reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Małe i duże postępy w rozwoju naszych Malusińskich :)

A nasza Monia chyba postanowiła uczcić swoje wczorajsze mini urodzinki i poraz pierwszy przekręciła się z brzuszka na plecki:-):-):tak::tak::-):-);-);-):-):-) wyglądało to dość nie poradnie:tak::tak::tak: ale nieważne i akurat miałam właczoną kamerkę i udało się to nakręcić :rofl2::rofl2::rofl2:

reklama
U nas tez niespodzianka. Wyszlam na chwile z pokoju, zostawiajac malego na pleckach.... wchodze........a tu na maly na brzuchu lezy i sie cieszy :-D:-D
TO chyba pierwszy raz mu sie tak udalo :-) Tym wieksza moja radosc.
Z brzuszka na plecki czesciej mu sie udaje pzewrocic.

Ktoras z Was niedawno pisala, zeby malucha jak najszczesciej klas na ziemi na kocyku. Ma wtedy wieksza mozliwosc ruchu/obrotu. Ma wieksze pole do popisu :-D I w pelnie sie z tym zgadzam. Igor wszystkie akrobacje wykonuje na ziemi na kocu :-) I odziwo chce wlasni tam najdluzej lezec.

Ostatnia edycja:
Ktoras z Was niedawno pisala, zeby malucha jak najszczesciej klas na ziemi na kocyku. Ma wtedy wieksza mozliwosc ruchu/obrotu. Ma wieksze pole do popisu :-D I w pelnie sie z tym zgadzam. Igor wszystkie akrobacje wykonuje na ziemi na kocu :-) I odziwo chce wlasni tam najdluzej lezec.

Nasz pediatra tez tak mowil, wiec klade Marysie na kocyki, rzucam jej zabawki i mala probuje je zlapac. Takze cwiczy ruchy i zaczyna jakby "pelzac".

P.

A moja Agatka ostatnio nauczyła się "pluć"... :eek: i sprawia jej to wiele radości... w ogóle jakaś chłpczyca mi rośnie - pluje, ciągle podrapana jest chociaż paznokcie obcinam jej już 2x w tygodniu i sprawdzam ciągle czy nic tam nie wystaje, no i pierwsze słowo jakiego się nauczyła to "nie" :confused2: tzn ona oczywiście nie wie co mówi ale 'nie" powtarza...
Oczywiście przewracać się nadal nie chce, ale w leżaczku nawet z pozycji najbardziej leżącej próbuje siadać i próbuje z niego wyjść...
Diablątko moje małe... ;-)

Nasze maluchy juz cwaniakuja i rozrabiaja, a co bedzie za rok, jak zaczna chodzic :-):szok:

Ja Igora juz nigdzie samego nie moge zostawic nawet na chwile, jedynie na ziemi. Gdy lezy na lezaczku, namietnie podnosi pupcie do gory i zsuwa sie na dol. Oglada sie za siebie jakby bylo tam cos ciekawego :-) Tak samo z przewijakiem... z reszta wszedzie 'pelza'. Pupa w gore i na przod :-D

A o siadani juz nie wspomne.... ze dzieci sie nie mecza ciagle podnoszac glowke? :eek::-) Igor wszedzie ja podnosi.. lezac w wozku w domu, na lozku, w lozeczku po przebudzeniu, na macie... doslownie wszedzie. Z reszta mu sie nie dziwie, wtedy lepiej widzi wszystko dookola, niz w pozycji lezacej.

Nasze maluchy juz cwaniakuja i rozrabiaja, a co bedzie za rok, jak zaczna chodzic :-):szok:

Ja Igora juz nigdzie samego nie moge zostawic nawet na chwile, jedynie na ziemi. Gdy lezy na lezaczku, namietnie podnosi pupcie do gory i zsuwa sie na dol. Oglada sie za siebie jakby bylo tam cos ciekawego :-) Tak samo z przewijakiem... z reszta wszedzie 'pelza'. Pupa w gore i na przod :-D

A o siadani juz nie wspomne.... ze dzieci sie nie mecza ciagle podnoszac glowke? :eek::-) Igor wszedzie ja podnosi.. lezac w wozku w domu, na lozku, w lozeczku po przebudzeniu, na macie... doslownie wszedzie. Z reszta mu sie nie dziwie, wtedy lepiej widzi wszystko dookola, niz w pozycji lezacej.

Ja już nawet na ziemi za bardzo nie mogę małego zostawiać , bo on i z wielkiego koca potrafi się w sekundę znaleźć na kafelkach i ostatnio biedny uderzył w nie głową! Pod tym właśnie względem żal mi tego ,że ten czas tak zleciał!
Jak pomyśle ,ze małemu leci już 6 miesiąc to mnie ściska!

A co do siedzenia no cóż ,jak my czegoś nie widzimy to też się denerwujemy w szczególności w kinie czy festynie!

No właśnie, wczoraj siedziałam i położyłam Filipka na sobie twarzą do pokoju, a mój m leżał i gadał coś, ja patrzę a Filipek zaczął unosić główkę, żeby tatę zobaczyć:-), chyba pierwszy raz mu się to udało. I wieczorem leżał na macie i cały czas chciał unosić główkę i dziś też, nie myślałam, że tak szybko będzie trenował do siadania:-)

Antkowa ja tez mam takiego lobuza :-) Jak placze to najczesciej wlasnie na 'nnnjjjjjjeeeeee' :-)
A ostatnio taki sie wlasnie ruchliwy zrobil, z maty w momencie sie zeslizguje, o foteliku w domu to prawie nie ma mowy bo sie tak wygina ze stopki ma prawie na ziemii w lozeczku to w doslownie minute potrafi sie obrocic wokol wlasnej osi o 180 st. Nasze male kreciolki :-) I jak ostatnio wam pisalam ze bylismy u lekarza i nie wiedzial co to jest to podciaganie do siedzenia i nie chcial tego robic, tak od tego czasu chyba zajarzyl ze tak mozna i probuje sie podciagac za doslownie wszystko (szczebelki w lozeczku, swoje spodnie i bluzeczki, pieluszke, moje wlosy, a jak mu daje palce to w momencie siedzi :-))

Niuta u nas bylo podobnie, Mari lezala na kocyku na panelach i ani sie odwrocilam ona juz byla na brzuchu a potem uderzyla sie glowka o panele:wściekła/y: i juz jej tak nie klade, problem w tym ze ja wszedzie mam panele:wściekła/y: i najczesciej mala wygina sie na moim lozku bo jest ogromne:-D ale juz zakupilam duza piankowa mate wiec moze bedzie jej wygodniej, i w razie jakby uderzyla glowka to troche to zamortyzuje;-)

reklama
ANTKOWA a może AGATKA miała być AGATEM!!?????:rofl2:

Wiecie co ten czas tak nie miłosiernie leci!!!
Niedawno czekałyśmy kiedy nas wezmie,a tu już prawie poł roku!!!:-:)-:)-:)-(
Płakać sie chce!!!
Dzieci tak rosną,ino paczeć jak sobie w świat:-( pójdą.:no::no::no::szok::szok::szok::szok:
Staram sie o tym nie myśleć,bo normalnie wyć się chce!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::no::no::no::-(

Do góry