pysia gratuluję! Mam nadzieje ze i ja juz niedlugo zaczne cieszyc sie z mojej ciazy, bez zadnych "ale", strachu i ciemnych stron.
Obiecuję, że zaczniesz
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
pysia gratuluję! Mam nadzieje ze i ja juz niedlugo zaczne cieszyc sie z mojej ciazy, bez zadnych "ale", strachu i ciemnych stron.
Wiem co masz na mysli, u mnie 12t i 1 dzien odzylam normalnie!Cześć Dziewczyny :-)
Dzisiaj mam ostatni dzień 12 tygodnia (wg OM, bo wg USG to dziś już 12w3, czyli w sumie połowa 13 tyg ) i czuję jak mi kamień z serca spadł, a raczej runął na ziemię Ryzyko poronienia po skończonym 12 tygodniu spada drastycznie. Lekarz wczoraj mnie uspokajał, z resztą dzidzia bawiła się w brzuszku w najlepsze, więc wszystkie znaki na niebie i ziemii wskazują, że najgorsze tygodnie już za mną i powoli wkraczam w 2 trymestr (no, niby jeszcze 2 tyg, ale to już przecież tuż tuż). Aaaa - i wyczytałam dzisiaj w necie, że od połowy 13 tygodnia zaczyna się 4 miesiąc ciąży, a to już brzmi dumnie: "Jestem w 4 miesiącu ciąży "
Banan z twarzy nie schodzi mi od wczoraj, rozpiera mnie szczęście :-)
Niestety nie jestem w stanie nadrobić Waszych wpisów, bo dopiero co usiadłam na chwilkę i już śmigam spać, ale wszystkie serdecznie pozdrawiam i życzę spokojnej nocki i kolorowych snów :-)
A ja zaczęłam się zastanawiac jak długo trzeba być ubezpieczonym by dostać świadczenie z tytułu urodzenia dziecka wujek google nie pomaga mi nic znaleźć w tej kwestii...
Brownagula to niewesoło mialas. Ja jak powiedziałam ze zależy mi na umowie na czas nieokreślony bo jestem w ciąży to bez gadania sie obyło i dostałam.
Tobie współczuje.
Siostra mojego M urodziła w lipcu i po porodzie nic nie dostaje, bo firma w której pracowała zatrudniała ludzi przez agencje i dawali umowy śmieciowe. Bezczelność po prostu.
Byłam w aptece, a tam nie wiadomo jaki magnez wybrać bo tyle tego jest a aspargin kiedyś brałam.
mam tak samo wieczorem zwłaszcza mnie boli ale kładę się i odpoczywam poźniej przechodzi podobno to normalneKurcze, brzuch mnie boli Tak jakby ból okresowy, takie tępe ciągnięcie. Na wieczór to chyba mi się nasila, wczoraj też bolał. Nie wiem, czy mam to ignorować, czy się martwić. Nie jest nie do zniesienia, ale sama nie wiem...