reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

male slicznosci,czyli ciuszki i inne cudenka naszych maluszkow

reklama
moj wywod o pieluchach glownie napisalam dla ciekawosci i powiem wam co zawsze powtarzam mojej przyjaciolce kiedy dostaje dobre rady od wszystkich: robcie co uwazacie za sluszne, bo wlasnemu dziecku nigdy nie zrobicie krzywdy, a sluchajcie tylko swojej intuicji i zdrowego rozsadku,bo one sa najlepszymi doradcami. kazdy wybiera co mu jest wygodniesze i co wedlug niego jest wlasciwe."nic nie jest szkodliwe jesli w odpowiednich ilosciach".... a swoja droga to ciekawi mnie ile z was chce uzywac tetry i pampersow na zmiane lub samych pampersow lub samej tetry. ile kosztuje taka paczka Huggies a ile Pampers dla noworodkow? i ktora marke wolicie?
ja mialam dobre doswiadczenia z obiema, chociaz w zeszlym roku Pampers wprowadzil jakas nowosc do swoich pieluch, ze jak dziecko zrobi siusiu to wklad pieluchy zmienia sie w cos typu malutkie "granulki". nie bardzo to lubilam, takie mialam uczucie jakby sie pielucha miala zaraz rozsypac....
pa

Podczas ciąży z Olką ambitnie powiedziałam sobie, że pampersy tylko na wyjście a w domku będę używać tetry. Wytrzymałam dwie godziny, spędzając je na ciągłym przewijaniu ( przy okazji opanowałam tę sztukę do perfekcji) bo co założyłam czystą pieluszkę to minutę później mała nasikała, albo nakupkała, i tak wkółko. Skapitulowałam pozostając z ryczącym ze złości niemowlakiem i wielką chałdą posikanych ubranek i pieluch. Teraz nawet nie myślę o tetrze, nie chcę męczyć siebie i dziecka.

no i co się przejmujesz? Niech sobie marudzą, ty rób spokojnie swoje. Moja babcia tak mi kiedyś poradziła i dodała, że odkąd troszkę przygłuchła jest naprawdę szczęśliwym człowiekiem.

Karlam, niewiem ktora, ale jedna z dziewczyn powiedziala mi tu madre zdanie:"rodzice mieli swoj czas", i cos w tym jest. Moi naszczescie raczej nie sa tacy zeby sie wtracac, tesciowie zreszta tez nie. Mam nadzieje, ze tak zostanie.

reklama
Do góry