Witam wszystkich. To jest 6+6 tydzień ciąży z USG, z OM wynika że to 8 tydzień + kilka dni. Miałam już skierowanie do szpitala, bo wcześniej Pani stwierdziła że ciąża przestała się rozwijać już w 5 tygodniu a byłabym w 7 wtedy. Przed zabiegiem okazało się że ta ciaza rozwija się prawidłowo tylko że jest mała. Wychodząc ze szpitala lekarz zalecił żeby zrobić USG równo za tydzień czyli w ten piątek co będzie ponieważ wczesniejsze powtórzenie nie ma sensu, a ja się pospieszyłam i powtórzyłam badanie już w poniedziałek , z tym że usłyszałam że są małe szanse na to że zarodek nam się pojawi.. następna wizytę mam w poniedziałek. Dodam, że pęcherzyk ciążowy ma 14 mm, a zoltkowy 7 mm. Czy jest jakaś szansa, że ten zarodek pojawi się już na następnej wizycie ?
reklama
Kwiatuszek1!
Fanka BB :)
I jak autorko? Wiesz cos?Witam wszystkich. To jest 6+6 tydzień ciąży z USG, z OM wynika że to 8 tydzień + kilka dni. Miałam już skierowanie do szpitala, bo wcześniej Pani stwierdziła że ciąża przestała się rozwijać już w 5 tygodniu a byłabym w 7 wtedy. Przed zabiegiem okazało się że ta ciaza rozwija się prawidłowo tylko że jest mała. Wychodząc ze szpitala lekarz zalecił żeby zrobić USG równo za tydzień czyli w ten piątek co będzie ponieważ wczesniejsze powtórzenie nie ma sensu, a ja się pospieszyłam i powtórzyłam badanie już w poniedziałek , z tym że usłyszałam że są małe szanse na to że zarodek nam się pojawi.. następna wizytę mam w poniedziałek. Dodam, że pęcherzyk ciążowy ma 14 mm, a zoltkowy 7 mm. Czy jest jakaś szansa, że ten zarodek pojawi się już na następnej wizycie ?
Niestety dostałam skierowanie na zabieg, już jestem w szpitalu, dostałam 2 tabletki i czekamy na rozwój sytuacji, może wszystko samo się oczyściI jak autorko? Wiesz cos?
Kwiatuszek1!
Bardzo mi przykro... Tez to przechodzilam. Co prawda u mnie byl zarodek ale ciaza sie zatrzymala. Tez dostalam tabletki. Niestety nie moglam poronic. Skonczylo sie zabiegiem. Nie boj sie W razie co.... Po 6 cyklach zaszlam w kolejna ciazemam synka 10 msc. Gdybys miala jakies pytania to prosze pisz! Z checia podpowiem. Trzymam za Ciebie kciuki!!!!!! Pamietaj nic sie nie dzieje bez przyczyny. Gdy poronilam lekarze mnie pocieszali, ze z medycznego punktu widzenia dobrze , ze tak sie stalo...bo dzieki temu organizm " sie rozruszal" i bylo wiadomoe, ze jestem plodna.... Wtedy traktowalam to z przymruzeniem oka...bo myslalam, ze nigdy nie bede miec dzieci. Obecnie jestem w kolejnej ciazyNiestety dostałam skierowanie na zabieg, już jestem w szpitalu, dostałam 2 tabletki i czekamy na rozwój sytuacji, może wszystko samo się oczyści
Ja zaczynajac planować ciąże byłam gotowa na poronienie. Brzmi dziwnie, ale z góry byłam nastawiona na najgorsze, i byłam z tym pogodzona. Ale wszystko na chłodno, wynikało to z tego że każda kobieta w mojej rodzinie miała problemy z zajściem w ciążę, później z donoszeniem jej, każda przechodziła przez wiele poronień, pojawiały się też in vitro. Ale tłumaczyłam sobie to w ten sposób. Ze widocznie ciąża była w jakiś sposób uszkodzona, dziecko mogło urodzić się chore, niepełnosprawne, i że to mniejsze zło.Bardzo mi przykro... Tez to przechodzilam. Co prawda u mnie byl zarodek ale ciaza sie zatrzymala. Tez dostalam tabletki. Niestety nie moglam poronic. Skonczylo sie zabiegiem. Nie boj sie W razie co.... Po 6 cyklach zaszlam w kolejna ciazemam synka 10 msc. Gdybys miala jakies pytania to prosze pisz! Z checia podpowiem. Trzymam za Ciebie kciuki!!!!!! Pamietaj nic sie nie dzieje bez przyczyny. Gdy poronilam lekarze mnie pocieszali, ze z medycznego punktu widzenia dobrze , ze tak sie stalo...bo dzieki temu organizm " sie rozruszal" i bylo wiadomoe, ze jestem plodna.... Wtedy traktowalam to z przymruzeniem oka...bo myslalam, ze nigdy nie bede miec dzieci. Obecnie jestem w kolejnej ciazy
Podziwiam że zdecydowałaś się tak szybko na kolejne dziecko, zawsze jestem zdumiona jak mamy niemowląt dają sobie radę z maluchem i kolejną ciążą.
olka11135
Bardzo mi przykro... Tez to przechodzilam. Co prawda u mnie byl zarodek ale ciaza sie zatrzymala. Tez dostalam tabletki. Niestety nie moglam poronic. Skonczylo sie zabiegiem. Nie boj sie W razie co.... Po 6 cyklach zaszlam w kolejna ciazemam synka 10 msc. Gdybys miala jakies pytania to prosze pisz! Z checia podpowiem. Trzymam za Ciebie kciuki!!!!!! Pamietaj nic sie nie dzieje bez przyczyny. Gdy poronilam lekarze mnie pocieszali, ze z medycznego punktu widzenia dobrze , ze tak sie stalo...bo dzieki temu organizm " sie rozruszal" i bylo wiadomoe, ze jestem plodna.... Wtedy traktowalam to z przymruzeniem oka...bo myslalam, ze nigdy nie bede miec dzieci. Obecnie jestem w kolejnej ciazy
Matko co to za bzdury. Ja poroniłam po dwóch bezproblemowych ciążach więc doskonale wiedziałam, że jestem płodna Masakra jak można mieć takie zero empatii jako lekarz
G
gość _199
Gość
A co ma kobiecie dać utrata dziecka,bo nie bardzo rozumiem ?Pamietaj nic sie nie dzieje bez przyczyny
Kwiatuszek1!
Zle odebralas moja wypowiedz....moja pierwsza ciaza( ta ktora skonczyla.sie poronieniem) byla wyczekiwana przez lata.... Nikt nie moj dojsc do przyczyny niepowodzen. Mialam wszytskie badania z kariotypami wlacznie. Nasze wyniki byly idealne. Mimo to ciazy nie bylo. Miesiac przed procedura invitro udalo sie...stad lekarz stwierdzil, ze jestem na dobrej drodze do macierzynstwa. I nie mylil sie( to opinia 4 lekarzy)Matko co to za bzdury. Ja poroniłam po dwóch bezproblemowych ciążach więc doskonale wiedziałam, że jestem płodna Masakra jak można mieć takie zero empatii jako lekarz
wiola0904
Ja pierwsza ciążę poronilam. Od razu zaszlam w następna. Na szczęście, bez problemu donosiłam i urodziłam zdrowego synka. Ma 20 miesięcy a ja właśnie uśpiłam jego 3 tygodniowa siostrzyczkęJa zaczynajac planować ciąże byłam gotowa na poronienie. Brzmi dziwnie, ale z góry byłam nastawiona na najgorsze, i byłam z tym pogodzona. Ale wszystko na chłodno, wynikało to z tego że każda kobieta w mojej rodzinie miała problemy z zajściem w ciążę, później z donoszeniem jej, każda przechodziła przez wiele poronień, pojawiały się też in vitro. Ale tłumaczyłam sobie to w ten sposób. Ze widocznie ciąża była w jakiś sposób uszkodzona, dziecko mogło urodzić się chore, niepełnosprawne, i że to mniejsze zło.
Podziwiam że zdecydowałaś się tak szybko na kolejne dziecko, zawsze jestem zdumiona jak mamy niemowląt dają sobie radę z maluchem i kolejną ciążą.
Ja zawsze chciałam dzieci jedno po drugim. Odchowac, wyjść z pieluch i już trochę łatwiej będzie. Jedynie co, to teraz mamy bunt dwulatka więc jest ciekawie w domu
reklama
Kwiatuszek1!
A co ma kobiecie dać utrata dziecka,bo nie bardzo rozumiem ?
Chodzi mi o moj konkretny przypadek.... Gdzie ja latami nie moglam zajsc w ciaze mimo wzorcoeych wynikow.A co ma kobiecie dać utrata dziecka,bo nie bardzo rozumiem ?