reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

reklama
noo i sie troszku uspokoilo w pracy, czuc juz weekend jeszcze tylko 2godz i 4 dni wolne :):-)

ewwe to gdzie pracujesz, ze masz tyle roboty w weekend, jak mozna wiedziec?

kasia ja nie chodze do dentysty bo zeby mam zdrowe (na szczescie) ale slyszalam, ze lepiej leczyc od razu nawet w ciazy

futurystka ja maseczki z glinki i krem przeciw wypryskom, a tak to maluje sie tylko do pracy, w domu wszystko zmywam zeby skora oddychala

brandy tez zawsze placze na koniec, a teraz jak jestem w ciazy i te kobiety tam juz rodza, wrzeszcza z bolu, krew leci wszedzie, to otwieram szeroko oczy i mysle sobie jak ja dam rade???? No ale nie mam wyjscia, musze dac :-)

zmasakrował mi tego zęba:eek: rozwiercił i zrobil kanałowe, połowicznie niestety, dokończymy na 100% po porodzie, bo jednak przydałoby się świeże zdjecie rtg. w poniedziałek drugi ząb:eek:

u mnie dzis na obiad makaron z kurczakiem w sosie śmietanowo-grzybowym

Futurystka - mi też wysypało twarz, ja po prostu myje twarz czasem 2 razy dziennie płynem i nic poza tym nie robię...

Jestem dziś mega szczęśliwa wynikami USG, więc robię bułeczki drożdzowe z nadzieniem i idziemy do kina z moim facetem :D. Super dzień!

lotos wspólczuję strasznie, dziwne bo moja dentyska powiedziała, że zęby to w ciąży przede wszystkim trzeba wyleczyć bo po ciąży można je stracić, moja mama tak miała i jeszcze parę znajomych, dlatetgo wolałam mieć to z głowy niż potem się dziwić jakie cud się dzieją!
gwiazdeczka ja też rycze jak bóbr jak ogląda te porody dlatego od jakiegoś czasu zaprzestałam bo potem w nocy katar mnie męczył:-D a i jesteśmy w tym samym wieku zapomniałm dodać wcześniej:-)

a ja w końcu mam powody do radości po 3miesiącach wraca mój M w poniedziałek jestem tak zekscytowana, że nie wiem czy zmróżę oko przez weekend nic już do mnie nie dociera tak długo czekałam...

a co do glinek i effaclaru duo to ja używam tylko żelu effaclar i cicaplastu bo po duo i glinkach czy masce cynkowej wszystko mnie okropnie wysusza tylko te dwa produkty toleruję od czasu ciąży po innych specyfiki strasznie się łuszczę niestety:(

Ostatnia edycja:
futurystka na pojedyncze pryszcze polecam po prostu pastę do zębów punktowo a tak ogólnie to mydełko aleppo rewelacja w oczyszczaniu skóry nawet tych czarnych kropeczek na nosie się pozbyłam:-)

już w lepszym nastroju po dodatkowej wizycie ufff rozpisałam sie w temacie wizyt:-)

jakie słodziaszne te bliźniaki ja ostatnio widziałam zdjęcie jak zaraz po urodzeniu trzymały się za rączki takie słodkie ach:-D

Ja tez slyszalam, ze lepiej leczyc zeby w ciazy, ale mimo wszystko postanowilam posluchac mojej lekarki i zaczekac. ( nie znam jej jakos dobrze, bo zaczelam do niej chodzic dopiero jak zaszlam w ciaze, ale chodza glosy, ze to jeden z najlepszych lekarzy, no i dodatkowo dowodzi calym oddzialem w szpitalu - Ja chodze do niej prywatnie).
Tlumaczyla mi, ze to nawet nie chodzi o znieczulenie, tylko o to, ze w trakcie leczenia przenika do organizmu mnostwo bakterii ( fakt, ja po kazdej wizycie dostaje opryszczki) - poza tym, wizyty u dentysty kosztuja mnie mnostwo stresu i nerwow.

Wole posluchac jej, niz sama bawic sie w lekarza ;-) bede sie martwic potem.

futurystka na pojedyncze pryszcze polecam po prostu pastę do zębów punktowo a tak ogólnie to mydełko aleppo rewelacja w oczyszczaniu skóry nawet tych czarnych kropeczek na nosie się pozbyłam:-)

już w lepszym nastroju po dodatkowej wizycie ufff rozpisałam sie w temacie wizyt:-)

jakie słodziaszne te bliźniaki ja ostatnio widziałam zdjęcie jak zaraz po urodzeniu trzymały się za rączki takie słodkie ach:-D

Gratuluję wizyty! A myślałaś o tym, żeby zmienić lekarza? A jeśli chodzi o cerę to ja zawsze miałam jakieś tam pojedyncze pryszcze a teraz w ciąży nic, nawet nie nakładam żadnego podkładu. A nie dbam jakoś szczególnie o twarz poza nawilżaniem:)

lotos wspólczuję strasznie, dziwne bo moja dentyska powiedziała, że zęby to w ciąży przede wszystkim trzeba wyleczyć bo po ciąży można je stracić, moja mama tak miała i jeszcze parę znajomych, dlatetgo wolałam mieć to z głowy niż potem się dziwić jakie cud się dzieją!
gwiazdeczka ja też rycze jak bóbr jak ogląda te porody dlatego od jakiegoś czasu zaprzestałam bo potem w nocy katar mnie męczył:-D a i jesteśmy w tym samym wieku zapomniałm dodać wcześniej:-)

a ja w końcu mam powody do radości po 3miesiącach wraca mój M w poniedziałek jestem tak zekscytowana, że nie wiem czy zmróżę oko przez weekend nic już do mnie nie dociera tak długo czekałam...

a co do glinek i effaclaru duo to ja używam tylko żelu effaclar i cicaplastu bo po duo i glinkach czy masce cynkowej wszystko mnie okropnie wysusza tylko te dwa produkty toleruję od czasu ciąży po innych specyfiki strasznie się łuszczę niestety:(

3 miesiące? Kawał czasu! No to pewnie będzie miłe powitanie :p
Futurystka - mi też wysypało twarz, ja po prostu myje twarz czasem 2 razy dziennie płynem i nic poza tym nie robię...

Jestem dziś mega szczęśliwa wynikami USG, więc robię bułeczki drożdzowe z nadzieniem i idziemy do kina z moim facetem :D. Super dzień!

Super! Mnie tak we wtorek rozpierała radość. Ty bułeczki drożdżowe a ja właśnie wstawiłam chelebek bananowy do piekarnika:)

A ja jestem z siebie zadowolona:) Rano byłam w tym laboratorium, nie zwymiotowałam tej glukozy, nie zemdlałam, wszystko cacy:) Póżniej byłam w US i też wszystko pięknie załatwiłam no i na koniec w NFZ gdzie o dziwo też udało mi się załatwic. Dzięki temu rzeczy, które długo odkładałam mam już z głowy. Teraz ogarnęłam mieszkanie i aż mi jedną fazę wysadziło bo chciałam włączyć jednocześnie zmywarkę, pralkę i piekarnik:DDD

Byłam dziś u gina. 350 zł polecialo bo z testem pappa. Ale zalamana jestem. Nie zrobił noska bo stwierdził że to niekonieczne. Na wszystkich stronach czytam teraz że kark i nosek to badania obowiązkowe i najważniejsze na tym etapie. Robił mi usg bardzo długo ale nic nie mówił, kilka razy mocno naciskał na brzuch, zgral fotki na płytę i tyle. Okruszek wiercil się, to drapal po głowie, to fikolek. Na pytanie czy wszystko w porzadku odpowiedział , że "się okaże". I że pepowina jest skrecona jak śruba. Nie wiem czy to dobrze czy źle. Ale wyszłam od niego glupsza niż przyszłam. Powiedziałam, że byłam przeziebiona to powiedział że to niedobrze. Nie oczekuję od niego glaskania po głowie i slodkiego pierdzenia ale niech bedzie rzeczowy i odpowiada na moje pytania konkretnie. Bo na moje schizy to wcale nie pomaga. Nie wiem czy żartuje czy mówi serio. Ale chciałabym żeby mi mówił co robi podczas usg i czy wymiary są prawidłowe. Zadzwoniłam od razu do innego gina, powiedziałam jakie badanie chcę zrobić i mam wizytę w poniedziałek. Porownam tych dwóch panów i jednemu na pewno podziekuje. Mąż cały osrany się pytał jak badanie a ja nie potrafilam powiedzieć nic konkretnego. A teraz po tym badaniu czuje jak mnie dosłownie rwie wewnątrz :'(

reklama
Futurystka najlepsze sa wlasnie powitania po tak dlugim okresie nie widzenia sie :)

Annad co za beznadziejny lekarz.. Wydawaloby sie ze to jego obowiazek mowic Ci co on widzi, co mu se podoba a co nie i tlumaczyc jak dziecku po kolei co sprawdza i czemu to sprawdza. Dobrze, ze umowilas sie z innym, trzymam kciuki aby byl bardziej konkretny!!

Milva super ze juz lepszy humorek! Zaraz ide poczytac o wizycie!

Martuska spokojnie z tymi sprzetami bo zostaniesz bez swiatla :D:D

Do góry