reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majówki w kuchni... czyli co serwujemy...

reklama
hej, głupio mi do bólu, że się nie odzywam,ale ostatnio jakaś zaganiana jestem i ledwie "czytam Was" dziewczyny,
postaram się zrehabilitować i podaje przepis na
BLOK CZEKOLADOWY
- 1 kostkę palmy,

- 1 szklankę mleka "zwykłego" np. 2%,

- 2 szklanki cukru :szok:(niestety tyle)

- 1 paczkę cukru waniliowego

- 4 łyżki kakao ciemnego

Zagotowujemy ,

zdejmujemy z ognia,

ENERGICZNIE MIESZAJĄC

drewnianą łyżką

dodajemy (koniecznie wcześniej przygotowane, bo na tym etapie masa szybko sztywnieje) :

- 2 paczki mleka w proszku (po 400g)

- 1 paczkę potłuczonych rozkruszonych herbatników zwykłych np. naszych "pettit beure" - najlepiej rozbić tłuczkiem przed otwarciem paczki;

- sparzone wrzątkiem rodzynki (zalać wrzątkiem w kubeczku jak postoją odcedzić )

- orzechy włoskie (też potłuczone) ;

Wcześniej przygotować formę którą należy natłuścić, najlepiej wypędzlować olejem, ja robie w tortownicy.

Przekładamy do formy...

Jak schłodzi się (teraz na balkonie to szybciutko )...

"to patrzymy jak znika:confused::confused::confused:..."

mi wyszło tak: :baffled:

Załączniki

• Obraz 551.jpg
    Obraz 551.jpg
    116,1 KB · Wyświetleń: 25
takie najzwyklejsze mleko w proszku nie takie "specjalistyczne" jak my dajemy naszych maluchom, ja kupiłam MOLY,u nas jest też z MLEKOVITY mleko w proszku;-)

reklama
Lo matko jak ja bym chciala wazyc za malo,ale bez zadnego powodu tak,nie ze chora czy cos... ;-)waze teraz 57.w ciazy wazylam 81...

Do góry