reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majówki w kuchni... czyli co serwujemy...

A ja mialam barszcz ukrainski z grzybami...
Mysz1978 mam przepis na fajna salatke.duzo jej wychodzi wiec masz z glowy na troche glodnych gosci.
SALATKA MADY
MAKARON SWIDERKI,40 DAG ZOLTEGO SERA GOUDA(LUB INNY TWARDY)
ogorki kiszone,papryka konserwowa,majonez,lyzka musztardy,kukrydza z puszki,3 zabki czosnku,2 lyzki smietany
gotujesz makaron,ser kroisz w kostki,ogorki i papryke tez,mieszaszz towyciskasz czonek,dodajesz do majonezu i i mieszasz z smietana i musztarda.dodajesz do salatki.dosalasz do smaku...jest boska.

jako dowod:moj kolega z lapczywosci zabral kiedys na imprezie polmisek i schowal...na balkonie...i zapomnial;;-)
jest fajna i sycaca

reklama
aha mam jeszcze inne takie imprezowe przpisy,na sycace gulasze lub zupe gulaszowa,fajnie jak np w trakcie imprezy wjezdza taki goracy kociolek pikantnego gulaszu,z placuszkami kukurydzianymi...

aha mam jeszcze inne takie imprezowe przpisy,na sycace gulasze lub zupe gulaszowa,fajnie jak np w trakcie imprezy wjezdza taki goracy kociolek pikantnego gulaszu,z placuszkami kukurydzianymi...

A mozna prosic przepisik :-)
Ja jutro bede próbowac zrobic zapiekana brukselke z serkiem zobaczymy co wyjdzie, a pomysł stad ze na bazarku była ładna brukselka i kupiłam:tak:

gulasz(zupa gulaszowa polega na tym ze dolewacie wiecej wody;-)sprytne co?;-))
skladniki:
miesko(wolowinka,cielecinka jak lubicie)ilosc jak kto duzo chce
sloik papryki konserwwej
2 czerwone papryki swieze
paczke papryki w proszku
kminek
troche chili,albo pieprzu cayenskiego
ziemniaki z 6
marchewki 3
pietruszka
ciut maki na zagestnik
fasolka czerwona
cebule 2
Miesko kroimy w kostke,solimy,pieprzymy obtaczamy w mace i smazymy.jak sie zarumieni leciutko,odstawiamy.
w duzym kociolku gotujemy pokrojona na talarki marchewke,pietruszke,papryke w kostki i cebulke w kostke sredniej wielkosci.dodajemy miesko,paczke papryki slodkiej, kminku 2 szczypty,nie oszczedzajmysolimy jak lubimy,jak miesko dochodzi do miekkosci dodajemy ziemniaki pokrojone na grube kochy,jak sa juz miekkie dodajemy pokrojona w kostke papryke konserwowa,i dolewamy pol sloiczka tej zalewy z niej,jak sie zagotuje o ile nie jest juz geste mozemy zagescic woda z maka. i voila!
a palcuszki to latwizna... ciasto jak na nalesniki,lekko gesciejsze,dodajemy papryki proszkowanej,i puszkie kukurydzy i smazymy. i tyle

U mnie przez przeprowadzkę we wtorek frytki z fryturni:zawstydzona/y: wczoraj pizza z supermarketu:zawstydzona/y: ale dziś zrobię kalafiora zapiekanego z serem bo mam piekarnik stary bo stray ale mam:-D.

Aniu a jak zapiekasz ten kalafior? najpierw gotujesz poźniej posypujesz serem i do piekarnika?

u nas dziś kasza gryczana, gulasz, kapusta kiszona

Aniu a jak zapiekasz ten kalafior? najpierw gotujesz poźniej posypujesz serem i do piekarnika?

u nas dziś kasza gryczana, gulasz, kapusta kiszona

Gotuje i zapiekam:-D i jeszcze dodaje zimniaczki ugotowane i pokrojone w talarki por ugotowany i pokrojony w talarki, skwarki podsmażone i biały sos to wszystko układam warstwami zaczynając od ziemniaków a kończąc na serze i zapiekam.

reklama
Do góry