reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

male slicznosci,czyli ciuszki i inne cudenka naszych maluszkow

No włąśnie Ewa,te wszystkie rzeczy robisz dla siebie czy dla kogoś?Bo teraz jeszcze nie wiesz czy będzie chłopczyk czy dziewczynka...

reklama
Karlam, Monia - wg mnie te koszule są dobrej jakości. Bawełna jest dość gruba. Trochę tylko sztywna, ale to dlatego, ze jeszcze ich nie pralam. kolorki są super, bardzo żywe. Ja mam wzór w misie z serduszkami i w łosie :-)

Karlam, wnoszac po zdjeciach - byłaś bardzo szczupłą kobietką przed ciążą. Myślę, więc że najodpowiedniejszy bedzie dla Ciebie rozmiar S. Ja kupiłam M, ale już przed ciążą miałam troszke ponad 100 w biuście.. :eek:
Wydaje mi się,, ze w Twoim wypadku najlepiej będzie S, mimo, że piersi jeszcze jakiś czas będą większe niz przed ciążą :)

Abeja dziękuję za informacje. Przynajmniej teraz wiem jaki rozmiar koszuli mam kupić ;-) i że faktycznie opłaca się je zamówić na allegro, bo w sklepach są droższe. Muszę się tylko zdecydować czy kupić stanik na allegro czy jednak wybrać się do sklepu :confused:

Ja kupilam na allegro, też od chlupacza chyba. I nie jestem zadowolona. Tzn sam stanik ok, ale źle sie pomierzylam i źle dobrałam rozmiar. trochę mnie uciska, a nie powinien, żeby nie tamować kanalików mlecznych..

Elżbietka, dzieki za te rozmiarówki czapeczek. Chyba kupię 40 zimową w takim razie ;-)

Karlam, mąż wrócił i zmierzyłam te koszule. To jest ten sam producent, co na tej aukcji co podalaś. Z tym, ze ja nie kupilam na guziczki a z rozcięciami.
No i okazało się, że mam kupiony rozmiar L.
Zmierzylam je i od pachy do pachy to jest 55 cm, wiec w sumie 110. Ja mam w tej chwili 108. Ale myślę, ze luzu mam sporo wiecej niż 2 cm. Wymniary wiec zgadzaja sie z tym, co było podane na allegro.
W brzuchu i biodrach nie mierzę, bo tam i tak spadnie po ciązy :-)

Zmierz się wiec w biuście normalnym metrem krawieckim i wtedy dobrzerz rozmiar. Pamietaj tylko, że jeżeli np. masz w biuscie 100 (co podchodzi do M bo M to 102), to nie bierz na zapas rozmiaru L. Po pierwsze bawelna zawsze rozciągnie się po praniu, a po drugie te roizmiary są naprawdę duże.

Karlam teraz dopiero widze, ze jestes w 8 okienku. :zawstydzona/y: GRATULUJE !!!
To wszystko przez to, ze mi tak ucieklas i calkiem stracilam rachube. :baffled:

No i ja zmierzyłam swoją(na płasko) a jest to rozmiar S i od pachy do pachy jest 56cm a w "biodrach" 60.

reklama
Do góry