reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

male slicznosci,czyli ciuszki i inne cudenka naszych maluszkow

A ja jeszcze kilka pieluch tertrowcyh musze kupic, wyprac wyprasowac i spakowac do torby..... no bo wiecie torba juz przygotowana do szpitala stoi :-D

reklama
Hej,
po całym dniu pracy udało nam sie w koncu uruchomić dwie rzeczy: karuzelke i kompa.
Karuzelka jest fajowa. Ma kilka melodyjek, dwie głośności, delikatnie się kre ci, ma opcję dodatkowego swiatelka, a projektor jest rzuca bardzo delikatny wzorek na sufit. Wdzielismy ja dzis w Realu i jak pisala kamilala, faktycznie - 219 zł, a my kupilismy na allegro za 110.
Te latające stworki (ciagle sie zastanawiam co to) są delikatnie pastelowe. Moglyby być w sumie w troche bardziej żywych kolorach, ale w połaczeniu z ta muzyczka wszystko dziala mocno uspokajająco.No i fajny jest pilot. Nie trzeba wstawac z wyrka, zeby bejbuskowi wlaczyc :-)

Abeja, ja wiem co to jest!
To misie przebrane za pszczółki....ten Fischer price to jeszcze robi inne zabawki wg. tego pomysłu, tj. misie przebiera za inne zwierzątka...bynajmniej ja mam takie odczucie....:confused:

A sama jeszcze nie zadecydowałam jaką kupuję karuzelkę. Huśtawkę kupię ta co ty , ale...w styczniu, jak się już urodzi mały, bo z finansami ciężko...

Ja w sobotę byłam z meżem na zakupach dla dzidziusia w takiej hurtowni. Towaru było bardzo duzo ale ceny niektórych zeczy mnie przeraziły:szok: Np.posciel 6 elementowa kosztowała od 160 do 240 zł a na allego 10 elementowa kosztuje 193 zł:szok: Kupilismy kosmetyki dla maleństwa, rózne akcesoria oprócz butelek bo z aventu nie było najmniejszego rozmiaru smoczka,kocyk, okrycie kompielowe kilka ubranek ...w sumie nie było tego tak duzo a i tak zapłacilismy kupe kasy. Najgorsze jest to ze to nie wszsystko:eek: Apteczka jeszcze pusta :/ Ja do szpitala mam tylko szlafrok i wkładki laktacyjne. Koszulke do karmienia zamówiłam na allegro. A Wy torby macie spakowane ?

Moja torba spakowana-brakuje tylko wody do picia, herbaty, ewentualnie kubka...i niektórych kosmetyków, które mam nadzieję , ze nie zapomnę zgarnąć z półki w łazience....

Torba dziecka - dopiero się pakuje....prasowanie idzie mi strasznie wolno (nie wyprałam tez pieluszek...)....i nie mam pampersów....
W tym tygodniu postanowiłam, że musze zakończyc już to pakowanie...

Moja torba juz tez przygotowana. Co sie dalo to wlozylam do srodka, ale reczniki i koczule mam polozene obok, bo nie chce zeby przez 2 miesiace kisily mi sie w tej torbie. A dzisiaj jedziemy na zakupy i kupimy Pampersy, bo tylko to mi jeszcze brakuje.
W torbie juz nawet mam kosmetyczke i talerz, kubek, sztucce. Piotrek sie ze mnie smieje, ale ja tam wole wszystko juz miec w jednym miejscu, a nie potem w panice i poplochu sie pakowac. :tak:

reklama
Kamilala dowiedz sie czy tam gdzie chcesz rodzic daja w szpitalu pieluszki dla dzieci:tak: bo nie ma sensu ich wozic do szpitala.Na Karowej daja wiec ja kazalam Pawlowi zabrac pieluchy do domu:-D podklady tez dawali w sumie nie musialam sie martwic .....:-D

Do góry