reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

Wiecie dziewczyny tak wam powiem ze zaczynam sie denerwowac... tyle tu personelu ze co jedno to madrzejsze. Kazdy gada co innego a najgorsze sa te co nie dosc ze "doradza" to jeszcze wymagaja wykonania tej czynnosci... kurcze pol tego ludu bym tu zwolnila. No ale jeszcze tylko jutro i we wtorek do domku jak bedzie wszystko ok :)
Truskawek wam zazdroszcze w szpitalu nie daja :p za to daja ser zolty, kapuste i inne ciekawe rzeczy :p

reklama
Diabliczka a jakie podpaski stosujesz? Bo mnie kazali nosic te podklady i majtki siatkowe po domu i nosze :p. Majtki siatkowe, bo wietrze krocze i czesto leze bez majtek. A co do krwawienia to ja mam raz male raz wieksze. Ja tez mam lewa wieksza :p
Idz Ty szatanie! Tez chce piwo albo wino! Nie chce nawet Bawarii 0,0% pic, zeby mala wzdec nie mialam :p. Wina to ja mam pelno w domu, bo zanim zaszłam w ciaze to podrozowalismy z mezem i sie nakupowalismy. W pokoju mam na stojaku 10butelek a w szafie dwa banaki 5L. Juz nie wspomne o zapasach w piwnicy :p byloby co krasc :p Tylko pytanie kiedy to wszystko wypije :-p

Mimi kup sobie oklad zelowy i dawaj do mikrofali albo goracej wody i przed karmieniem na cyca :-D. Mnie pomagalo na bolace piersi jak mialam zastoj i wiecej mleczka leciało....moze pomoze ;-)

Ostatnia edycja:
Justysienka to istny hardcor z tą kapustą i s żółtym :-)

Iza_Marta ja przez pierwsze kilka dni w szpitalu tez nosilam te duże podpaski ale potem zmienilam na ze skrzydelkami...
Mąż mi kupił w rossmanie w dwupaku tanio wychodzą ..."facelle" biało zielone opakowanie...sprawdzają się super :-) Kupiłam też naturella camomile classic zapachowe i tragedia...tyle co teraz mam to są za grube i nie wygodne. Za to te pierwsze mega cienkie.
Majtki siateczkowe do tej pory używam na noc bo mi wygodnie. Ci co mieli cc nie muszą nosić tych majteczek ani specjalnie wietrzyć bo przecież nie ma tam szwów. Jedynie oczyszcza się organizm. U mnie też raz prawie nic by za chwilkę poleciało ale bardziej tycia.
Co do wina podaj adres :p moment się zjawie :-)
Jak po sesji kochana?

Ostatnia edycja:
Diabliczka sesja super, zdjecia piekne z tego co wstepnie widzielismy. Mala spala caly czas a my jestesmy wykonczeni. Potem byla na wycieczce u jednych i drugich dziadkow. Z pokarmem i odciaganiem jakos dalam rade, ale ona nie lubi butelki. Ma byc cyc i koniec :p. Teraz mala wlasnie zasnela po karmieniu. Jak sie czujesz? Jestes juz w pelni sil? Mnie boli brzuch jak sie przeforsuje. Nie moge sie doczekac kiedy normalnie wysprzatam mieszkanie :-D.
P.S. Wpadaj na winko...chetnie sie podziele ;-). Jeszcze wodeczke smakowe mam, ktora kupilam zagranicza przeceniona z 300zl na 60. Ciekawa jestem czy jest warta tych 300zl. Chociaz wodka sama w sobie fuuuuu.

Nanncy jak malutka? Jak sie czujesz...minął Ci juz dol, który mialas po porodzie czy dalej masz baby blues? Ja mam roznie raz lepiej raz gorzej.

Pamiętacie jak pisalam, ze bylam na patologii ciazy i byla ze mna dziewczyna co nawet nie mogla usiasac, bo mogla urodzic w kazdej chwili i lezala caly czas....dwa dni temu urodzila. Dzidzi jest w inkubatorku, ale na szczescie wszystko jest ok. Miala termin na kiniec lipca :-).

Ostatnia edycja:
Hej, kurcze na dworzu taki upal a my z mezem spacerowalismy dlugo z Malutka i nieraz zahaczyla o slonce. Chyba nieco za duzo. I teraz sie martwie. Tzn nic jej nie jest ale buzke ma chyba opalona! A ja jej nawet kremikiem nie posmarowalam buuuu. :eek:
Smarujecie dzieci kremikiem na spacer? Jakim? I czy zaslaniacie wozek np parasolka na spacerku?
Dzis widzialam jak jedna mama miala przykryty wozek pieluszka i mnie olsnilo dopiero ze zle robie tak odslaniajac dziecko. Aczkolwiek patrze potem do jej wozka a dziecko pod kocem typu "miś" i w czapce - raczej zimowej hmmm:what:

Iza, bejbi blues juz mi chyba minal. A malutka calkiem dobrze, dziekuje :) Gdyby nie dusznosci - byloby calkiem niezle jesli chodzi o samopoczucie. Licze na to kiedys w koncu minie.

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny,
Weszlam na chwile zeby poczytać i skrobnąć co nieco bo uciekam spac.
W koncu pogoda sie piękna zrobiła :)
Moja dziś tez o słońce zachaczyla a tez ja niczym nie posmarowalam ale od jutra chyba zacznę mam krem z filtrem ziaji to zobaczymy.
Która to mi takiego smaka na wino narobiła?! Ja przed ciąża to głownie winko pilam, białe, kwaśne i mocno schłodzone a teraz to bym chyba po jednym kieliszku odlot miała ;)
Zazdroszczę tym co ich dzieci praktycznie cała noc przesypiaja, my sie karmimy co 3-4 godz.
Na weekend byli moi rodzice i nawiezli mi tyle smakołyków ze chyba przez miesiąc bedziemy to jeść. Swojskie wedlinki, swojskie masełko od baby ze wsi, truskawy z dzialeczki, czeresnie, swoje warzywka z dzialeczki a ja tylko chodze i podjadam, mam nadzieje ze Hani nie zaszkodzę ;)
Co do krwawienia to mi sie kończy właściwie, teraz to we wkładce tylko chodze, wogole to nie miałam jakos obficie i tylko w szpitalu chodziłam w tych dużych podkladach a w domu juz w podpaskach.
Wiecie o czym marze? zeby isc w koncu spac bez stanika ( z którym sie właściwie od miesiąca nie rozstaje) i bez majtek....ehh pomarzyć można jak sie mleko leje z piersi i jeszcze te odchody poporodowe...
Co do baby blusa to mi juz chyba przeszło, pogodzilam sie z nowa sytuacja, mam wiecej energii i w ogóle zycie jest piękne :)
Dobranoc majóweczki, słodkich snow

Iza_Marta to super ze Wam się sesyja udala :-) a gdzie była?
Ogólnie dobrze się czuje dziękuje... ciągną mnie jeszcze szwy na dole i jak zakładam pas to uwiera mi...czuje jeszcze taki pas pod pępkiem jakby zdretwiały tam są szwy rozpuszczalne...
Jak tam z tym zamkniętym wątkiem, bo byśmy pisały odważniej...
Ależ narobiłaś smaku tymi trunkami mmm

Nanncy ja wczoraj spaliłam sobie plecy jak siedziałam z małym na zewn...nawet nie wiem kiedy
Ja jak wychodze to zawsze buzie zakrywam daszkiem
Co do tej pani to trochę przesadzila ale może dopiero co urodzone...poza tym zawsze się sprawdza na karku cieplosc. Ja niczym nie smaruje :-)

Wichurka ja mam smaka na czerwone wytrawne. Zazdroszczę swojskiego żarełka :-)

Nanncy duszności moga miec związek z cukrzyca. Mierzysz cukier? Powinnas miec wtedy niskie cukry i trzeba sie docukrzyc ;-).

Wichurka to Diabliczka narobila nam smaka :p i to nie pierwszy raz. Ja tez jestem milosniczka wina :-). Wybieram czerwone wytrawne im bardziej cierpkie i ciężkie tym lepsze :-D.
Mnie wczoraj polozna mowila, ze nie ma juz diety matki karmiacej. Jesz wszystko i patrzysz co zaszkodzilo :-D

Diabliczka w szkole rodzenia bylismy tam gdzie chodzilismy. Co do dzialu zamknietego mam zrobić liste osób, ktore maja miec dostep, ale nie mam kiedy :'(. Wspolczuje ze szwami. Ja dzis ide do gina na kontrole i jestem cala w strachu. Bo sie boje :-(. Co do winka to wpadaj do mnie ;-).

reklama
Czytuję Was ale ostatnio nie chciało mi się odpisywać :p.

wichurka - ja śpię bez stanika... w bluzce samej, a czasem nawet bez. Czasem coś tam pobrudzę ale trudno, aż tak dużo tego mleka nie leci.

diabliczka - ja właśnie mam te naturelle bo nie chciałam przeplacać na alwaysach, a kurde te classiki są beznadziejne ;/ muszę do rossmana podejść po te facelle ale w tym momencie nie mam czasu na sklepy :p. Jakoś dopiero po czwartku pewnie będzie czas więc na razie się męczę.

Co do wyjśc na słońce.. u mnie wczoraj to samo. Trochę tego słońca padało czasem na twarz, czasem na rączki mimo budki, ale nic się nie stało i jestem zdania że trochę nie zaszkodzi a nawet pomoże ;) witamina D się wytwarza przynajmniej ;). Tzn. też oczywiście się zastanawiałam ale ani nie ma spalonej skóry ani żadnych oznak przegrzania itd. Jak ubieracie na spacerki jak jest tak 25 stopni i wiaterek ? Nasz był wczoraj w bodziaczku z krótkim rękawkiem plus lekki kocyk na nóżki i tyle.

Nanncy - ja widzialam same kremiki od 3 miesiąca życia... nie wiem czy sa jakieś dla noworodków, Ty widziałaś ? Ja tez widziałam ostatnio malutkie dziecko w mega ciepłym kocyku w mega upał!!! Biedaczek.

iza - ta Bavaria jest super - jedyne piwko bezalkoholowe, które nadaje się do picia. Muszę sobie właśnie kupić jakiś zapas jak będę widziała je w sklepie bo takie częste to nie sa.

Co do winka to ja też marzę żeby wychlać pół butelki czerwonego winka a jeszcze lepiej całą do jakiegoś makaronu z pesto albo jakiegoś dania z mięsem czerwonym :D.

Do góry