reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

male slicznosci,czyli ciuszki i inne cudenka naszych maluszkow

reklama
To ja jednak mam szczescie. Mam chrzesniaka, ktory w pazdzierniku bedzie mial roczek i wszystko mam po nim. :tak: tzn. prawie wszystko. Ciuszki mam, przewijak mam, wanienke, taka na stojaczku, wozek (ale za to kupujemy im jakas fajna spacerowke, a potem oczywiscie znowu ja odziedzicze), wiec w sumie musze kupic tylko lozeczko, posciel, bo kolderke i podusie juz tez mam, no i potem kosmetyki, no i chce kupic jeszcze pare jakis malutkich kaftanikow i body, bo mam takie od 62 cm, a chce jeszcze pare na 56, ale to takie zwykle biale, do szpitala i do lekarza na poczatek. No to sie napisalam. :-)

ja tez wiekszosc odziedziczylam ale neistety wozek i przewijak i wanne musze kupic :-) kaftaniki mam i mam sporociuszkow na 56 :-) wiem ze szybko wyrosnie no ale jak sa to fajnie nie? :happy:

Karlam jasne, ze fajnie, zawsze troche kasy mniej wydanej na takie rzeczy.
Ja na 56 cm mam jakies spiochy i bluzy, ale brak body i kaftanikow. :no: Jeszcze pieluchy musze kupic tetrowe i pare flanelowych, ale to juz na Allegro ogladalam, sa po ok 3,5 zl ( flanelowe ), a jak tak w sklepach patrzalam to tak kolo 5zl za sztuke chca.

Dziewczyny zastanawialyscie sie jakich pieluch bedziecie uzywac :tak: bo ja zamierzam w domu uzywac pieluch tetrowych a na wyjscie pampersy :-p oczywiscie na poczatku potem jak podrosnie przejde tylko na pampersy :-)

Karlam, flanelowe, to sa takie kolorowe z roznymi wzorkami, albo jednokolorowe, ale te flanelki to tak wlasnie jako podklad, albo do karmienia zeby podlozyc. A co do uzywania, to ja wlasnie na poczatku chce jednorazowe, a tetra jak sie maluch nauczy chodzic, zeby szybciej na nocnik siadal. A szkoda mi takiego calkiem maluszka, zeby mu pupe odparzalo, on i tak nie bedzie w stanie dac znac ze chce siku, a taki roczniak to juz potrafi jakos zakomunikowac co chce. :tak:

reklama
ja wlasnie do konca nie wiem jka to jest z tymi pieluchami:-) bo chyba wszystkie babcie mowia ze lepiej dla niemowlaka tetrowe ale hmm chyba faktycznie lepiej te jednorazowe ;-)

Do góry