reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

Help! Emi ma dzisiaj sesje zdjeciowa o 10 i kazali mi zabrac moje mleko w butelce. Mala jest karmiona tylko cycem. Mam laltator i chce odciagnac pokarm tylko nie wiem jak to sie robi z tym pokarmem. Bede ja karmic teraz i pewnie za jakies 2godz. Kiedy mam odciagnac pokarm? Sesja ma trwac 3godz. Jak będę miala odciagniety pokarm to ile go trzymam w butelce i jego sie podgrzewa potem czy taki zimny daje dziecku?
I ile ja mam tego pokarmu odciagnac?

Moja mala wlasnie pobila rekord. Spala od 23 do teraz :-/

Ostatnia edycja:
reklama
Justysienka to co juz z tej dużej piersi nie dawalas? Mnie to by rozsadzilo na maxa...wszystkie zylki by mnie bolaly :-)

Mimi połóg trwa do 6 tyg w zależności od organizmu i oczyszczania...

Iza_Marta jak odciagniesz pokarm to dajesz w butelkę a potem przed podaniem np wstawiasz do gorącej wody w kubku i czekasz doslownie chwile...sprawdzasz na wewn stronie reki tzw nadgarstku czy dobra temperatura. Ew weź wodę gorącą w termosie i wlejesz do nakrętki i wsadzisz butle.
Jeśli robisz sztuczne to dajesz proszek do butelki a wodę w termosie i przed podaniem dopiero mieszasz...
Nie ma znaczenia kiedy odciagniesz bo i tak trzymasz w lodówce...takie mleko można przetrzymywać do 96h
Aha Twoje mleko w butli może bez lodówki stać 4 h ale nie dłużej niż 8h :-). Powodzenia
My dzisiaj super spaliśmy o 20 kąpiel 21 jedzonko a potem przed moim spaniem o 24 i spalismy do 4:30 :-) jedzonko i ok 8 :-)
Dzisiaj taki piękny dzień a nasz tatuś musi pracować

Ostatnia edycja:
Mimi, ja juz koncze polog (6tyg) i nadal krwawie. Tez nie wiem czy to dobrze. U mnie na dodatek bylo cc i myslalam ze mniej bede krwawic. Dopiero niedawno odchody zaczely byc jasniejsze wiec chyba dluga droga przede mna... Daj znac jak cos sie dowiesz.

Iza, tak mi sie jeszcze przypomnialo o tych atakach zimna. Ja w pologu do niedawna mialam zlewne poty Budzilam sie cala mokra. Teraz przeszlo.

A ja mam kryzys. Nadal mecza mnie dusznosci i sciskania w gardle i plucach. Mialam to tez przy skurczach w czasie ciazy. Mam juz wrazenie ze jakis nerw mam uszkodzony i zostanie mi to juz na zawsze :( No nic nie pomaga! Przychodzi jak fala, trzyma, trzyma i puszcza. Moze mam jeszcze jakies skurcze macicy bo sie obkurcza i dlatego ciagle mnie to meczy? Albo jakis nerw wtedy idzie az pod gardlo?
Rece juz mi opadaja,no.... nie moge normalnie funkcjonowac...
Jeszcze taka dodatkowa mysl: a moze ja nie umiem prawidlowo oddychac?? Od 7 miesiaca mam dusznosci a brzuch byl wysoko do samego konca. Ponoc po porodzie nalezy zaczac oddychac brzusznie. Moze ja nietak oddycham i lykam zle powietrze?
Czy ktoras z Was nadal mecza dusznosci?

Ostatnia edycja:
Ja jade do endo w piatek to sie zapytam o co cho z tymi dusznosciami.
Wczora mlody mial stan krytyczny z pieluchami jest strasznie wrazliwy i mam wrazenie, że uczulaja go srodki chemiczne w pieluszkach jednorazowych. Pampersy okazaly sie wcale nie takie doskonale i lepsze sie okazuja Happy z naszej rodzimej polskiej firmy tak samo dostaje wysypki po renomowanych srodkach kosmetycznych, najlepsze sa kosmetyki z bambino- widac Imię zobowiazuje ;-)DOBRE BO POLSKIE :happy:
a tak bajdełej ktora mama jest eco? chcialam zapytac o pieluszki wielorazowe. prosze o pomoc przymierzam się do kupienia tylko na wkladach sie nie znam . Mlody chetniej robi mi w tetre. cos jest na rzeczy. Prala ktoras w orzechach?
AAA i tak przy pierwszym dziecku krwawilam 6 mcy bez miesiaczki okres dostalam dopiero 9 mcy po porodzie - lekarz gadal ze tak sie czasem dzieje a potem sie okazalo ze mam mięśniaki. Przy drugim synu krwawilam 8 tyg i w 12 dostalam miesiaczke.
Po tym porodzie jeszcze plamie ale malusienko

Ostatnia edycja:
Mama spr kupić dadę w biedronce podobno lepsze niż pampersy i bardzo rzadko uczulaja i kup se do kąpieli oilantum. Myj w tym i niczym nie smaruj bo to natluszcza. Ew do pupki zasypka alantan, linomag , sudocrem na większe odparzenia
Te plyny są w różnych cenach do kapania My kupilismy 500ml za 30 zl Oillan i daje się kapkę do wody. Co do wielorazowych nie pomoge ale czasami tak jest ze wszystko uczula i trzeba jechać na tetrze...

Nanncy a Ty w końcu robilas te badania po porodzie? Cos musi być...ja mialam po cc tylko raz ucisk w szpitalu ale przeszlo

Juz nie wyrabiam z tymi dusznosciami powoli. Oszalec idzie. Po glowie juz mi wszystko chodzi, nawet refluks i alergia a na koniec to juz tylko nerwica zostanie. :banghead:Mam jeszcze lekkie drapania gdzies w klatce, czasem chrzakanie, chrypke, puste odbijania i odruch kaszlu. Ale nie wiem czy to łączyc z ta sprawa czy to cos osobnego.

Diabliczka, tak, zaczelam badania. Lekarz nie wie co mi jest, juz do szpitala chcial mnie wyslac. Dostalam rozne skierowania:
Morfologia ok, EKG ok,TSH ok, D-dimery lekko podwyzszone (ups) ale USG Doppler nog w porzadku. RTG kregoslupa: skrzywienia (skolioza, kyfoza, splycona lordoza), strasznie sie garbie po ciazy. Ide teraz do Pulmonologa.

Mama O., ja uzywam kosmetykow Bambino :) A pieluszki z Pampersow zmienilam na Dada z Biedronki.

Ostatnia edycja:
Moje wszystkie dzieci sa uczulone na sudocrem -niestety(polozna przecierala oczy z niedowierzania a jednak). Najlepsza jest masc bepanthen dla nas tak i jak skrobia ziemniaczana a nie zasypka ... ale tu nie o to chodzi ( ale slicznie dziękuję) tu chodzi o to, że jemu temperatura chyba nie odpowiada w pieluszce,. Mam wrazenie, że jajka to mu się ugotują jak mu zakładam pieluszke jednorazową to się drze jak tetrę to cisza. Dziękuję za info o Dadzie na bank kupie jutro po świetach:laugh2:

Nanncy a robiłaś juz jakieś wysilkowe badania- strasznie Ci wspolczuje bo ja bym oszalala. Mam nerwice i czasem mnie zatyka na amen idzie się zeszczac ze strachu wtedy.
Mam tyle rzeczy do wyrzucenia ze az szlag mnie trafia ani ja ani dzieci nie moga tego uzywac. Mam cała serie z Nivea plyn szampon kremy i balsamy taka sama serie z babylove plus balsam na sen lawendowy i wszystkie hypoalergiczne zagraniczne kremy.... podostawalam to i mi na polce zalega. Pampersow 100sztuk i cholera ciuszkow to polowe do schowania niektorych wgl nie nosil bo nie zdazylam mu nalozyc nosimy juz na rozmiar 68 a przeciez 6 tyg temu 56 bylo za duze.... rosnie jak na drozdzach ten maly gosc. Zapytam kolezanek bo az szkoda wywalac.

Ostatnia edycja:
Mama O, nerwice to mam swoja droga.. Co robisz przy tych zatykaniach?
Jestem w trakcie badan. Wyniki napisalam w poscie powyzej.
Wlasnie teraz mnie dusilo, dusilo, az mi sie odbilo i lekko przeszlo. Meczace to...
A, i tez sobie chwale Bepanthen:thumbup:

Ostatnia edycja:
Diabliczka odciagam tez z tej bolacej ale mniej. Dluzej ciagne z tej co nie boli zeby sie wyrobila na rowno bo juz teraz widze ze lewa mam wielka jak balon a prawa malutka :o
Zebrala mi sie woda w nogach :( i mam problem z jakas wydzielina ale to lekarz musi obejrzec. A co do krwawienia to dziwne bo ja krwawie mniej niz przy miesiaczce tylko ta zolta maz ze mnie idzie... ehh a mialo byc tak pieknie :(

reklama
Mama no tak ja tez bepanthenem smaruje a co do pieluszek to u mnie nie raz jest zaczerwienienie i wzielam się na sposób...bardzo często zmieniam co wiąże się z kosztami ale cóż...a Tobie wspolczuje tetry bo jak by mi przyszlo je prac Masakra
Odnośnie rzeczy to wystaw na sprzedaż polowa ceny a komuś się przydadza dodatkowo grosz Ci wpadnie...wiadomo troszke zachodu ale...

Justysienka ja tez mam lewa wielka :/
Ja dużo nie krwawie ale muszę mieć cienka podpaske

Do góry