reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

Mama.O ciesz się, że Twój synuś tak rośnie, moja Julka już ma prawie dwa miesiące, a dalej zakładamy ciuszki na 45, 50 cm.. tyle, że mamy ich bardzo mało, bo na takim zadu*** jak mieszkam to nawet dostać takich nie można i ciągle pranie.. Tak samo pieluchy ciągle na 0, a jak jeszcze w ciąży byłam to wszyscy radzili, że 1 to tylko ze dwie paczki pójdą, bo dzieci strasznie szybko rosną, a ja te 1 to chyba do 5 miesiąca przynajmniej będę jej zakładać :D
U nas piękna pogoda, wygrzewamy się na słoneczku, tzn ja się opalam, a Mała śpi sobie w cieniu, dobrze, że mamy ogród i możemy w każdej chwili wyjść :)

reklama
Dziewczyny, czy po odpadnieciu kikutka, pępuszki Waszych dzieci dalej podkrwawialy? Np. podczas płaczu... Mojemu odpadl 1 czerwca i ciągle krewka leci i nie wiem czy tak może być, czy jest cos nie tak.... Oczywiście zupełnie nie pamiętam jak to z Zuzia było, a dopiero 3,5 roku minęło...

Kasia.artwik u mnie u niuni jak odpadl teraz to troszeczki krwawil co sie martwilam ale wszystko minelo.
Martwilam sie bo z pierwszym dzieckiem odpadl i nic niekrawilo.

Ja walcze walcze z ta laktacja po zapaleniu piersi juz 2 tygodni prawie minelo a pokarmu coraz mniej :( herbatki nie herbatki, bawarki i rozne pidoly juz odciagam po karmieniu a tu kurna wczoraj myszlalam ze poprawa rano mala do piersi przystawiam a ona gryzie jak niewiem co patrze a tu nic nie leci :( szok. Macie moze jakies specialne metode ine niz herbatki, ziola, i sciagania pokarmu po karmieniu? No i oczywiscie przykladam do piersi ale dis to porazka wczoraj wygladalo na poprawe a tu pudlo dis a niech zez to ....

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Asia my też na podwórku Ja zajadam truskawy ( pierwsza próba kilku przyjęta dzisiaj cała miska i zobaczymy ) a taaaakie słodkie że kg bym zjadła :-)
Kasia nam jak odpadl to jeszcze sklejal się i delikatna krewka ale minie.

W ogóle to mam mega ochotę na piwo albo wino mmmm

Kasia u nas też tak było z Zosią , położna doradziła nam żeby kupić waciki nasączone alkoholem i przecierać bo alkohol wysusza ja kupowałam pampersy z wycięciem na pępek ,lub wywiń pampersa i tyle. Dwa dni i po sprawie.

Diabliczka ja ostatnio też cały czas wcinam truskawki, Julka na szczęście nie dostała po nich uczulenia ;) teraz jem ile można, bo w dniu cesarki mama mi smaka narobila i do szpitala mi przywiozła, a ja juz nie mogłam ;(

Dziewczyny, głupie pytanie mam, czy wasze Maluszki mrugają powiekami?? Moja nie mruga :baffled:. Tzn przymyka powieki w niektórych momentach ale generalnie jak się patrzy to nie mruga wcale. Dziwne to. Może normalne a ja nie wiem. W necie nic nie pisze o tym. Jak jest u Was?

Kilka dni nie było mnie na forum, a tu tyle nadrabiania.
Co do forum, to ja też jestem za zamkniętym.
Iza-marta- mój jest na piersi i śpi od 21 do 5. Nie wybudzam go. Cały dzień „wisi na cycu’, to nadrabia.
Mama.O. – ja mojego Oskarka dokarmiałam mm od 10 doby raz dziennie. Wytrwaliśmy tak pół roku. Śmiało można mieszać pierś i mm.

reklama
Do góry