reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Dziewczyny co do magnezu. Brałam Magnez B6, ale mój M doczytal sie ze tam wcale nie jest dużo tego magnezu. Teraz kupiłam Chelamag B6 i tam jest wiecej i lepiej sie wchłania.

reklama
hej:)
wracajac na chwilkę do wczorajszego tematu naszych urodzin to ja tak jak Karmelowa jestem z 24 lipca:) Lew jak talala:)
w ogole wczoraj byłam na wizycie ( opiszę zaraz w odpowiednim wątku ) a jak wrociłam to niestety dopadło mnie haftowanie, to jakas masakra była, z głodu - wydaje mi się:/
byłam wczoraj w aptece - i za duphaston zapłaciłam 29,90, a poprzednią receptę realizowalam w innej i zaplaciłam za opakowanie 48 zl!! wyobrazacie sobie?? 20 zl wiecej na opakowaniu. kupowala wtedy 3 opakowania, wiec w plecy bylam 60 zl!:/

dobra, wskoczę na odpowiedni wątek opisać Wam co u mnie na wizycie:))

zazdroszczę takiej apteki, ja też płacę około 50 złotych za opakowanie a miesięcznie idzie mi 4. jest różnica między 200 złotych a 120. wrrr://

[QUOTE=wichurka82;10209769]Dziewczyny co do magnezu. Brałam Magnez B6, ale mój M doczytal sie ze tam wcale nie jest dużo tego magnezu. Teraz kupiłam Chelamag B6 i tam jest wiecej i lepiej sie wchłania.[/QUOTE]

dzięki za info. ja też biorę na razie Magnez B6. Jak się skończy, kupię ten chelatowany.

Ostatnia edycja:
wichurka82 wlasnie powyzej dalam linkacza do chelatywnego magnezu,ktory biore;0

co do cen - warto szukac aptek Dbam o zdrowie- moze i w waszym miescie gdzies jest>? , zdrowit, magiczna- w tych aptekach zazwyczaj jest taniej;)

PS. posiadam dwa opakowania Luteiny- moze ktoras chetna?:)

Makao to Ty duzo musisz łykac tego dupka. Widzę że jesteś z Lbl, może w jakiejs aptece innej bedzie taniej?

Ja poki co lykam maglek B6 i jest ok, magne B6 jest drogi, bo z tego co mi się wydaje to placilam coś między 20 a 30 zł, wiec dla mnie to nabijanie kasy firmie farmaceutycznej. Ale kupie ten chela jak mi się skonczy moj:)

dziewczyny tak mnie muli, że ledwo dziś żyję, jeszcze podróż mnie czeka ponad dwie godziny, bo na groby bedziemy jechać do rodzinnego miasta. Wczoraj mialam problem żeby z Wawy do pruszkowa dojechac ( jakies 12 km od ekarza do domu ) i jechalam z reklamówką przy budzi, bo tak mną szarpało, więc ja nie wiem jak dzis dam radę... no nic wezmę zapas siateczek hehe, ale przede wszystkim muszę wziac cos na "przegryzkę" żeby nie doprowadzić się do takiego głodu jak wczoraj:)

Piłam wczoraj imbirową herbatkę, na mnie nie podziałała:/

Makao to Ty duzo musisz łykac tego dupka. Widzę że jesteś z Lbl, może w jakiejs aptece innej bedzie taniej?

no hmm, 3 razy dziennie 3*30=90 sztuk, czyli 4 i pół opakowanka

ale to teraz 3 razy, wcześniej na noc luteinę brałam ale z powodu mega infekcji ginka powiedziała, że mogę w nocy też brać duphaston. i bardzo się cieszę, bo myślałam, że umrę.

mnie też muli często w czasie podróży. na szczęście mniej kiedy jestem kierowcą. do komunikacji miejskiej nawet nie zamierzam wsiadać.

no właśnie.. pytanie do dziewczyn, które często kierują autkiem: czy Wy też macie taki problem z jazdą jako pasażer? ja po prostu nie znoszę. jest niewiele osób, których styl jazdy mi pasuje. ja jestem panikarzem numer jeden jako pasażer i znajomi też nie chcą mnie wozić. więc ja kieruję:pP kiedy muszę jechać jako pasażer siadam z tyłu. z przodu świruję.

hejka
u mnie w domu troje bliźniąt - ja 31.05, córka 11,06, mąż 19.06. Maleństwo się wyłamie;-)

ja tez widziałam różne ceny duphastonu, od 32 do 50 zł.

magnez biorę od lat mbe - ma sporą dawkę magnezu, wystarczy brać jedną dziennie

odstawiłam duphaston, pryszcze mi schodzą, póki co krwawienia żadnego nie było. ufff

hej dziewczyny

cała noc prawie nieprzespana... młoda tak kaszlała że nie dało się spać... ciekawe czy kiedykolwiek się " wychoruje" żeby nie lapałc wszystkiego co się da. Do lekarza się nie dostaniemy bo brak miejsc..

Co do duphastony ja biore 2x1 i płace ok 38 -39zł za opakowanie a potrzebuje ich 3..

Nie wiem co miałam jescze komu napisać bo mało przytomna jestem.....

No i wiadomości od straciatelli brak

reklama
Magda duphaston podobno można odstawić jak już łożysko zacznie pracować czyli to chyba jakis 13 tydzień ciąży, nawet lepiej pozniej. Zalezy tez od przypadku w sumie, wskazań odniośnie brania itd. Ja z synkiem w 35 tyg odstawiony mialam dopiero, i zaraz po tym urodzilam.

Makao a Ty mialaś jakiś wypadek, pewnie samochodowy? z tąd pewnie lęki i stresy podczas "bycia pasażerem". Tez po wypadku bardzo długo byłam przewrazliwiona, i nawet "hamowałam" pedałami które nie istniały:)

Bąbelek, zdrówka dla córeczki. Też bardzo mnie martwi brak kontaktu ze strony Straciatelli;(( Mam nadzieję że wrócili z gór cali i zdrowi.....

Do góry