martuska507
Fanka BB :)
Ja biorę no-spę profilaktycznie od samego początku ciąży. Brzuch mi nie twardnieje i nie boli.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
zmasakrował mi tego zęba rozwiercił i zrobil kanałowe, połowicznie niestety, dokończymy na 100% po porodzie, bo jednak przydałoby się świeże zdjecie rtg. w poniedziałek drugi ząb
u mnie dzis na obiad makaron z kurczakiem w sosie śmietanowo-grzybowym
Futurystka - mi też wysypało twarz, ja po prostu myje twarz czasem 2 razy dziennie płynem i nic poza tym nie robię...
Jestem dziś mega szczęśliwa wynikami USG, więc robię bułeczki drożdzowe z nadzieniem i idziemy do kina z moim facetem . Super dzień!
Byłam dziś u gina. 350 zł polecialo bo z testem pappa. Ale zalamana jestem. Nie zrobił noska bo stwierdził że to niekonieczne. Na wszystkich stronach czytam teraz że kark i nosek to badania obowiązkowe i najważniejsze na tym etapie. Robił mi usg bardzo długo ale nic nie mówił, kilka razy mocno naciskał na brzuch, zgral fotki na płytę i tyle. Okruszek wiercil się, to drapal po głowie, to fikolek. Na pytanie czy wszystko w porzadku odpowiedział , że "się okaże". I że pepowina jest skrecona jak śruba. Nie wiem czy to dobrze czy źle. Ale wyszłam od niego glupsza niż przyszłam. Powiedziałam, że byłam przeziebiona to powiedział że to niedobrze. Nie oczekuję od niego glaskania po głowie i slodkiego pierdzenia ale niech bedzie rzeczowy i odpowiada na moje pytania konkretnie. Bo na moje schizy to wcale nie pomaga. Nie wiem czy żartuje czy mówi serio. Ale chciałabym żeby mi mówił co robi podczas usg i czy wymiary są prawidłowe. Zadzwoniłam od razu do innego gina, powiedziałam jakie badanie chcę zrobić i mam wizytę w poniedziałek. Porownam tych dwóch panów i jednemu na pewno podziekuje. Mąż cały osrany się pytał jak badanie a ja nie potrafilam powiedzieć nic konkretnego. A teraz po tym badaniu czuje jak mnie dosłownie rwie wewnątrz :'(
Ehhhh,
Dzięki dziewuszki. Ale nie mogę przestać myśleć o tej wizycie.
oglądam na TLC honey boo boo, k* , kretyni nie ludzie. smierdzace, oblesne lenie. ciekawe czy ta matka miała jakiekolwiek dylematy w czasie ciąży.
Dziewczyny mam pytanko. Ostatnio tak dość często twardnieje mi brzuch i ogólnie się tak napina... Myślałam, że to normalne, ale widzę, że tu też opisujecie takie przypadki i byłyście z tym u lekarza. Powinnam się tym martwić?
No u mnie tez wlasnie te baby shower to takie imprezy ogromne ze az w szoku jestem a dla facetow tez cos jest tylko zapomnialam jak sie nazywa. Wyadaje mi sie ze w Polsce tez juz niektorzy z tego korzystaja.Dziewczyny, czy w polsce jest modne "baby shower"??? ja wiele lat mieszkałam w stanach i tam baby shower to podstawa... w poprzedniej ciąży cisza, nawet prezentów nie dostałam od nikogo tylko od teściowej... czy to normalka? czy tylko ja trafiłam na dziwnych ludzi??? tutaj mam tylko rodzine męża i oni mi się wydają jacyś dziwni...