reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

male slicznosci,czyli ciuszki i inne cudenka naszych maluszkow

Zastanawiałyście się nad ubiorem dzieci jesienią i zimą? Macie już jakieś kombinezony, kozaczki czapki, szaliki? Kiedy kupować czapcie, teraz już czy jeszcze główka może dzieciom urosnąć?
Monisia ... ja ostatnio kupiłam 2 czapcie na zimę o 1 cm większe niż aktualny obwód główki Mateuszka - myślę, że zbytnio mu do zimy główka nie urośnie ... a poza tym czapki się trochę rozciągają.
Kombinezon i ocieplaną kurteczkę mamy - Mati dostał je gdy się urodził :-D, bo wszyscy myśleli chyba, że nie wiadomo jakie dużo to dziecię będzie i kupili na 86 cm:laugh2:... kurka ... mam nadzieję, że mi jeszcze się do tego zmieści :confused:.
Nie mam jeszcze szalika i rękawiczek no i teraz nad tymi kozaczkami się zastanawiam ... bo mamy tylko adidaski hm....
... a śpiworka do wózka nie będziemy kupować, bo też by się u nas raczej nie sprawdził :-D:tak:

reklama
ja do dużego wózka (emmaljunga) mam śpiworeki okrycie na nózki. w pacerówce chicco jest tylko okrycie na nózki.
na zimę jeszcze nie mamy nic, opróczszalika z ubiegłego sezonu:-D
na jesień pasuje jeszcze:szok: kombinezon z wiosny, tak na styk,a le wchodzi jeszcze. i ostatnio na allegro kupiłam takie ogrodniczki poalrowe i do tego swetrko-kurteczka polarowa. czapke na jesień mamy. i to sztuk 2 :-).
na zime kombinezon w sumie tez kupiłam, w rozm 80, na allego, za grosze.
ale mysle ze kupie jeszcze jakis bardziej wyjsciowy. no i chyba 2 nie szakodza, bo jakjednegozamoczy czy trzeba bedzie uprac, to 2 bedzie jak znalazł :-)
na dzien dzisiejszy Filip w wózku siedzi grzecznie, kocyk jest ok, ale tylko wtedy jak spi. ale ze śpiworka sie nie da rady rozkopać :-D
buty? zobaczymy jak chodzenie będzie postępować

Ja właśnie zaczynam przekopywać allegro w poszukiwaniu ciepłych fajnych ciuszków, kombinezonik jesienno-wiosenny już kupiłam, kurteczkę i spodenki też ale chcę jeszcze jeden kombinezonik na zimę. Jutro robię remanent w szufladzie i chyba nic w niej nie zostanie:szok: bo albo za małe albo letnie:baffled:. Znowu dostanę po kieszeni. Mam pytanko do Mam które kupiły już większe foteliki - wozicie jeszcze dzieciaczki tyłem do kierunku jazdy czy już przodem? Dostałam w sobotę fotelik od brata (po jego córci) no i nie wiem jak Nadię w nim zainstalować żeby było o.k.:confused:

A to linki do moich najnowszych zakupów. :-)
Kombinezon MOTHERCARE"puszysty dinuś'' r 80 (229630510) - Aukcje internetowe Allegro

NA JESIEN I ZIME PIESEK KOMBINEZON SLICZNY !!!!!! (228895669) - Aukcje internetowe Allegro

komplet czapka +rekawiczki kubus puchatek (229378755) - Aukcje internetowe Allegro

DISNEY-ŚLICZNY PAJACYK Z KUBUSIEM-IDEALNY 12M (228508429) - Aukcje internetowe Allegro

Pidzamka Pajacyk polarkowy z Puchatkiem różowy (228135974) - Aukcje internetowe Allegro

Trochę się szarpnęłam z kasą na te kombinezoniki ale strasznie się na nie napaliłam :sorry2:

Jesli moge cos doradzic jako "doswiadczona mama ;-)" to przydaje sie i kombinezon i kurteczka ...na spacerki stosowalam kombinezon ale gdy szlam na zakupy bralam spodenki i kurteczke, ktora mogam zdjac i Emilka mi sie nie przegrzewala:tak:

Tynka cmok, cmok, cmok. Ja wlasnie bylam przerazona jazde z dzieckiem w aucie i potem zakupami, bo w tych marketach, to grzeja jak szaleni, a zakupow w 5minut nie zrobisz.
W takim razie zaczynam poszukiwania cieplejszej kurteczki. :tak:

reklama
Do góry