reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki w kuchni... czyli co serwujemy...

Witam dziewczyny! Nie za często do Was zaglądam, bo niestety z czasem u mnie kiepsko trochę, ale od czasu do czasu tu zerkam i jestem pelna podziwu dla Waszych kulinarnych umiejętności:-).
U mnie dziś na obiadek pulpeciki w sosie pieczarkowym z ziemniaczkami i jakąś suróweczką;-). Życzę wszystkim miłego dnia i smacznych obiadków:-D.

reklama
Żaniu - ale z Ciebie okropna kobieta jest :-( musiałaś zamieszczać zdjęcie tego torta ?? ;-) ślinka mi leci do podłogi a dzisiaj w nocy mi się śniło że się objadam takim pysznym torcikiem :-( muszę chyba cosik upiec ... :tak::tak: ciesze się że mężowi smakowało :-D widzisz warto było :-D

a ja znowu u teściowej więc nie gotuje ;-)

Żaniu - ale z Ciebie okropna kobieta jest :-( musiałaś zamieszczać zdjęcie tego torta ?? ;-) ślinka mi leci do podłogi a dzisiaj w nocy mi się śniło że się objadam takim pysznym torcikiem :-( muszę chyba cosik upiec ... :tak::tak: ciesze się że mężowi smakowało :-D widzisz warto było :-D

a ja znowu u teściowej więc nie gotuje ;-)
barszcyku z checią bym sie podzieliła z Wami tym tortem jak bym miała jak, smakuje lepiej niż wygląda:-D

Oj Żaniu... Ten torcik tak smakowicie wygląda, że szok... Teraz spać nie będę mogła, bo ślinka mi leci jak nie wiem... Ale bym sobie kawał takiego torta wciągnęła...

A ja zrobiłam ostatnio chińszczyznę, niezła wyszła: na kawałku karkówki czy lopatki nie pamiętam (w kawałkach) obtoczone w mące i podsmażone, popieprzone i posolone, posłodkopaprykowane i do tego posypane chili (chciałam trochę ostre żeby było) dolałam trochę wody, sosu sojowego, jeszcze troche imbiru i ziół, na koniec dodałam z puszki marchewkę, groszek i kiełki fasoli i kurczę wyszło super. Acha jeszczedodałam trochę soku z ananasa ale nie wiem czy miało to wpływ na smak. Zjedliśmy z ryżem.

Drugie zrobiłam sos do spagetti sama od podstaw była mdumna niesamowicie - też na tej zasadzie tylko na kurczaku no i dodawalam pomidorki wcześniej troche podgotowane na maśle w małym garnku, bazylię i inne włoskie przyprawy, trochę mąki i już sama nie pamiętam co jeszcze. też wyszło dobre. Nawet nie posądzałam się o takie talenty ;-)

No i zrobiłam jeszcze kotlety mielone z sosem pomidorowym. Mielone normalnie a sos pomidorowy na bazie pomidorów z puszki, z oliwą, wodą, mąką do zagęszczenia, sokiem z cytryny, i pełno włoskich przypraw. Bardzo to urozmaiciło danie no i naprawdę szybko się go robi.

Aga

reklama
lubie mielone z sosem... Nawet takim z torebki. Jak robie mielone to swiezutkie jem tak po prostu, a nazajutrz te co zostana to robie z sosem :-)
A u mnie klasyka niedzielna - rosol :-) drugiego dania brak bo ja po sensacjach zoladkowych nie mam apetytu duzego, no a meza nie ma.

Do góry