reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

reklama
Czesc dziewczyny! Ale sie ciesze ze juz weekend. choc na ten weekend mam duzo zaplanowane i pewnie nie odpoczne za bardzo.

zmasakrował mi tego zęba:eek: rozwiercił i zrobil kanałowe, połowicznie niestety, dokończymy na 100% po porodzie, bo jednak przydałoby się świeże zdjecie rtg. w poniedziałek drugi ząb:eek:

u mnie dzis na obiad makaron z kurczakiem w sosie śmietanowo-grzybowym

Z kanalowym nie ma zartow, jak ma cos byc nie tak, to chyba lepiej poczekac i zrobic zdjecie zeby sie upewnic ze nic w srodku nie zostalo. Lepiej tak niz pozniej od nowa wiercic. A zdjec rtg w ciazy robic nie mozna?

Futurystka - mi też wysypało twarz, ja po prostu myje twarz czasem 2 razy dziennie płynem i nic poza tym nie robię...

Jestem dziś mega szczęśliwa wynikami USG, więc robię bułeczki drożdzowe z nadzieniem i idziemy do kina z moim facetem :D. Super dzień!

Ja o dziwo bez pryszczy jak na razie choc uzywam tapete codziennie i przy mojej mieszanej cerze zdazaly sie niespodzianki. Nie uzywam plynow bo one mi bardzo wysuszaly suche partie co powodowalo wiecej wypryskow.
Teraz myje buzie ciepla woda i taka szmatka frotowa i jestem b. zadowolona. Oczyszcza ladnie pory, usuwa make up i nie wysusza. A i na noc oczywiscie nawilzam.:tak:

Byłam dziś u gina. 350 zł polecialo bo z testem pappa. Ale zalamana jestem. Nie zrobił noska bo stwierdził że to niekonieczne. Na wszystkich stronach czytam teraz że kark i nosek to badania obowiązkowe i najważniejsze na tym etapie. Robił mi usg bardzo długo ale nic nie mówił, kilka razy mocno naciskał na brzuch, zgral fotki na płytę i tyle. Okruszek wiercil się, to drapal po głowie, to fikolek. Na pytanie czy wszystko w porzadku odpowiedział , że "się okaże". I że pepowina jest skrecona jak śruba. Nie wiem czy to dobrze czy źle. Ale wyszłam od niego glupsza niż przyszłam. Powiedziałam, że byłam przeziebiona to powiedział że to niedobrze. Nie oczekuję od niego glaskania po głowie i slodkiego pierdzenia ale niech bedzie rzeczowy i odpowiada na moje pytania konkretnie. Bo na moje schizy to wcale nie pomaga. Nie wiem czy żartuje czy mówi serio. Ale chciałabym żeby mi mówił co robi podczas usg i czy wymiary są prawidłowe. Zadzwoniłam od razu do innego gina, powiedziałam jakie badanie chcę zrobić i mam wizytę w poniedziałek. Porownam tych dwóch panów i jednemu na pewno podziekuje. Mąż cały osrany się pytał jak badanie a ja nie potrafilam powiedzieć nic konkretnego. A teraz po tym badaniu czuje jak mnie dosłownie rwie wewnątrz :'(

To dobrze ze pojdziesz tez do innego gina. Za 350 powinnas miec full wypas. Co do tego badania noska i karku to mi moja lekarz mowila ze tez nie musze tego robic bo czesto sie nie sprawdza i ona miala kilka takich przypadkow. Wiec w sumie nie wiem po co te badanie sie robi. Ja mialam robione podczas USG ale nikt mnie sie nie pytal, czy che czy nie i tak zrobili.

Ehhhh,
Dzięki dziewuszki. Ale nie mogę przestać myśleć o tej wizycie.

oglądam na TLC honey boo boo, k* , kretyni nie ludzie. smierdzace, oblesne lenie. ciekawe czy ta matka miała jakiekolwiek dylematy w czasie ciąży.

Ja tego programu nigdy nie widzilam, ale ostatnio ogladalam tv sniadaniowa i tam byl temat wlasnie takich mamusiek slawnych dzieci. I strasznie zachwalali matke Honey booboo, ze tak dba o przyszlosc corki i jej pieniadze odklada dla niej, az ise zdziwilam szczerze mowiac OOOOOOO

Pat&mom ja tez miala to badanie glukozy. Poza tym ze faktycznie bardzo slodkie to mozna wytrzymac.

martuska czymoglabys mnie wpisac wizyta na 26.11 a usg 16.11. Dzieki

a taki komplecik wczoraj dostalam

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    30,4 KB · Wyświetleń: 33
Ostatnia edycja:
annad31....wiem o czym piszesz też miałam takiego buraka co to był opryskliwy że szok... usg robił mi z 4 min...z czego dzidziusia pokazywał mi dosłownie na 5 sekund:(na moje pytanie co mam brać na zapalenie gardła to powiedział że go nie obchodzi to...i mam sobie iść do internisty z tym problemem...a co najlepsze nawet zwolnienia na ten okres zachorowania mi nie dał:/....a na koniec stwierdził po mojej rozmowie z nim że mi chyba gorączka coś w głowe robi....poprostu żal...byłam u niego 2 razy na wizycie i podziękowałam....teraz chodzę prywatnie i wiem za co płacę...super opieka tylko szkoda że takiej opieki nie można mieć na nfz:/....

Kaasia it jakbym nie miala potrzeby nic bym nie robila w ciazy z zebami;p ale ja z bolu sie zwijalam i nie mialam wyjscia padaja mi zeby w ciazy tak jak w poprzedniej wiec leczenie jest u mnie wskazane....
Karmelowa zdroweczka dla synka
Lena gratuluje wizyty
ANnad jakis patalach 350 zl za nic???chyba bym mu nawalila w tym gabinecie

Dziewczyny mam pytanko. Ostatnio tak dość często twardnieje mi brzuch i ogólnie się tak napina... Myślałam, że to normalne, ale widzę, że tu też opisujecie takie przypadki i byłyście z tym u lekarza. Powinnam się tym martwić?

ja tak mialam w poprzedniej ciazy ale w pozniejszej ciazy - dostalam fenoterol

No i gdzie ten nasz Bąbelek?? WIzytę miała na 17:30:/ Mam nadzieję że wpadnie zdać choćby szybką relację z prenatalnych:)

Ja piekę sernik - pierwszy raz w życiu, ale wątpię żeby mi się udał:) no nic, jutro się okaże, i jeszcze muszę wstawić mięsko do duszenia, bo jak se nie ugotuje to nie bede miala co jesc. A jakos tak mam że muszę miec cieple danie, bo inaczej boli mnie zołądek.

Jak do tej pory narzekałam że nie boli mnie brzuch tak dziś boli na maxa, jak w jakąś boleśniejszą miesiączkę. Az latam sprawdzac czy nie zaczelam plamic. Mam nadzieje ze ten brzuch to na prawde tak bolesne rozciąganie a nie jakies skracanie się szyjki czy skurcze;/

Miewacie takie silne bóle brzuszków? nospa i mg nic poki co nie daja, wzielam tez nadprogramowo dupka, i nie wiem co dalej;/ Makao a Ty to co bierzesz od dzis to na recepte wszystko?:)

Dziewczyny, czy w polsce jest modne "baby shower"??? ja wiele lat mieszkałam w stanach i tam baby shower to podstawa... w poprzedniej ciąży cisza, nawet prezentów nie dostałam od nikogo tylko od teściowej... czy to normalka? czy tylko ja trafiłam na dziwnych ludzi??? tutaj mam tylko rodzine męża i oni mi się wydają jacyś dziwni... :-p

Dziewczyny, czy w polsce jest modne "baby shower"??? ja wiele lat mieszkałam w stanach i tam baby shower to podstawa... w poprzedniej ciąży cisza, nawet prezentów nie dostałam od nikogo tylko od teściowej... czy to normalka? czy tylko ja trafiłam na dziwnych ludzi??? tutaj mam tylko rodzine męża i oni mi się wydają jacyś dziwni... :-p
No u mnie tez wlasnie te baby shower to takie imprezy ogromne ze az w szoku jestem a dla facetow tez cos jest tylko zapomnialam jak sie nazywa. Wyadaje mi sie ze w Polsce tez juz niektorzy z tego korzystaja.

A moze rodzina twojego meza do tych przesadnych nalezy i nic nie kupuja przed narodzinami??

reklama
Kasiek, mnie się wydaje że to do Pl dopiero jakis czas temu weszło, i nie każdy robi takie baby shower. I pewnie tez do tych dziwnych należe bo nigdy tez nie byłam na takiej imprezie, bo chyba ze znajomych nikt nie robił:)) Ja mysle ze to się robi coraz modniejsze i coraz częstsze... Moj maz dopiero jest dziwny:D pytam go wlasnie - woesz co to baby shower? a on do mnie "no pewnie! kąpiel dziecka " :D:D:D:D hehehe CI faceci:))

Daniusia ale fajne prezenty dostałaś:))

Ostatnia edycja:
Do góry