reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Myslalam ,ze to nie problem - wybrac jakies miasto i sie w nim spotkac- przynajmniej mi sie tak wydawalo- auto,pociag,autobus cokolwiek - ale moze sie myle - coz sadzilam ,ze beda Chetne no ale jak nie ma to trudno;] zycie.

Co do jedzenia to mi tez ciezko pewne rzeczy wchodza.. i np jednego dnia wchodzi mi bialy ser z czyms a nastepnego to patrzec na niego nie moge i tak wkolo-- okropne to jest ale coz poradzic- u mnie mdlosci gora!!

reklama
Witam

ja jestem z slaska mogę się spotkać tylko wlasnie gdzie?

co do pasow to nie wiem czy nie potrzeba czasem zaświadczenia od lekarza ze można bez pasow jezdzic:confused:

u nas przeważnie ja jezdze samochodem jak meza nie ma lub jak maz nie może (pod wpływem alkoholu) ogolnie nie lubie jezdzic samochodem no ale głupio by było gdyby samochod stal na parkingu a ja autobusem wszedzie

hmm, taki maluch nie potrzebuje poduszeczki, może się nią nawet udusić. dla trochę starszego dzieciaczka jest super, i też chyba kupię:)) bo cena naprawdę rewelacyjna.

Janko był majowy i on spał w rożku po prostu. a jak było bardzo ciepło (a było!!!!), to po prostu pod pieluszką flanelową spał. czyli na materac prześcieradełko z gumką. pod materacyk od strony główki była podłożona mini poduszeczka, żeby był jednak spadek. i on bez podusi w rożku lub pod pieluszką sypiał sobie.

Dzięki za odpowiedź, faktycznie może być ciepło, nawet za ciepło na kołderki, a poduszeczkę chciałam również później wprowadzić :-)
Ale zestaw kupię bo w porównaniu do cen na allegro lub na jakiś wymyślnych stronach z art dla dzieci cena jest rewelacyjna:-D

Tzn... nie wiem, moim zdaniem ona jakaś duża jest? A co się daje? Ja nie wiem bo to moja 1 dzidzia i zielona w temacie jestem:-) A ta pościel zawsze na później się przyda.

No poduszka na początku zbędna. Mateusz zaczął spać na poduszce coś koło roku. Kołdra tez za ciepła jak na maj wystarczy kocyk. Ale na jesień w sam raz! Więc jak masz gdzie trzymać to bierz bo cena ok :)

Hm tylko że na allegro są fajne zestawy pościeli wraz z takim wkładem jak Ty chcesz kupić. Cały komplet z rożkiem itp. tez w fajnych cenach. Przeglądnij jeszcze :)

Gdzie to sie ustali:0 Ponawiam Prosbe , ze jak ktoras chetna to prosze o wiadomosc na priw z podaniem miejsca zamieszkania:O- wtedy latwiej bedzie ustalic wygodne miasto dla chetnych:)

Ps. Ja tez mam taki bol w nodze- zwlaszcza po lazikoaniu dluzszym., z tego co mi wiadomo jest gdzies ucisk na nerw i to sie chyba zwie rwa kulszowa- czy jakos tak;) co pomaga - dac Nogi wyzej niz sie lezy mi tez pomaga jak sobie dam nogi jakby do tureckiego siedzenia i sobie nimi tak macham

Dla Tych co lubia zdrowsze jedzonko ;) Fajny Blog znalazlam moze i Wam sie spodoba - niektore przepisy bardzo fajne i łatwe:) - to takie odchudzone potrawy - ale mysle ,ze w naszym stanie mniej kalori wyjdzi na zdrowie;) nie mowie o typowej diecie zeby mnie ktos zle nie zrozumial;)

http://smak-zdrowia.blogspot.com/2013/01/dietetyczne-zestawy-obiadowe_22.html

Ostatnia edycja:
No poduszka na początku zbędna. Mateusz zaczął spać na poduszce coś koło roku. Kołdra tez za ciepła jak na maj wystarczy kocyk. Ale na jesień w sam raz! Więc jak masz gdzie trzymać to bierz bo cena ok :)

Hm tylko że na allegro są fajne zestawy pościeli wraz z takim wkładem jak Ty chcesz kupić. Cały komplet z rożkiem itp. tez w fajnych cenach. Przeglądnij jeszcze :)

Mi chodzi tylko o wkłady bo samą pościel będę szyc osobiście w takie wzory jak mi się będa podobały, czyli sóweczki, aplikacje z miśkami i wszystkim tym co mi wpadnie w oko, ale napewno przy zakupie łóżeczka będę brać pod uwagę dodatkowe gratisy (chcę kupić używane z Tablicy czy z allegro-często dorzucane są jakieś gadżety typu różki, prześcieradełka itp)

Bąbelek moja ginka po wypadku powiedziała mi, że choćbym na lampie wisiała to nie zajde. Po tym przebitym jajniku to już miałam w ogóle taki problem z hormonami, że byłam kompletnie załamana. Ale minęło 2,5 roku i postanowiłam walczyć. Poznałam M., zakochałam się na zabój. Kochaliśmy się bez zabezpieczenia bo przecież nie zajdę (choć byliśmy gotowi na długą walkę o dzieci, łącznie z invitro). Minęło kilka miesięcy i ..zaszłam. Oczywiście progesteron tragicznie niski więc szybko duphaston i ..zaraz będzie 13 tydzień:) podobno dzieci rodzą się z miłości. potwornie się boję, że jak maleństwo będzie rosło i naciskało na kości miednicy to będzie niefajnie. Mam wizję pęknięcia, krwotoku wewnętrznego i mojej śmierci nawet :/ Ale.. uważam na siebie, kości bolą ale dam radę wytrzymać. I mam M.
parę dni temu w "porodówce" było o kobiecie z ciężka osteoporozą, strasznie martwila się o biodro, bo już raz miała złamane. Dali jej znieczulenie i nogi w bardzo szerokie strzemiona i udało się, ale kurcze nie wiem czy to nie jest wskazanie do cc.

no widzisz, ja mam prawo jazdy od 17 lat ;-) mieszkam na terenach nizinnych i przy mocnym hamowaniu tylko dzięki pasom nie lecę do przodu ;-) nie siedzę z nosem w kierownicy ;-) takie są prawa fizyki, których w żaden sposób nie da się oszukać ;-)

ja mam od 18 i to samo, raz jak Natalia byłam malutka, miała z 9 miesięcy nie mogła zasnąć. Mieszkaliśmy wtedy w Norwegii i nie miałam już siły jej usypiać, więc wymyśliłam że ja włożę do fotelika w samochodzie i włączę silnik, bo tak zawsze szybko zasypiała w czasie jazdy. No i tak zrobiłam, ale jej nie zapięłam bo miałam nigdzie nie jechać, a bałam się że jak zaśnie i bym ja chciała wyjąć to się obudzi podczas odpinania. I sąsiad chciał gdzies przejechać więc wrzuciłam 1 i podjechałam z 5 m do przodu, a potem wsteczny i do tyłu, tyle, że miałam skręcone kola a w krzakach po prawej stronie był wielki głaz, no i tak walnęłam, że ona nie budząc się podskoczyła na 30-40 cm i wpadła tam z powrotem, ryczałam z pół godziny później... A potem z godzinę jak Ł zobaczyl samochód;-)

Dziewczyny mam pytanie może macica już uciskać gdzies od 10 tygodnia mam co jakiś czas ból prawej nogi taki reumatyczny jakby albo ciągnący nie cała noga tylko np. udo od zewnatrznej strony bądź okolice kolana trochę mnie to wkurza jak położe się np. na boku na chwile mija.
Co do lutki ja nie wiem czy dobrze się wchłania ale martwi mnie że nie raz dosłownie jakby woda się z tego robiła po nocy szczególnie białe też jest.

to jest możliwe że masz ucisk na jakiś nerw, mi też się to zdarza, martwię się ze już teraz tak jest, bo pamiętam że poprzednio pod koniec chodziłam jak po Heine Medina, taka połamana, dziwnie to wyglądalo, jak szłam przechylona w jedna stronę, a po 5 metrach nagle ucisk miałam z drugiej strony więc przerzucałam się na drugą.

Tzn... nie wiem, moim zdaniem ona jakaś duża jest? A co się daje? Ja nie wiem bo to moja 1 dzidzia i zielona w temacie jestem:-) A ta pościel zawsze na później się przyda.

dziewczyny mają racje wystarczy kocyk, a to ci się tylko kurzyc będzie.

Ja już niestety pomykam od dwóch tygodni w ciążowych ciuchach ale czwarta ciąża robi swoje, mięśnie brzucha praktycznie nie istnieją, zwłaszcza przy problemach ze wzdęciami i brakiem fitnessu.

KP ja jestem z 1 września, witaj Panienko! Ł jest z 12.07 a dziewczyny Wagi.

No i najważniejsze byłam wczoraj na Usg prenatalnym - wszystko ok, zapraszam na odpowiedni wątek za chwilę, jak wkleje zdjecie.

Martwię się, Straciatella po sms że się martwimy odezwała by się na pewno.

Mi chodzi tylko o wkłady bo samą pościel będę szyc osobiście w takie wzory jak mi się będa podobały, czyli sóweczki, aplikacje z miśkami i wszystkim tym co mi wpadnie w oko, ale napewno przy zakupie łóżeczka będę brać pod uwagę dodatkowe gratisy (chcę kupić używane z Tablicy czy z allegro-często dorzucane są jakieś gadżety typu różki, prześcieradełka itp)

Oo to w takim razie spokojnie możesz kupić jak masz gdzie trzymać :-)

Hm tez mam stresa przez tą niewiedzę co ze Straciatellą ! :no:

reklama
Struss to jesteś pokrewną mi duszą, ja też będę szyła powłoczki na pościel, poszyłam też kocyki takie jak "la milou" o niebo taniej mnie to wyszlo. A swojego czasu w ysku były bawełniane materiały na beli za jakieś grosze, w przesliczne wzory bardzo na topie, to się ubezpieczyłam na zas i pokupowałam:) i już mnie korci żeby uszyc ochraniacz do kołyski, i te powłoczki i w ogóle już bym mogła urzadzac pokoik:)

Makao panikaro kochana:))) powodzenia w takim raziie na wizycie:) wszystko jest na pewno ok:) za to dzięki temu będziesz miala spokojny długi weekend:)

Do góry