reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

male slicznosci,czyli ciuszki i inne cudenka naszych maluszkow

A to wanienka i lozeczko,ktore juz dawno kupilismy,ale nie moglam wstawic wczesniej zdjecia :-) oto one;-)

reklama
No włąśnie Ewa,te wszystkie rzeczy robisz dla siebie czy dla kogoś?Bo teraz jeszcze nie wiesz czy będzie chłopczyk czy dziewczynka...
zaczelam szyc w zeszlym roku dla mojej znajomej,najpierw posciel ( wstawilam ja wczesniej) ale ona stwierdzila,zebym zostawila ja dla siebie,bo ona dostala od kogos uzywana po 1 dziecku.... bylo mi bardzo przykro,bo wlozylam w to duzo pracy,serca i pieniedzy i myslalam,ze to super prezent; jakby mi powiedziala,ze jej sie nie podoba to nie mialabym problemu i po prostu kazala jej wybrac inny material,ktory jej sie bardziej podobalby.... no ale... w taki oto sposob zostala mi posciel, potem szylam troche dla niej,ale tylko jak wiedzialam,ze chce.... no i jak bylam w Polsce to z nudow dziergalam sweterki i jak wrocilam to juz jakos mi w krew to weszlo i ciagle cos kombinuje... wiekszosc rzeczy zostawiam dla siebie,ale mysle,ze w koncu zaczne troche sprzedawac tez...
dla mnie nie jest tak bardzo istotne w wyprawce plec dziecka,bo staram sie utrzymywac wszystko neutralne lub niebieskie; nie lubie rozowego wszystkiego,bo tutaj dziewczynki praktycznie tylko na rozowo sie ubiera a chlopcow na niebiesko... jest ok miec kilka rzeczy ale nie wszystko... rowniez my planujemy dwoje lub troje dzieci,wiec chce miec wyprawke jedna,bo maluchy ze wszystkiego bardzo szybko wyrastaja,a ciuszki sa drogawe,wiec chce je wykorzystac do maksimum ... no i z moim gustem,uwielbiam bialy, czerwony i blekitny;wstazeczki,hafty i koronki;wszystko delikatne i takie troche inne...te rzeczy sa zwykle potwornie drogie,wiec korzystam z moich umiejetnosci i zbieram rozne katalogi,a pozniej kombinuje jak to zrobic; lubie zeby niemowle wygladalo jak niemowle a nie jak maly dorosly; wydaje mi sie,ze np. jeans jest troche za sztywny dla niemowlakow ( zreszta sama go tez nie lubie dla siebie); oczywiscie mam tez sporo ubranek "nowoczesnych";

Ewa-Krystyna ale piękny jest ten kosz :szok:! Zazdroszczę ci tych twoich umiejętności :-D Szykujesz go dla siebie czy dla kogoś innego?

Monika77,kosz jest rzeczywiscie fajny. jeszcze nie jestem pewna czy dla mnie czy moze na sprzedaz...ale chyba raczej dla mnie... wlasnie w weekend zaczelismy staranka,wiec miejmy nadzieje juz wkrotce bede mogla z tego wszystkiego kozystac...
jesli umiesz choc troche szyc to mozesz zrobic cos podobnego z koszem wiklinowym. chetnie bym ci uszyla ale jestem za daleko i sama przesylka kosztowalaby sporo;ale jak zawsze moge sluzyc rada jak to zrobic... jak skoncze szyc i Joe kupi mi ladowarke do aparatu to wstawie moj kosz z wysciolka...

Karola2007, bardzo fajna wanienka i super materac do lozeczka... gdzie go kupilas,bo jak ja ogladalam w Polsce materace to wszedzie byly 5cm gabki...
a co do wanienki to mam pytanie, czy ona na tym stojaku jest stabilna? w weekend bylismy w sklepie i ogladalam jedna na stojaku i prawde mowiac wydawala mi sie jeszcze pusta zbyt chwiejna... musze przyznac,ze bardzo mi sie podoba pomysl ze stojakiem ( praktyczny), ale czy ona sie nie przewroci razem z woda i dzieckiem?

Elma jesli moge zapytac to jakie ty masz obwody w cm?:-)
Obwody na pewno mam DUUUŻEEE!!:szok:
Zmierzyłam tylko biust i to mi wystarczyło - 116cm!!!
Mężulek szczęśliwy ale ja zawsze miałam bardzo duży biust:laugh2: (nie będąc w ciąży i z prawidłową wagą 75D lub nawet E - 106cm).

Co do szkoły rodzenia to ja już na 5 zajęciach byłam i dostałam 1 pampersa i jedną malutką tubeczkę kremiku do pupci i to wszystko:wściekła/y:!! Też chcę prezentyyy!!!

U ans w szpitalach wypelnia sie takie ankiety i dostaje juferki z prezentami . W tym ktorym rodzilam dostalam akurat dwa kuferki z gazetami próbkami kosmetykow i skarpetkami :tak: a potem dostawalam jeszcze paczki z hippa i nestle.

Ewa-Krystyna wanienka sprawdzona,jest stabilna,ale tez widzialam taka co sie chwiala.Co do materaca to go kupilam tutaj na Tenerifie;-)

Lorien jak będziesz rodzić w Oświęcimiu to dostaniesz po wypisie do domu takie właśnie kuferki, już dokładnie nie pamiętam co tam było,próbki deserków, jakiś kremów, skarpetki...Wypełnia się też kupony i potem do domów wysyłają próbki deserków i kaszek..Ostatni deserek dostałam coś z dwa tyg temu jeszcze, no i miałam parę telefonów czy nie chcę czegoś tam zamówić..to chyba przez te ankiety,które wypełniałam..

reklama
Do góry