejestrowany 20 kg i podreczny w torbie o ograniczonych wymiarach 10kg,zawsze pakuje tam slodycze ,mleko Laury i kosmetyki lepiej do bagazu rejestrowanego schowac
jak lece z rodzinka zawsze mamy w torbach po rowne 20 kilo,choc wiem ze zdarza sie ze ludzie maja rozne obietosci ,wazne ,ze razem na biletach zgadza sie waga
Xmama nie boj sie ,bedzie ok,na start i ladowanie troche trzesie samolotem ,ale da sie przezyc:tak:;-)

Do góry