reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Ewee dziekuje za odpowiedz. Mam nadzieje, ze faktycznie jakos niedlugo bedzie mozna to odstawic. Dziewczyny mnie dalej codziennie po poludniu mecza straszne bole glowy i to chyba jest od siedzenia przy kompie w pracy non stop przez 9 h. Wczoraj robilam jakies zimne oklady itd, ale jak to ma tak codziennie wygladac to sie wykoncze :( wy tez tak macie od komputera?

reklama
Magda nie ma sprawy:) może też Cię głowa od duphastonu boleć wlasnie. Tak mialam w ciazy z synkiem:) ale teraz nie powiem, bo mnie mulić zaczyna jak siadam przed kompem:) az mi się nie chce go włączać ( czego nie widać hehe ). Przyciemnilam sobie poki co ekran i jest nawet trochę lepiej:)

witam :)

hm jak kiedyś pisałam powiedzieliśmy mojej mamie o ciąży. A okazało się ze ona wiedziała bo babcia jej powiedziała i czekała az powiemy :wściekła/y:wrr to ja się stresuję, podchodzę, mysle jak tu zacząć a ona wie... no szok :wściekła/y::wściekła/y: Pogratulowała oczywiście i powiedziała ze się bardzo cieszy.

Dzisiaj na obiad gołąbki i muszę domek posprzątać żeby jutro już tylko odpoczywać ;-)
Później się do was odniosę :*

Mnie do tej pory pobolewa brzuch różne sa to odczucia i byłam badana gin i ok jet z szyjką więc wydaje mi się, że to normalne ale też się boję jak zaczyna boleć.
A teraz mam pytanko do osób co biora luteine dopochwową jak ona się rozpuści też wychodzi tak jakby woda z białym nie jest duzo tego ale jest albo same białe mam nadzieje że to nie wody bo niby je mam w normie troche mnie to wkurza.
Co do magnezu to mi gin mówił o asmag forte

Perełka to po luteinie:) czesc się wchłania, ale czesc wychodzi na zewnątrz, w postaci biłaego czegoś:)) Z saczeniem się wód to nie jest taka prosta sprawa:) uwierz :))

Ewelinka ale numer :)) babcia pewnie się ze szczęścia wygadała:))

Dobra ja spadam, chyba się muszę zdrzemnąć chwilkę, bo strasznie mi się oczy kleją:) do później:)

Mam nadzieje to biało wodniste nawet że mam wkłade po nocy i tak majtki trochę mokre wkurzające to jest, ale ja już mogę powoli odstawiać lutke bo skończyłam 14 tydzień ale się trochę boję zmniejsze ją do 2 na dzień ech

Ewelka babcia już nie mogła się powstrzymać hehe

Co do Straicatelli ostatni jej post pisała, że chyba u niej dużo pracy jest.

byłam wczoraj w aptece - i za duphaston zapłaciłam 29,90, a poprzednią receptę realizowalam w innej i zaplaciłam za opakowanie 48 zl!! wyobrazacie sobie?? 20 zl wiecej na opakowaniu. kupowala wtedy 3 opakowania, wiec w plecy bylam 60 zl!:/
mi jak ginka kazala zaczac brac profilaktyycznie duphaston to zjezdzilam sie po aptekach bo wlasnie ceny byly tak rozbierzne - kupilam za 39 a byla apteka gdzie byl po 59 :/

co do cen - warto szukac aptek Dbam o zdrowie- moze i w waszym miescie gdzies jest>
tez myslalam ze tam bedzie najtaniej a jednak nie :)

no właśnie.. pytanie do dziewczyn, które często kierują autkiem: czy Wy też macie taki problem z jazdą jako pasażer? ja po prostu nie znoszę. jest niewiele osób, których styl jazdy mi pasuje. ja jestem panikarzem numer jeden jako pasażer i znajomi też nie chcą mnie wozić. więc ja kieruję:pP kiedy muszę jechać jako pasażer siadam z tyłu. z przodu świruję.

ja rzadko jezdze jako pasazer - w zasadzie tylko z moim J - ale lubie jak on jezdzi :)

Makao a do kiedy musisz brac ten duphaston? Ja tez biore 2x1 i sie zastanawiam do ktorego tygodnia to trzeba jak juz sie zaczelo w ogole brac.

mi po usg genetycznym kazala powoli odstawiac i po prostu skonczyc brac to co zostalo i z 2x1 biore teraz 1x1 - zostalo mi jeszcze kilka tabletek

Ja też mam problem z jazdą samochodem... nie wiem czy pas mnie uciska(teraz sobie zapinam niziutko żeby brzucha nie uciskać) ale źle znoszę podróż ;|
Niby jeszcze nie ubrudziłam auta,ale tak mnie muliło, że musiałam głęboko oddychać i szyba uchylona i woreczek w pogotowiu...
A wcale nie jechaliśmy daleko bo jakieś 10km...
I na groby nie jadę, bo to ponad 200km i się boję, bo co zrobię jak będziemy na środku trasy a mi się zachce siusiu albo niedobrze mi się zrobi ;|

Cześć,
współczuje Wam brania tych tabletek, mi od początku lekarz nawet kwasu nie zalecił!
brownagula w ciązy nie trzeba zapinać pasa, ja od samego początku go nie zapinam, zreszta jak prowadzę auto to zawsze jakoś pas dawałam tak tylko przez jedno ramię bo zawsze mnie wkurzał a teraz mogę śmiało jeździć bez niego wreszcie:D

reklama
no na babcie nie wypada mi sie gniewać ale no mogli mi chodziaz powiedzieć:no:

futurystka- z tymi pasami to jest róźnie. Nie masz obowiązku zapinania pasów jak juz brzuch jest dość widoczny. A pozatym pas raz moze uratować raz zaszkodzić. Ostatnio nawet było w wiadomościach o ciężarnej w zaawansowanej ciąży która zgineła w wypadku bo nie miała pasów. Ja sie rozglądam za adapterem do pasów. Jak to możliwe ze gin Ci nie kazał wogóle brać kwasu foliowego?

Do góry