reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

male slicznosci,czyli ciuszki i inne cudenka naszych maluszkow

Co do tych pieluszek...ja też jeszcze nie wiem.. gdy my bylyśmy malutkie nie marzyło się nawet o pampersach, a wszystkie żyjemy, mamy się świetnie i jakie mamy sexowne pupy! :) a tak na poważnie.. jednorazowe - jasne, ale obawiam się, że na tylko i wyłącznie jednorazowe poprostu ciężko będzie zarobić... przecież one są potwornie drogie! Nie, zebym załowała swojemu dziecku, ale poprostu nie wiem, czy bedziemy mieć kasę żeby używać tylko pampersów (lub pseudopampersów)..A przecież maluszkowi z normalna tetrowa lub flanelową pieluszką, o ktorego mama dba (i o jego pupcie) nie musi się dziać krzywda.. ale..myślę, że codzienność już z maluszkiem zweryfkuje nam wszystkim ten problem... :)

reklama
to nie jest tak ze ja nie uznaje tetrowych pieluch. ale wiadomo ze jednorazowe są wygodniejsze i maluszek ma w nich sucho (chyab ze jakies bardzo pseudo pampersy, to róznie moze byc z tą suchością:sick: ).
my zdecydowalismy sie na jednorazówki, bo szczerze mówiąc nie wyobrazam sobie prania tych pieluch i suszenia. moze jak bym mieszkala w domku, to by było inaczej. bo wiadomo ze w piluszce sa nietylko siuśki, ale i kupa. i jak ja w bloku spłukiwac??:zawstydzona/y: nad wc, w wannie?? no i problem z miejscem do suszenia...
ale jak tu ktos pisał, miliony dzici zostały wychowane na tetrze (my też:tak: ) i mają się dobrze:-)

MariaOla, wlsnei kończe pisac artykuł o dysplazji i podwójnum pieluchowaniu, niedługo będzie do przeczytaniana głónym portalu babyboom:-)
generalnie jaklekarz nie zaleci, to nie ma koniecznosci

O super Elżbietko, przeczytam napewno, będę szukać go w poniedziałek.
A skoro tylko zależy to od zalecenia lekarza, w takim razie i ja się na tetrę nie piszę. Wiem, że my pokolenie tetrowców, ale skoro nauka poszła do przodu to ja nie mam zamiaru siedzieć w pieluchach. Jeszcze pamiętam płukanie pieluch z kup (czasem niańkowałam :) ) ...

Podwójne pieluchowanie - a o co w tym chodzi???:eek:
Rozumiem, że 2 pieluszki się zakłada- czy to ma związek z bioderkami dziecka??? Ciemna masa jestem pod tym względem....

A jeśli chodzi o pieluszki to ja stawiam na pampersy , a tetra jak mały będzie uczył sie siusiać do nocnika....

Kamilala1 podwójne pieluchowanie (po to, zeby było szeroko w kroku, niedługo będzie artykuł, zaraz zabieram sie do kończenia go:-) ) zalecane jst przy niewielkim stopniu dyspalzji stawu/stwów biodrowych maluszka.

no ... a kiedyś uważano, że każdemu maluszkowi, a szczególnie dziewczynkom, wkłada się dwie pieluch, by miało proste nóżki :-)
I niektóre babki na mnie krzywo patrzą, jak im mówię, że to mit, więc tym bardziej cieszy mnie ten artykuł, bo będę miała poparcie :p

reklama
Do góry