reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

male slicznosci,czyli ciuszki i inne cudenka naszych maluszkow

Ewa-Krystyna te ciuszki dla chłopca są również prześliczne. Jak ja żałuję, że nie umiem szyć :-( :zawstydzona/y: Chyba, że te wykroje są superancko proste to może udało by mi się coś skombinować :confused:

Monika77, te wykroje wygladaja tylko na skomplikowane,a w sumie sa dosc latwe... trzeba sie tylko nad nimi troszke skupic i poswiecic troche wiecej czasu...
milam wam wstawic w weekend ciuszki do chrztu,ale nie mialam czasu,wiec postaram sie w tym tygodniu...
wlasnie szyje wysciolke do koszyka i posciel...

reklama
Karlam1, ja tez mysle,ze powinnas wziac koszule w rozmiarze sprzed ciazy... z tego co zuwazylam to ubrania ciazowe odpowiadaja rozmiarom normalnym tylko jest wiecej miejsca na brzuszek i piersi... ale moge sie mylic lub nie wszyscy producenci to stosuja...

Karlam ja kupiłam te koszule od chlupacza. 3 szt. nocnych koszul :) Pidzamki rozpinane ze spodenkami mam, wiec mogłam sobie darowac. Ale, do rzeczy:
te rozmiary są dość duże. Ja kupilam rozmiar M i one naprawdę sa spore. jedna kupiłam w rozmiarze L (z dlugim rękawem) i w tej chwili się w niej topie, a co dopiero bedzie po ciąży. Chyba ja komuś odstąpie.
Pomierzyłabym Ci, ale nie wiem w tej chwili gdzie je upchnęłam, a nie mam mocy wlazywać na stołki i grzebać u góry w szafie. Musze poczekać aż mąż wroci.

Ewa-Krystyna
Nie mialam jej jeszcze w lapkach :p ale wedlug oceny mojego taty tetra i flanela jest calkiem niezlej jakosci (oczywiscie nie taka jak byla 20cia lat temu) ale jak na dzisiajesz standardy to niezla
zaznaczam ze moj ojciec jest kosmicznie krytyczny i zadko kiedy cos mu pasuje, wedlug niego nic juz nie jest takiej jakosci jak przed 20tu laty... (co notabene nie mija sie z prawda :/)

aniay, zgadzam sie calkowicie z twoim tata i toba... wiekszosc rzeczy kidys byla lepszej jakosci; moja mama mi mowila,ze to ze wzgledu,ze kiedys w Polsce byly pewne standarty na np.materialy i jezeli one im nie odpowiadaly,to mozna je bylo duzo taniej kupic lub w ogole nie byly dostepne na rynku.... wiele z was pewnie nie uwierzy,ale polskie wyroby jak np. koszule z Wolczanki czy odziez z Prochnika, mozna bylo kupic na tzw. Zachodzie tylko w dogich sklepach,bo byly tak dobrej jakosci... niestety nie umielismy utrzymac fabryk.... jest to bardzo smutne...

Karlam ja kupiłam te koszule od chlupacza. 3 szt. nocnych koszul :) Pidzamki rozpinane ze spodenkami mam, wiec mogłam sobie darowac. Ale, do rzeczy:
te rozmiary są dość duże. Ja kupilam rozmiar M i one naprawdę sa spore. jedna kupiłam w rozmiarze L (z dlugim rękawem) i w tej chwili się w niej topie, a co dopiero bedzie po ciąży. Chyba ja komuś odstąpie.
Pomierzyłabym Ci, ale nie wiem w tej chwili gdzie je upchnęłam, a nie mam mocy wlazywać na stołki i grzebać u góry w szafie. Musze poczekać aż mąż wroci.

Abeja czyli chyba lepiej kupowac jednak te mniejsze co? :-)

Ewa-Krystyna ale piękny jest ten kosz :szok:! Zazdroszczę ci tych twoich umiejętności :-D Szykujesz go dla siebie czy dla kogoś innego?

Abeja a jakiej jakości są te koszule od chlupacza? Właśnie się zastanawiam czy je zamowić czy też nie.

Karlam właśnie starałam Ci się przetłumaczyć to samo co napisała Abeja,żebyś wybrała swój rozmiar bo one są naprawdę wielgaśne te koszule:tak::tak:.Normalnie kupuję S, teraz śpię w koszuli nie M i jest jeszcze trochę miejsca a do karmienia mam S i one są za duże i teraz i po porodzie na mnie.Na pewno nie kupuj L.

reklama
Do góry